نمایش عکس‌های ابوطالب امام  از مجسمه‌های آهنی ژازه

نمایشگاهی از عکس‌ها و تصویرهای کوروش ابوطالب امام از ژازه‌ طباطبایی - تباتبایی - با عنوان «یاد آهن و ژازه» در گالری سیحون برپا می‌شود.

چراغ این نمایشگاه از روز شنبه نیمه تیرماه جاری، ساعت ۱۶ در حالی روشن می‌شود که دربر گیرنده ۱۹ عکس رنگی و سیاه و سفید این هنرمند عکاس است.

به گفته ابوطالب امام، عموم عکس‌های این نمایشگاه در سال ۷۲ ثبت شده‌اند.

این نمایشگاه تا روز پنج‌شنبه ۲۰ تیر، هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در گالری یادشده واقع در خیابان خالد اسلامبولی، کوچه چهارم، پلاک ۳۰ دایر است.

ژازه‌ طباطبایی - تباتبایی -، هنرمند نقاش و مجسمه‌ساز ۷۷ ساله ایران، به‌دلیل عوارض ناشی از عفونت ریه، مشکلات قلب، کلیه و دستگاه تنفسی، در نخستین ساعات بامداد روز شنبه بیستم بهمن ۸۶ در بیمارستان آتیه تهران حیات را بدرود گفت و پیکرش دو روزمانده به برگزاری نمایشگاه دوسالانه نقاشی ایران، از مقابل فرهنگستان هنر تشییع ‌شد.

او که پس از دوره سه ماهه بیماری، ۱۵ روز پیش را بیهوش بود و با دستگاه نفس می‌کشید؛ از نیمه آذرماه به‌دلیل آسیب‌دیدگی از ناحیه لگن در بیمارستان بستری و مورد عمل جراحی قرار گرفت، پس از پایان دوره نقاهت، به آسایشگاه سالمندان فرزانگان منتقل شد، اما در پی مشکلات ناشی از بلعیدن غذا به خون‌ریزی معده دچار و از اوایل بهمن به بیمارستان عیوض‌زاده و در پی آن، به بیمارستان آتیه انتقال داده شده بود.

همان‌روزها که در بیمارستان بستری بود، عده‌ای به گالری‌اش رفته و آن‌جا را تسخیر کردند. به اهتمام برخی از مدیران فرهنگی ورودی گالری پلمب شد تا با بهبود وضعیت جسمی ژازه طباطبایی، تکلیف او و موزه‌اش روشن شود. اما عمر وی به دیدن موزه‌اش کفاف نداد...

ژازه طباطبایی از پیشگامان هنر مدرن در ایران و تلفیق آن با مایه‌های هنر سنتی و نقاش و حجم‌ساز برجسته معاصر بود که بیشتر ماه‌های سال را در اسپانیا می‌گذراند، اما پاییز را به تهران آمد و پایان زمستان را ندید.

او نوشتن را از ۱۲سالگی آغاز و تاکنون بیش از ۴۰ جلد کتاب شامل داستان‌های فولکلور، رمان، شعر، نقدهای هنری و نمایشنامه منتشر کرده است.

وی پیش از ورود به دانشگاه، یک روزنامه را هم منتشر کرد. پس از آن به کارگردانی،‌ هنر دراماتیک، باله و نقاشی و مجسمه‌سازی علاقه‌مند شد.

طباطبایی پایه‌گذار و مدیر گالری هنر مدرن ایران است. آثارش در استرالیا، چین، انگلیس، فرانسه، ‌آلمان، یونان، هند، ایران، ایتالیا، موناکو، اسپانیا، سوئد،‌ ترکیه، آمریکا و یوگسلاوی نمایش داده شده‌اند.

همچنین آثار وی به جشنواره‌های پاریس، سن پائولو و جشنواره دوسالانه ونیز رفته و بیش از ۱۰ جایزه جهانی را دریافت کرده‌ است.

طباطبایی سال‌ها بود که مجسمه‌هایش را با استفاده از آلات و ادوات مستعمل ماشین‌های صنعتی خلق می‌کرد.