سخنگوی قوه قضائیه گفت: حکم سنگسار در مورد تمامی کسانی که نسبت به آنها صادر شده، موقوف‌الاجرا است. به گزارش ایسنا، علیرضا جمشیدی در نشست خبری این هفته در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی‌بر اینکه شنیده می‌شود سیاست قوه قضائیه اجرا نشدن مجازات‌هایی از قبیل سنگسار، قطع دست و... است، اما عملا در لایحه مجازات اسلامی این موارد پیش بینی شده، گفت: آخرین نسخه لایحه مربوط به مجازات اسلامی که اصلاحات فراوانی بر روی آن انجام شده است، روز گذشته از سوی رییس قوه قضائیه به اعضای کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی داده شد که این مسائل در آن مطرح نیست. وی با بیان اینکه لطفا به اصل نسخه مراجعه کنید، یادآور شد: حکم سنگسار افرادی که صادر شده، در دو مورد مشمول عفو رهبری قرار گرفت و مجازات آن تبدیل به حدود ده سال حبس شد؛ همچنین در دو مورد دیگر نیز مجازات آنها به شلاق تبدیل شد به دلیل اینکه در مراجع تجدیدنظر حکم مغایر تشخیص داده شد. در مواردی نیز تقاضای عفو شده که در کمیسیون عفو مطرح است. حکم در مورد تمام کسانی که نسبت به آنها صادر شده، موقوف‌الاجرا است.

جمشیدی همچنین در مورد لایحه حمایت از خانواده نیز گفت: لایحه‌ای بسیار خوب در قوه قضائیه تنظیم و از تجمیع قوانین مختلف تشکیل و ارائه شد. حمایت از زن، کیان خانواده و کودکان از نکات برجسته این لایحه است.

وی با بیان اینکه وفاق جامعه حقوقی در مورد این لایحه وجود دارد، ادامه داد: عمدتا بحث روی دو ماده ۲۳ و ۲۵ این لایحه است که این دو ماده را قوه ارائه نکرد و در دولت اضافه شد که امیدواریم با تشخیص مجلس در صورت ضرورت حذف شود البته اصل لایحه، جامع، قوی و متناسب است.

سخنگوی قوه قضائیه در مواجهه با پرسش خبرنگاران در رابطه با پرونده پالیزدار با بیان اینکه این پرونده کماکان در حال رسیدگی است، اظهار کرد: از ۱۷ نفر از متهمان تحقیقات مقدماتی به عمل آمد، ۹ نفر در بازداشت به سر می‌برند و بقیه با صدور قرار متناسب آزاد شده‌اند. در رابطه با بخشی که مربوط به مجلس است، خوشبختانه همکاری خوبی با مجلس داشتیم و دو نفر از نمایندگان اطلاعاتشان را در اختیار بازپرس قرار داده‌اند و امیدواریم به زودی شاهد صدور کیفرخواست این پرونده و ارسال آن به دادگاه باشیم.

خبرنگاری با اشاره به بازداشت مدیر کل روابط عمومی و حوزه ریاست بازرسی کل کشور از سخنگوی قوه قضائیه سوال کرد که اگر این فرد پرونده‌هایی را در اختیار پالیزدار قرار داده یا با دستور مافوق بوده یا با توجه به برگه‌ای که پالیزدار از سوی نمایندگان مجلس نشان داده است در این رابطه توضیح دهید که جمشیدی پاسخ داد: بنده دلیل قاضی را نمی‌دانم که چرا بازداشت شده. این براساس تشخیص قاضی بوده است اگر ایشان اعتراضی دارند، اعتراضش را حتما منعکس می‌کند. البته وی با قرار متناسب اکنون آزاد شده است.

وی در رابطه با پرونده زهرا بنی‌یعقوب نیز اظهار کرد: این پرونده با نظر دیوان عالی کشور به دادگستری تهران احاله شده و مجددا پرونده رسیدگی می‌شود. درخواست اولیای دم نیز واصل شده است.

خبرنگاری درباره اعدام یعقوب میرنهاد از سخنگوی قوه قضائیه سوال کرد که وی پاسخ داد: اتهام این فرد محاربه، افساد فی‌الارض، تشکیل یک باند و همکاری با گروه عبدالمالک ریگی عنوان شده است.

معاون حقوقی و توسعه قضایی قوه قضائیه در توضیح پرونده دلخراش کودک‌آزاری در زنجان نیز با اظهار تاسف از وقوع چنین حادثه‌ای گفت: همین جا از مسوولان بهزیستی درخواست می‌کنم تا نظارت‌های خود را جدی‌تر کنند. این حادثه زمانی اتفاق می‌افتد که مربی آن مرکز خارج شده و فرد خدمتکار دو کودک را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد. این فرد هم‌اکنون در بازداشت به سر می‌برد. البته این مورد قصوری است و بهتر بود که خود بهزیستی این خبر را می‌داد.

جمشیدی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حمایت فرقه بهاییون از شیرین عبادی گفت: وی خود وکیل است و نیازی به دفاع ندارد!