در انتظار فصلی تازه از همراهی‌های دولت و مجلس

لاریجانی: بخش خصوصی می‌تواند روی همکاری مجلس هشتم حساب کند

دنیای اقتصاد- ساعتی پس از آنکه علی اردشیر لاریجانی به عنوان رییس دائم مجلس هشتم انتخاب شد، محمود احمدی‌نژاد با حضور در ساختمان مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان، خشنودی خود را از این انتخاب اعلام کرد و به رییس تازه قوه مقننه تبریک گفت. در این دیدار که به نوشته پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری حدود دو ساعت از وقت روسای دو قوه در عصر روز دوشنبه گذشته را به خود اختصاص داد، رییس‌جمهور اظهار امیدواری کرد در این مقطع، میان دولت نهم و مجلس هشتم فصل جدیدی از همکاری‌ها و همراهی‌ها در جهت خدمت بهتر به مردم و پیشبرد هر چه بهتر امور کشور رقم بخورد.

رییس‌جمهور و رییس مجلس پس از این دیدار با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنان درباره محورهای این دیدار پاسخ دادند.

احمدی‌نژاد در جمع خبرنگاران نیز با تبریک انتخاب لاریجانی به عنوان رییس هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: امروز آقای لاریجانی در مسوولیت ریاست مجلس شورای اسلامی مشغول خدمت هستند و این مسوولیت، فرصت ارزشمند خدمتگزاری است.

وی با بیان اینکه جایگاه مجلس در جمهوری اسلامی ایران، ‌جایگاه بسیار رفیعی است، اظهار کرد: مجلس پشتوانه مستحکم تحقق آرمان‌های ملت و نشانه مستحکم تصمیم‌گیری‌ها در پیشبرد امور کشور است.

رییس قوه مجریه خاطرنشان کرد: مجلس و دولت به طور مستمر با هم در تعامل هستند و به طور مشترک امور کشور را به جلو می‌برند. در بخش قانونگذاری، نظارت، مشورت و طراحی نقش مجلس نقش بسیار برجسته‌ای است و در بخش اجرایی نیز دولت کار را به جلو می‌برد.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: خوشبختانه پس از انقلاب تعامل بین دولت و مجلس بسیار سازنده بوده است، اما امید داریم که در این مقطع بین دولت نهم و مجلس هشتم فصل جدیدی از همکاری‌ها و همراهی‌ها در جهت خدمت بهتر به مردم و پیشبرد هر چه بهتر امور کشور رقم بخورد.

رییس‌جمهور هدف دیگر از دیدار خود با لاریجانی را عرض تبریک به رییس و نمایندگان مجلس هشتم در مسوولیت جدید بیان کرد.

احمدی‌نژاد، موضع مجلس هشتم در قبال گزارش اخیر محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بسیار انقلابی و به‌جا توصیف و در عین حال تاکید کرد که اکنون ضرورتی برای تجدید نظر در همکاری با آژانس وجود ندارد.

رییس‌جمهور تاکید کرد: مجلس مستحکم در دفاع از حقوق ملت ایستاده است و اجازه نمی‌دهد که کسی در ذهنش مطلبی بگذارند و بخواهد گوشه‌ای از حقوق ملت ایران را خدشه دار کند.

احمدی‌نژاد همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص شایعه تغییر «طهماسب مظاهری» رییس‌کل بانک مرکزی گفت: برخی یک جنگ روانی را شکل داده‌اند که می‌خواهند کارهای دولت و کارهایی را که در کشور در حال انجام است، سست کنند و این کار خوبی نیست.

از سوی دیگر، رییس مجلس هشتم در این مصاحبه مشترک در خصوص همکاری مجلس با سایر قوا اظهار کرد: ما روی بعضی از مکانیسم‌های همکاری مجلس با دولت و قوه قضائیه می‌اندیشیم و امروز نیز فرصتی بود تا با دولت همکاری‌ها را در قالب نهادینه‌ای قرار دهیم.

رییس مجلس هشتم گفت: ممکن است برخی اوقات اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد و بعد از مدتی هم با نشست‌هایی حل شود، اما اگر همکاری‌ها شکل نهادینه‌ای به خود بگیرد، می‌تواند برای کشور مفید باشد.

وی تاکید کرد: ما به دنبال چنین راه حلی هستیم و امروز نیز در این زمینه با آقای رییس‌جمهور بحث‌هایی داشتیم که قرار شد دنبال شود.

انتقاد از دیپلماسی هزار و یک شب

علی لاریجانی، دیروز هم در جمع خبرنگاران گفت: گزارش آژانس بین‌المللی هسته‌ای در مورد ایران دوپهلو و دیپلماسی هزار و یک شب است.

وی که در بدو ورود به استان گیلان میان خبرنگاران رفته بود، در مورد گزارش آژانس بین‌المللی هسته‌ای اظهار کرد: گزارش آژانس دو پهلو است. آنها به دنبال دیپلماسی هزار و یک شب هستند که مرتبا زمان می‌گیرند، ولی جمهوری اسلامی ایران دنبال زمان نیست، بلکه دنبال حل ریشه‌ای مساله است.

