منوچهر متکی در پاریس با مشروط کردن بررسی بسته ۱+۵ خبر داد
احتمال تلفیق بسته ایران با پیشنهاد غرب
منوچهر متکی که ظهر چهارشنبه به وقت پاریس در یک کنفرانس خبری و در حاشیه همایش حمایت از افغانستان شرکت کرده بود، همچنین از احتمال تلفیق بسته پیشنهادی ایران با بسته پیشنهادی غرب سخن گفت.
وزیر خارجه کشورمان در پاریس گفت: نوع تعامل طرفهای مقابل با بسته پیشنهادی ما، اساس تعامل جمهوری اسلامی ایران با بسته پیشنهادی طرف مقابل خواهد بود.
منوچهر متکی که ظهر چهارشنبه به وقت پاریس در یک کنفرانس خبری و در حاشیه همایش حمایت از افغانستان شرکت کرده بود، همچنین از احتمال تلفیق بسته پیشنهادی ایران با بسته پیشنهادی غرب سخن گفت. وی گفت: شاید در یک تعامل سازنده بتوان از بسته یک و دو، بسته تفلیقی شماره سه را استخراج کرد.
وی افزود: روح حاکم بر بسته پیشنهادی ایران، مبتنی بر اصول است و اصول حاکم بر فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران روشن است. این اصول عبارتند از رعایت پیروی از اصول، تاکید بر حقوق و حرکت بر اساس تعهدات.
متکی ادامه داد: امیدواریم که این روح بر بسته پیشنهادی کشورهای ۱+ ۵نیز حاکم باشد. این مهم است که ۱+۵ بخواهد در همین چارچوب نگاه خود را با ما مطرح کند و شاید بتوان در یک تعامل سازنده از بسته یک و دو، بسته تلفیقی ۳استخراج شود. وزیر امور خارجه تاکید کرد: ایران در مسیر تعامل سازنده خود طی ماههای اخیر ابتکار جدیدی را به کار گرفته و با نگاه مسوولانه اقدام به تدوین بستهای کرده است که سرفصلهای همه موضوعات و بحران های منطقهای و فرا منطقهای در آن فهرست شده است.
وی افزود: ایران بدون ورود به یک برخورد مبتنی بر چانه زنی در نهایت صمیمیت آمادگی خود را برای ایجاد یک گفت و گوی سازنده و همه جانبه برای بررسی این مشکلات اعلام کرده است.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: بسته پیشنهادی ایران یک بسته جامع است که به گسترهای از موضوعات سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و مناسبات بینالمللی توجه کرده است که بخشی از حوزه مسائل سیاسی و امنیتی، به مباحث مربوط فعالیتهای هستهای و سلاح هستهای برمیگردد.
وی بار دیگر در مورد واکنش ایران در قبال بسته پیشنهادی گروه ۱ + ۵ تصریح کرد: نوع تعامل طرفهای مقابل اساس تعامل ما با بسته پیشنهادی آنها میباشد. متکی در پاسخ به خبرنگار شبکه اول تلویزیون فرانسه در مورد پاسخ ایران به درخواست تعلیق غنی سازی، گفت: موضع ایران در مورد مساله هستهای هم در مورد مبانی و هم در مورد اجزایش روشن است. باید صبر کرد تا بسته پیشنهادی گروه ۱ + ۵ را دریافت کنیم زیرا هنوز نمیدانیم در آن چه موضوعاتی طرح شده است.
متکی درباره همکاری هستهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت: فعالیت هستهای ما شرایط عادی خود را میگذراند. آقای البرادعی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای دوازدهمین بار درگزارش خود اظهار کرد که انحرافی در فعالیتهای هستهای ایران مشاهده نشده است. همکاریهای ایران در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی و در قالب معاهده انپیتی ادامه خواهد یافت.
متکی که به سوالی در مورد افول و عقبگرد در سیاست خارجی فرانسه در یک سال گذشته و تلاش این کشور برای نزدیک شدن به آمریکا پاسخ میداد، گفت: فرانسه کشور مهمی است و به همین دلیل بسیاری از کشورها به سیاستهای فرانسه توجه دارند و آن را زیر نظر میگیرند. وی افزود: در دوره جدید، سیاست خارجی فرانسه در یک فراز و نشیب بهصورت سیال در حرکت است.
متکی تاکید کرد: دوستان فرانسه شاید منتظرند این کشور به یک نقطه اعتدال و قابل اتکا در سیاست خارجی برسد و تصور میکنم در بین مردم فرانسه نیز چنین برداشت و تلقیای وجود دارد. یکی از ویژگیهای فرانسه در سیاست خارجی، استقلال و نقشآفرینی آن است و فکر میکنم دوستان فرانسه میخواهند آن را همچنان در همان جایگاه ببینند.
متکی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر جورج بوش، رییسجمهوری آمریکا در جریان سفر خود به کشورهای اروپایی این اظهارات را تبلیغاتی دانست و گفت که نباید آنها را جدی گرفت.
وی تصریح کرد: آمریکاییها طی ماههای آینده همه چیز را از دریچه انتخابات ماه نوامبر میبینند. از همین رو بیش از گذشته نسبت به موضوعات نگاه ابزاری خواهند داشت. در هر حال این سفر به عبارتی سفر آخر بوش به اروپا بود و او مهمانیهای خداحافظی خوبی در اروپا داشت. خیلی نباید حرفهای وی را جدی گرفت.
متکی در جواب به سوال خبرنگار العالم درباره دورنمای حمله آمریکا به ایران گفت: ما احتمال حمله را نمیبینیم. ظرفیتی برای حمله جدید وجود ندارد. سرنوشت دو حمله گذشته در منطقه تجربه خوبی است. اما بدیهی است که کشورهای مستقل باید آمادگی خود را برای حفظ استقلال خود داشته باشند. متکی در خصوص توافق امنیتی عراق و آمریکا نیز گفت: برداشت ما این است که مسوولان و مردم عراق و مراجع در این کشور نظر موافقی با عقد قرارداد امنیتی با آمریکا که به کاپیتولاسیون میانجامد، ندارند. آقای مالکی، نخست وزیر عراق به تازگی از تهران دیدار داشت و ما نیز چنین برداشتی نداریم که عراق دنبال چنین قراردادی باشد.
وی افزود: در سفر آقای مالکی به تهران مقامهای جمهوری اسلامی ایران به ویژه رهبر معظم انقلاب، در تحلیل شرایط کنونی عراق و رویکرد کنونی آمریکا در این کشور گفتند که رویای آمریکا در عراق تحقق نخواهد یافت.
ارسال نظر