صندوق بین‌المللی پول با حمایت از طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در ایران بر لزوم انجام اصلاحات ساختاری و توسعه بخش خصوصی به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی ایران تاکید کرد و یادآور شد که تورم موجود، ضرورت در پیشگیری سیاست‌های پولی انقباضی را نشان می‌دهد. به گزارش خبرگزاری فارس، براساس گزارش هیات اجرایی صندوق بین‌المللی پول، وضعیت خارجی ایران تقویت شده است که این امر به دلیل افزایش قیمت نفت است. این هیات در عین حال اشاره کرد تا حد زیادی به دلیل سیاست‌های انبساطی و به دلیل افزایش قیمت کالاهای وارداتی، تورم رو به افزایش است. مدیران هیات اجرایی صندوق بین‌المللی پول همچنین مقام‌های ایرانی را تشویق کردند که از تقویت انتظارات تورمی جلوگیری به عمل آورند.

این مدیران معتقدند: تقویت وضعیت مالی ایران در سال ۱۳۸۷ باعث کاهش فشارها در زمینه تقاضا می‌شود و تاثیر نقدینگی بر عملیات مالی را محدود می‌کند. آنها از تصمیم مقام‌های ایران برای مهار هزینه‌ها در زیر سطح بودجه استقبال کردند و اعلام کردند فضا برای اقدامات مالی دیگر به ویژه در حوزه یارانه‌های انرژی وجود دارد.

بنابراین گزارش، مدیران یادشده تاکید کردند در کوتاه‌مدت برای کاهش فشارهای تورمی، جلوگیری از تحلیل قدرت رقابت اقتصاد ایران و با هدف کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد در برابر کاهش قیمت نفت باید اقدامات تثبیتی در بخش مالی انجام شود. آنها متفق‌القول بودند که تمرکز بر حساب ذخیره ارزی و نقش ثبات بخش آن مدیریت مالی در شرایط کنونی را تسهیل می‌کند.

صندوق بین‌المللی پول در این گزارش یادآور شده است که از طرح‌های ایران برای انجام اصلاحات مالی استقبال می‌کند و خواهان تسریع در اجرای این اصلاحات است، به ویژه از تصمیم دولت برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها حمایت می‌کنند. مدیران‌هیات‌اجرایی صندوق بین‌المللی پول دولت ایران را تشویق کردند تا اقدامات خود در راستای ارتقای مدیریت مالیات‌ها و کنترل هزینه‌های بودجه‌ای را به پیش ببرد.

این مدیران تاکید کردند: افزایش اخیر در نرخ تورم لزوم اتخاذ سیاست‌های پولی انقباضی را یادآور می‌شود. آنها در مورد اثربخش بودن اقناع اخلاقی و عملیات بازار بین بانکی در کنترل رشد نقدینگی ابراز تردید کردند. این افراد خواهان افزایش نرخ سود بانکی به عنوان ابزار موثری برای کنترل نقدینگی شدند.

مدیران یادشده خواهان توجه به ابزارهای بازار پایه در بخش پولی شدند. اکثر آنها نیز بر این عقیده بودند انعطاف‌پذیری بیشتر در نرخ مبادله ارز تاثیر سیاست‌های پولی را افزایش می‌دهد.

براساس این گزارش، مدیران هیات‌اجرایی صندوق بین‌المللی پول تاکید کردند استقلال عملیاتی بانک مرکزی تعیین سیاستی برای پایین نگه داشتن نرخ تورم، تاثیر سیاست‌های پولی را افزایش می‌دهد و انتظارات تورمی را پایین می‌آورد. آنها بر از سرگیری فعالیت‌ها برای تدوین قانون جدیدی در حوزه بانک مرکزی تاکید کردند.

این مدیران با اشاره به اهمیت وجود یک نظام بانکی قدرتمند، تلاش‌های اخیر برای ارتقای سرپرستی و نظارت بر بانک‌ها و ارائه طرح‌های جدید برای بانک‌های دولتی را مورد تمجید قرار دادند.

مدیران یادشده همچنین از تصویب قانون مبارزه با پولشویی استقبال کردند و بر لزوم تکمیل اقدامات در این زمینه و اجرای آن تاکید کردند. آنها از تصمیم ایران برای ادامه همکاری خود با نهادهای مالی بین‌المللی در این خصوص تمجید کردند.

مدیران هیات‌اجرایی صندوق بین‌المللی پول اعلام کردند: تحقق اهداف ایران برای ارتقای رقابت اقتصاد خود و افزایش رشد اقتصادی و افزایش اشتغال مستلزم تشدید و تقویت اصلاحات ساختاری در جهت توسعه ‌بخش خصوصی است. به ویژه آنها بر لزوم تنوع بخشیدن به عرصه اقتصاد و بهبود فضای تجاری در همکاری نزدیک با بانک جهانی تاکید کردند.

مدیران یادشده پیشرفت‌های اخیر در انتشار اطلاعات و تصمیم مقامات برای ارائه اطلاعات بیشتر در مورد حساب ذخیره ارزی را مورد تمجید قرار دادند. به نظر این افراد باید تلاش‌های بیشتری در جهت ارائه اطلاعات در مورد فعالیت‌های دولت مرکزی و بخش مالی انجام شود.