لاریجانی افزود: ما روراست با آژانس کار کردیم و اگر آنها می‌خواهند مساله هسته‌ای را دچار پیچش کنند، مشکل ایجاد می‌شود.

وی گفت: جمهوری اسلامی علاقه‌ای به طولانی شدن مساله و دیپلماسی هزار و یک شب ندارد. رییس مجلس شورای اسلامی بسته پیشنهادی ایران را شامل موضوعات پیشرفته عنوان کرد و گفت: مجلس از ظرفیت خوبی برای کمک به دولت و مسوولان در این زمینه برخوردار است و می‌تواند حمایت‌کننده باشد.

قوا مچ‌گیری نکنند

لاریجانی همچنین در جلسه شورای اداری استان گیلان تصریح کرد:‌ نگاه منسجمی ‌در بین مدیران کشور نسبت به عدالت وجود دارد و البته از مفهوم عدالت برداشت‌های متفاوتی می‌شود که باید برای آن یک مجموعه‌ای با نگاه روز تدوین و تعریف کرد.

وی افزود: قانون‌گرایی میراث امام(ره) و مبنای عدالت است و در یک حکومت خوب باید تمام قوا با هم تعامل سازنده داشته باشند و نباید فقط مچ‌گیری کنند، بلکه باید ناظر خوب یکدیگر باشند.

وی گفت:‌ اگر کسی فکر می‌کند با بی‌قانونی می‌تواند عدالت را برقرار کند، اشتباه می‌کند؛ یک وجه مفهوم عدالت تساوی در برابر قانون است و اگر قانون در خصوص همه یکسان اجرا شد، سبب تقویت انقلاب می‌شود و تضعیف انقلاب وقتی است که این‌ها لاپوشانی شود.

لاریجانی با اشاره به وجه دیگر مفهوم عدالت گفت: مفهوم عدالت این است که فاصله طبقاتی مختلف جامعه کم شود و اگر فاصله‌ها زیاد شود، بی‌عدالتی است.

به گفته وی، داشتن یک تئوری برای توسعه و پیشرفت کشور و جلو بردن کار تولیدکنندگان یک امر بسیار ضروری است و نباید نگاه‌های افراطی داشت بلکه باید توازن را برقرار کرد.

لاریجانی گفت:‌ یکی از اشکالات برنامه‌های ما این است که کار را در محدوده مدیران اجرایی می‌بندیم و از نخبگان بهره نمی‌گیریم؛ مجلس هشتم ساز و کاری فراهم می‌کند که در کمیسیون‌های مختلف از نخبگان استفاده شود.

وی با اشاره به شرایط کنونی کشور گفت: اگر بخواهیم در کشور شرایطی برای پیشرفت فراهم کنیم، نیاز به اقتصاد و سرمایه‌گذاری پایدار داریم.

وی یادآور شد: انگیزه‌ها برای سرمایه‌گذاری پایدار در کشور کم شده است که باید کمک کنیم تا اگر کسی می‌خواهد کارخانه‌ای ایجاد کند، نترسد؛ زیرا این امر سبب ایجاد اشتغال می‌شود.

لاریجانی تصریح کرد: برای کاهش تورم و ایجاد اشتغال باید بر روی سرمایه‌گذاری پایدار کار شود، و برای کمک به تولیدکنندگان باید مکانیزم‌هایی به مجلس ارائه شود که تورم‌زا نباشد.

‌رییس قوه مقننه با اشاره به طولانی شدن برخی طرح‌های عمرانی گفت: طولانی شدن طرح‌های عمرانی نفعی برای کشور ندارد و ما مدیران به استاندارانی که پروژه‌هایی را سر موقع اجرا می‌کنند، جایزه می‌دهیم و به پروژه‌های آنان خوب اعتبار خواهیم داد.

انتقاد ازکثرت پروژه ها

وی یادآور شد: استراتژی مجلس هشتم‌ این نیست که دولت پروژه‌های زیاد بردارد که زمان زیادی طول بکشد و نیمه‌تمام بماند. وقتی یک پروژه ۱۷ سال طول بکشد، فاجعه است؛ باید بستری را برای پروژه‌های منطقه‌ای فراهم کردو بخش‌خصوصی هم در زمینه‌های تولیدی می‌تواند روی مجلس هشتم حساب کند.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت:‌ این سال‌ها برای کشور زمان حیاتی است و ‌تراز کشورمان را تثبیت می‌کند و ایده‌های تولیدکنندگان را در مجلس استفاده می‌کنیم.

