حل مشکل مسکن طی دو سال

علی سعیدلو با اشاره به اینکه ورود مستقیم رییس‌جمهوری به بخش مسکن موجب تسریع در تصمیم‌گیری‌ها است، در پاسخ به اینکه اگر مشکل مسکن حل نشود، افکار عمومی ایشان را مقصر اصلی خواهند دانست، گفت: احمدی‌نژاد ریسک ورود به بخش مسکن را پذیرفته است. علی سعیدلو در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس به تشریح فعالیت دولت نهم در بخش مسکن پرداخت و گفت: در دولت نهم برای اینکه کارها و فعالیت‌ها به خوبی پیش برود، تقسیم کار صورت گرفته و کار گروه‌های تخصصی در دولت تشکیل شده است. به همین منظور در دولت نهم یک کارگروه مسکن وجود دارد که شخص وزیر مسکن و شهرسازی و یک عده از وزرا در آن حضور دارند. وی گفت: اگر تقاضا بیشتر از عرضه مسکن باشد، قیمت مسکن نیز خودبه‌خود بالا می‌رود، بنابراین اولین اصل در تمام سیاست‌گذاری‌های دولت باید در جهت افزایش تولید باشد. سعیدلو ادامه داد: محاسبه‌ها باید به گونه‌ای باشد که تولید مسکن متناسب و هماهنگ با نرخ رشد جمعیت، ازدواج جوان‌ها و سایر نیازها باشد.

به عقیده وی، دولت باید معضل مسکن روستایی را زودتر از شهرها حل کند؛ چرا که وقتی سکونت در روستاها حل شود، مهاجرت به شهرها نیز رخ نمی‌دهد. سعیدلو گفت: یکی از موفقیت‌‌های دولت نهم این است که مشکل مسکن روستایی را حل کرده است؛ به طوری که در سال ۸۴ حدود ۲۰۰هزار واحد مسکونی و در سال ۸۵ نیز ۳۰۰هزار واحد مسکونی نوسازی و بازسازی شد.

وی ادامه داد: اگر چه هنوز مشکل زمین و مالکیت در روستاها وجود دارد؛ اما دولت در روستاها مشکل مسکن را اساسی حل کرده است و چنانچه این وضعیت ادامه یابد، روستایی‌ها در روستاها مستقر می‌شوند و مهاجرت‌ها نیز کاهش می‌یابد. سعید‌لو گفت: برآورد می‌شود سالی ۵/۱میلیون تقاضا برای واحد مسکونی در کشور وجود دارد؛ بنابراین اگر بتوانیم چندین سال متوالی سالانه ۵/۱ میلیون واحد مسکونی تولید کنیم نیاز به مسکن مرتفع خواهد شد.

وی با بیان اینکه در تولید مسکن نیز باید الگوی مصرف را مد نظر قرار داد، افزود: تولید مسکن در کشور باید اقتصادی بوده و با فرهنگ و معماری ایرانی همخوانی داشته باشد، بنابراین باید مسکن در کشور ارزان، سبک و اقتصادی تولید شود.

معاون اجرایی رییس‌جمهوری گفت: زمانی که این موارد در کنار یکدیگر دیده شد و در کنار هم قرار بگیرد، دیگر ارائه و توزیع مسکن کار راحتی خواهد بود. معاون اجرایی رییس‌جمهور گفت: سیاست دوم دولت نهم در بخش مسکن مربوط به شهرهای کوچک با طرح مسکن مهر بود که واقعا تلاش مناسبی بود که دولت با برداشتن هزینه مالکیت زمین از دوش مصرف‌کننده، قدم مهمی برای تولید مسکن در شهرهای کوچک برداشت. وی ادامه داد: وقتی دولت این هزینه را از دوش مصرف کننده بردارد، هزینه تولید مسکن نصف می‌شود و دولت با این روش و سیاست مشکل مسکن را در شهرهای کوچک مرتفع کرده است.

سعیدلو درباره اینکه چرا دولت مشکل مسکن را در شهرهای بزرگ نتوانسته حل کند، گفت: در شهرهای بزرگ و کلان شهرها زمین بسیار کم است و تقاضا هم متراکم است؛ البته باید اذعان کنیم که نقدینگی و امکانات هم در کلان شهر بیشتر از نقاط دیگر است. وی ادامه داد: دولت به تازگی طرح‌هایی برای کلان شهرها ارائه کرده است که یکی از این طرح‌ها راه‌اندازی ۳۰۰ کارخانه تولید مسکن‌های پیش ساخته در کشور است، بنابراین این طرح می‌تواند با همین هدف یکی از راه‌های حل مشکل مسکن در کلان‌شهرها باشد. به گفته وی، دریافت مالیات از افرادی که بیش از ۳ بار نقل و انتقال مسکن انجام دهند نیز با هدف جلوگیری از رشد کاذب قیمت‌ها است که به نظر بنده روش و طرح خوبی است.

سعید‌لو درباره پرداخت وام خرید مسکن در ابتدای شروع به کار دولت نهم گفت: پرداخت وام ۱۰میلیون تومانی برای خرید مسکن اشتباه بود؛ چرا که آن وام قرار بود به تولید مسکن داده شود. وی ادامه داد: اگر وام خرید مسکن را در اختیار عموم مردم بگذاریم، امکان نقدینگی را افزایش و توازن عرضه و تقاضا را نیز به هم می‌زند.

سعید‌لو گفت: مشکل مسکن در کشور را رییس‌جمهوری قبول دارد و همین موضوع نیز باعث شد تا خود وارد میدان شود.

وی افزود: امیدوارم که با یک تدبیر مناسب مشکل مسکن در دو سال آینده حل شود.

سعیدلو در پاسخ به اینکه اگر ورود احمدی‌نژاد به بخش مسکن با موفقیت توام نباشد، افکار عمومی ایشان را مقصر اصلی عدم موفقیت خواهند دانست، گفت: مدیریت همین است. مردم ما می‌فهمند که بخش مسکن در دنیا یک ساله حل نشده است. به هر حال رییس‌جمهور ریسک ورود به بخش مسکن را پذیرفته است. وی در پاسخ به اینکه بحث تغییر وزیر مسکن و شهرسازی تا چه حد صحت دارد، گفت: این موضوع را برای اولین بار است که می‌شنوم به هر حال وزارت مسکن و شهرسازی نقاط ضعف و قوتی دارد که باید نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را هم تذکر دهیم، اما به هر حال تغییرات در دولت آخرین مرحله است.