برنامهها
برنامههای توسعهای وزارت راه براساس سند بیست ساله
سرپرست وزارت راه و ترابری گفت: برنامههای توسعهای این وزارتخانه براساس سند چشم انداز بیست ساله کشور و قانون توسعه چهارم و بر مبنای اصل عدالت محوری تدوین شده است. حمید بهبهانی، در گفتوگو با ایرنا، افزود: پیگیری مجدانه افزایش ایمنی حملونقل اعم از جادهای و هوایی، تقویت شبکه راههای روستایی و مشارکت در به کارگیری ظرفیتهای منطقهای برای رفع نقاط پرحادثه در فهرست اولویتهای برنامههای کوتاه مدت وزارت راه و ترابری قرار دارد.
وی ادامه داد: سرعت بخشیدن به روند اجرایی و تکمیل و بهرهبرداری پروژههای راکد و نیمه تمام به ویژه در زیربخش راهآهن، احداث سایتهای دریایی با هدف ارائه سوخت رسانی به شناورهای عبوری، توسعه امکانات خدمات هواشناسی در مناطق پرخطر و رفع موانع توسعه ترانزیت از دیگر برنامههای آینده وزارت راه و ترابری است.
وزیر پیشنهادی وزارت راه و ترابری همچنین از کاهش سن انواع ناوگان عمومی حملونقل و تبدیل بنادر و فرودگاههای کشور به «هاب» (مرکز) منطقهای به عنوان برنامههای دیگر وزارت راه و ترابری یاد کرد.
بهبهانی با اشاره به اینکه در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی برخی فعالیتهای وزارت راه و ترابری برون سپاری خواهد شد، در مورد اهداف بلندمدت این وزارتخانه گفت: توسعه حملونقل ترکیبی، صرفهجویی در مصرف سوخت و سازگاری با محیط زیست، استفاده از فنآوریهای نوین با هدف افزایش ایمنی و گسترش همکاریهای منطقهای و بینالمللی از دیگر اهداف بلندمدت وزارت راه و ترابری است.
وی افزود: اتصال تمام مراکز استانهای کشور به شبکه راهآهن و برقراری شبکه یکپارچه بزرگراهی از برنامههای اولویت دار وزارت راه و ترابری است. همچنین ساخت داخل کردن لکوموتیو و واگنهای باری و مسافری، کاهش مدت زمان اجرای پروژههای عمرانی و تقلیل هزینه تمام شده آنها (مهندسی ارزش)، جلب مشارکت بخش غیردولتی در احداث زیرساختها و رفع موانع و مشکلات پیمانکاران و مجریان بخش حملونقل از دیگر برنامههای اولویتدار وزارت راه و ترابری است.
بهبهانی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیتهای ترانزیتی کشور، اظهار کرد: افزایش حجم جابهجایی کالا در کریدورهای عبوری و توسعه محور شرق (چابهار - سرخس) و افتتاح سالنهای تجاری در پایانههای مرزی از برنامههای پیش روی وزارت راه و ترابری به منظور افزایش درآمدهای ترانزیتی کشور است.
ارسال نظر