رییس مجلس در بخشی از سخنان خود با اشاره به وضعیت کنونی جمهوری اسلامی‌ در منطقه و سطح بین‌المللی اظهار داشت: استراتژی جمهوری اسلامی‌ در منطقه از یک پختگی، متانت و نفوذ سیاسی خوبی برخوردار است و زمینه‌هایی که انقلاب اسلامی‌ و افکار امام(ره) به وجود آورد جریان عمیقی در منطقه ایجاد کرد و سبب بیداری اذهان شد.

رییس مجلس تاکید کرد:‌ تثبیت موقعیت ما در شرایط بین‌المللی، به پایداری قوی در توسعه داخلی کشور احتیاج دارد و پیشرفت کشور می‌تواند هم رضایت‌مندی داخلی ایجاد کند و هم بین‌المللی، و نباید افراط و تفریط وجود داشته باشد.

لاریجانی همچنین تاکید کرد: اگر احساس کنیم که می‌خواهند بر روی منافع ملی کشور توجه نادرست بکنند ما جلوی آن را خواهیم گرفت و مجلس شورای اسلامی‌ نمی‌گذارد به دولت جمهوری اسلامی‌ جفا کنند.

گفت‌وگو با سران فلسطینی

علی لاریجانی در تعطیلات هفته گذشته همچنین در گفت‌وگویی تلفنی با نایب رییس مجلس فلسطین، گفت: ما به دقت حوادث فلسطین را رصد می‌کنیم. بدانید که مجلس شورای اسلامی با همه قوت پشت سر شما است و امیدوارم با وحدت و همدلی نیروهای مقاومت فلسطین راه پیروزی را طی کنید.

احمد سحر، نایب رییس مجلس فلسطین در این تماس تلفنی، انتخاب علی لاریجانی را به ریاست مجلس ایران تبریک گفت. لاریجانی نیز در پاسخ ضمن تشکر از اظهار لطف نایب رییس مجلس فلسطین گفت: امیدوارم در شرایط فعلی که ملت عزیز و شجاع فلسطین در محاصره اقتصادی است، پیروز باشید.رییس مجلس افزود: ما مطمئن هستیم شما پیروزید. امیدوارم با وحدت و همدلی نیروهای مقاومت فلسطین راه پیروزی را هرچه سریع‌تر طی کنید و انشاءا... شما را به زودی در تهران ملاقات کنم.

همچنین خالد مشعل، دبیرکل سیاسی حماس ظهر روز چهارشنبه در تماس تلفنی با لاریجانی انتخاب وی را به عنوان رییس مجلس هشتم تبریک گفت.

لاریجانی نیز با تشکر از خالد مشعل آرزو کرد حماس و سایر گروه‌های مقاومت با اتحاد کلمه و به ویژه در شرایط سخت کنونی تحمیل شده از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی در محاصره غزه در راه مقاومت پیشتاز باشند.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت اتحاد نیروهای مقاومت خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی مسائل فلسطین را از مهم‌ترین مسائل جهان اسلام دانسته و به طور جدی آن را رصد می‌کند و پشتیبان شما خواهد بود.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد به زودی با خالد مشعل دیدار داشته باشد.

خالد مشعل دبیرکل سیاسی حماس نیز با تبریک مسوولیت جدید علی لاریجانی گفت: شما شخصیت ارزنده و بسیار مهمی هستید و در هر مسوولیتی که بوده‌اید، نقش پیشتاز داشته‌اید و موضع شما در مساله‌ فلسطین بسیار شجاعانه بوده است و ما با اتکا به این مواضع شجاعانه‌ شما اطمینان داریم که مقاومت فلسطین راه پیروزی را ادامه می‌دهد.

وی افزود: حمایت‌های شما از مقاومت و حماس باعث دلگرمی نیروهای مقاومت است و ما در بحث مقاومت با تمام وجود جدی و استوار هستیم تا به حقوق ملت فلسطین دست پیدا کنیم.

هم‌اندیشی درباره بیکاری و تورم

محمدرضا میرتاج‌الدینی، عضو هیات‌رییسه مجلس از تشکیل کارگروه‌های تخصصی هم‌اندیشی بین مجلس و دولت خبر داد.

به گزارش ایسنا، نماینده مردم تبریز هدف از تشکیل کارگروه‌های مزبور را حل مشکل تورم و بیکاری و ساماندهی اقتصاد کشور اعلام کرد. این عضو هیات رییسه مجلس هشتم گفت: به زودی لایحه‌ای در خصوص تامین نیازهای عمومی و کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان نیز به مجلس ارائه می‌شود. این نماینده اصولگرای مجلس افزود: فراهم کردن امکان برداشت از حساب ذخیره ارزی به شکلی که نیازهای امروز جامعه تامین شده و خللی به سهم نسل آینده از حساب وارد نشود، از جمله برنامه‌های مهم مجلس هشتم است. میرتاج‌الدینی با بیان این که حمایت از محرومان جامعه و اقشار مستضعف و آسیب‌پذیر جامعه از آرمان‌های امام راحل بود، از عزم مجلس هشتم برای تحقق این آرمان‌ها خبر داد.