کاهش نرخ دلار منتفی شد

شمس الدین حسینی، وزیر پیشنهادی اقتصاد در کنار نهاوندیان و دانش جعفری

دنیای اقتصاد - طرح دولت برای کاهش نرخ دلار که یک ماه پیش سرپرست وزارت اقتصاد از بررسی آن خبر داده بود به گفته شمس‌الدین حسینی که قرار است جانشین سرپرست فعلی شود منتفی شده است.

حسین صمصامی در روز نهم تیرماه در حاشیه جلسه هیات دولت از وجود طرحی در دولت پرده برداشت که بر اساس آن قرار بود نرخ دلار و سایر ارزها کاهش یابد و چندی پیش نیز در گفت‌وگویی با کیهان نرخ واقعی دلار را بر مبنای محاسبات خود ۴۵۰تومان اعلام کرد. او دو روز پس از این مصاحبه، مبنای ۴۵۰تومان برای هر دلار را مربوط به محاسبات چند سال پیش خود دانست و ابراز عقیده کرد که احتمالا در محاسبات جدید، نرخ تغییر خواهد کرد؛ اما به هر حال نرخ ارز کاهش خواهد یافت. اصرار سرپرست وزارت اقتصاد بر ضرورت کاهش نرخ دلار در حالی صورت می‌گیرد که قبلا در اواخر سال گذشته، پرونده این بحث پس از بحث فراگیری مبنی بر کاهش نرخ دلار به ۷۰۰تومان بسته شده بود. در آن زمان خبر منتفی شدن دلار ۷۰۰تومان را محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی اعلام کرد که گویا شخصا در خروج این طرح از دستور کار دولت نقش اساسی داشت. جالب اینکه این بار نیز خبر منتفی شدن کاهش نرخ دلار باز هم از پایگاه بخش خصوصی ایران و به نقل از فردی اعلام می‌شود که قرار است در صورت جلب اعتماد مجلس، سکان وزارت اقتصاد را در دست بگیرد و این موضوع از هر زاویه مایه امید و اطمینان برای فضای اقتصادی کشور است.

محمد نهاوندیان اواخر تیرماه طی یک سخنرانی در جمعی که میزبان آن رییس‌جمهور بود، ضمن اعلام مخالفت تلویحی با طرح کاهش نرخ دلار و با اشاره به طرح تعدیل قیمت انرژی که در دستور کار دولت است، اظهار داشت که نمی‌توان به سمت واقعی کردن قیمت‌ها حرکت کرد و همزمان از کاهش اداری نرخ ارز و یا نرخ بهره دستوری سخن گفت.

دیروز شمس‌الدین حسینی، وزیر پیشنهادی اقتصاد نیز در جمع فعالان اقتصادی در حالی که در یک سوی او محمد نهاوندیان و در سوی دیگرش دانش‌جعفری وزیر مستعفی اقتصاد نشسته بود اعلام کرد که «چه من وزیر باشم و چه نباشم موضوع نرخ ارز منتفی شده است؛ زیرا بررسی‌ها نشان داده است که این اقدام باعث بروز شوک در بازار خواهد شد و دولت قصد ندارد به بازار ارز شوک وارد کند».

حسینی همچنین برنامه‌های خود را درخصوص مهار تورم، نحوه تعیین نرخ بهره و بسترسازی برای حضور بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تشریح کرد.

مشروح گزارش این نشست را در صفحات بازرگانی و مسکن و عمران (۵ و ۷) بخوانید.