دنیای اقتصاد- برخی تحلیل‌گران آمریکایی تاکید می‌کنند که زمان گفت‌وگوی جدی با ایران درباره برنامه هسته‌ای این کشور و آنچه حمایت تهران از شورشیان در برخی کشورهای خاورمیانه خوانده می‌شود، فرا رسیده است. به گزارش ایسنا، برخی تحلیل‌گران سیاست خارجی آمریکا گفتند که موقعیت ایران در میان قدرت‌های خارجی و نفوذ این کشور در عراق، ‌لبنان و فلسطین به این مفهوم است که زمان آن فرا رسیده که آمریکا و تهران بر سر میز مذاکرات حاضر شوند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، دیوید آلبرایت، رییس موسسه علوم و امنیت بین‌المللی در واشنگتن در این باره گفت: این امر باید جدی گرفته شود و چیزی برای از دست دادن وجود ندارد.

ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق که کاندیدای فرماندهی نیروهای مرکزی آمریکا در خاورمیانه است، هفته گذشته خطاب به اعضای کنگره آمریکا گفت که طرفدار رویکردی بر مبنای تعامل با ایران است که مجموعه گسترده‌ای از مسائل حل شود.

هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا، گیتس وزیر دفاع و مایک مولن رییس ستاد مشترک نیروی نظامی این کشور نیز طی هفته‌های گذشته خواستار تعامل و گفت‌وگو با مقامات ایرانی شده‌اند. این همه در حالی است که باراک اوباما نامزد دموکرات‌های آمریکا برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیز از گفت‌وگو با کشورهای ایران و سوریه به عنوان یکی از وعده‌های انتخاباتی خود طی ماه‌های اخیر یاد کرده است. جان کری، رقیب انتخاباتی جورج بوش در سال ۲۰۰۴ نیز هفته گذشته اعلام کرد که سیاست گفت‌وگو نکردن با تهران شکست خورده است.

اما در همین حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران گفت: انتظار نمی‌رود کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه این کشور در کنفرانس بین‌المللی عراق در استکهلم با همتاهای ایرانی و سوری خود دیدار کند.

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: رایس، احتمالا در حاشیه این کنفرانس دیدارهایی را با مقامات دیگر خواهد داشت، اما فکر نمی‌کنم دیدار با مقامات ایرانی و سوری در دستور کارش قرار داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حدود ۱۰۰ هیات و بیش از ۶۰۰ رهبر و دیپلمات سیاسی از کشورهای عربی، اروپایی، آمریکا و ایران روز پنجشنبه برای کنفرانسی درباره تحولات عراق در استکهلم گرد هم می‌آیند.

نشست قبلی که سال گذشته در مصر انجام گرفت، سرشار از گمانه‌زنی‌ها درباره این بود که آیا رایس از سیاست آمریکا در زمینه اجتناب از رابطه با دولت‌های ایران و سوریه که دولت جورج بوش در تلاش برای انزوای آنها است فاصله ‌گرفت یا خیر.

رایس در حاشیه نشست مصر با ولید المعلم، نخست وزیر سوریه دیدار کرد که اولین دیدار مقامات این دو کشور در آن سطح پس از دو سال بود.

هنوز مشخص نیست که آیا وزیر خارجه سوریه یا یکی از مقامات سطح پایین تر این کشور در نشست استکهلم شرکت خواهد کرد یا خیر، اما انتظار می‌رود منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران در این کنفرانس شرکت کند.