احمدینژاد در مراسم افتتاح مجلس هشتم:
تئوریهای اقتصادی جهان ناکارآمد است
عکس: دنیای اقتصاد- حمید جانیپور. احمدینژاد:تئوریهای اقتصادی جهان ناکارآمد است
باید به سمت نظریهپردازی اسلامی و ایرانی حرکت کنیم
دنیای اقتصاد-رییسجمهور کشورمان که دیروز به منظور شرکت در مراسم گشایش مجلس هشتم در جمع نمایندگان حضور یافته بود با بیان اینکه دولت و مجلس هر دو وکیل المله هستند، گفت: البته بوده و هستند کسانی که وقتی دولت و مجلس را در کنار هم ببینند، برآشفته میشوند و برمیآشوبند و اگر ببینند نمایندگان در دفاع از لوایح دولت پشتیبانی میکنند، فوری خلط بحث میکنند و میگویند که فلانی وکیلالدوله است و این معنایی ندارد.
احمدینژاد که طی هفتههای اخیر با انتقادات شدید مجلس مواجه شده که بعضا شکل تقابل قوا یافته بود، در ادامه تصریح کرد: اگر دولت و مجلس در کنار هم نباشند، جای سوال دارد زیرا دولت و مجلس هر دو وکیلالمله هستند.
وی افزود: دولت با افتخار در خدمت مجلس است. دولت بهترین کارشناس برای مجلس است و بدنه گسترده دولت در خدمت نمایندگان است.
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر همدلی دولت و مجلس گفت: باید مراقب باشیم که بگومگوهای قدرتهای زورگو در خارج و جاهلان در داخل گریبانگیر ما نشود زیرا دشمنان و بددلان به دنبال کشف یا ایجاد نکاتی برای ایجاد یاس و ناامیدی در میان ملت هستند.
احمدینژاد وضعیت امروز جهان را حاصل تئوریهای رایج در اقتصاد جهان دانست و گفت: فاصله طبقاتی حاصل اجرای همین تئوریهای غربی است که باید به دنبال تئوریهای خودی باشیم و خود را باور کنیم.
وی افزود: متاسفانه هنوز در کشور ما تئوریهای ملی و اقتصادی در مرحله اجرا محقق نشده و برخی دوستان هنوز ذهنشان در گرو تئوریهای اقتصادی غربی است و حتی قوانین مصوب مجلس نیز در عرصه اجرا دچار آلودگی به تئوریهای رایج سرمایهداری غربی شده است.
رییسجمهور گفت: باید به سمت نظریهپردازی ایرانی و اسلامی حرکت کنیم.در ادامه مشرح سخنان رییسجمهور از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری را میخوانید:
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، محمود احمدینژاد، دیروز در آیین افتتاح مجلس هشتم شورای اسلامیدر سخنانی با اشاره به حضور پرشکوه مردم در انتخابات مجلس گفت: این حضور حیرت همه جهان را به همراه داشت و دارای پیامها و معانی فراوانی بود. اعتماد ملت ایران و انتخاب شما به عنوان نماینده از سوی مردم را صمیمانه تبریک عرض میکنم.وی حیات و نشاط سیاسی ملت ایران، عزت و اقتدار ایران زمین، وحدت، برادری و همدلی مردم ایران، دلدادگی به ارزشهای الهی و انسانی و پایداری بر اصول انقلاب اسلامیو هوشمندی و مایوسکردن دشمنان را از پیامهای این انتخابات دانست و خاطرنشان کرد: حضور با شکوه مردم در صحنه، تاکید مجددی بر اهمیت و جایگاه رفیع مجلس شورای اسلامیدر ساختار نظام مقدس جمهوری اسلامیایران است.
رییسجمهور اضافه کرد: این حضور پرشور همچنین تاکیدی بر استمرار قانونگذاری انقلابی و آرمانی، نظارت صحیح، مستمر و همه جانبه و رفع موانع و مشکلات خدمتگزاری و همبستگی و تسهیل در اداره امور کشور است.
همه مسوولان وکیلالرعایا هستند
رییس قوه مجریه با تاکید بر اینکه قوام و دوام همه قوا در کشور به حضور و رای مردم بستگی دارد و همه ما برآمده از حضور و انتخاب مردم هستیم، تصریح کرد: مجلس در هر دوره با حضور مردم قوام و استمرار پیدا میکند و شأن مسوولان اجرایی و قانونگذاری به واسطه حضور و انتخاب مردم است؛ بنابراین همه ما وکیلالرعایا، وکیل ارزشها و آرمانهای بلند مردم ایران هستیم و نمیتوانیم و نباید از حقوق و آرمانهای موکلان خود بگذریم.
آرزوی دولت؛ مجلس مقتدر
رییس قوه مجریه در ادامه با بیان این که موفقیت دولت و مجلس به هم پیوند خورده است و مجلس قدرتمند آرزوی دولت است، خاطر نشان کرد: نظارت مجلس پشتوانه صحت عمل و موفقیت دولت است و برای دولت هیچ چیزی بهتر از وجود یک مجلس آگاه، مومن، شجاع و حاضر در صحنه نیست.
احمدینژاد اضافه کرد: تقسیم کار برای انجام بهتر وظایف است و نه برای رقابت و تقابل. مجلس و دولت نیز مکمل و یار و برادر هم و دارای آرمانها و مسوولیتهای مشترکی هستند .
رییسجمهور با بیان اینکه دولت نهم اجرای قانون و عمل به قانون را وظیفه خود میداند، تاکید کرد: این دولت جزو پایبندترین دولتها به قانون است و دولت موفقیت خود را در گرو اجرای صحیح قانون میداند.
رییسجمهور، مجلس هشتم را پرنشاط، مومن، شجاع و معتقد به آرمانهای امام و انقلاب و آماده خدمتگزاری و انجام مسوولیتهای بزرگ توصیف کرد.وی خطاب به نمایندگان مجلس هشتم گفت: یادآوری آرمانها و مسوولیتهای انقلاب از وظایف امروز ما است. انقلاب اسلامی، ملت ایران و نظام، همه اهداف بلندی دارند و تعالی همهجانبه ایران عزیز بر اساس خداپرستی و ارزشهای الهی از جمله این اهداف است.
دستور کارهای مشترک دولت و مجلس
رییس قوه مجریه در ادامه با بیان اینکه دستور کارهای مشترکی برای مجلس، دولت و قوه قضائیه وجود دارد، خاطر نشان کرد: این دستور کارها در راستای تقویت وحدت و انسجام ملی، رفع مشکلات ساختاری و ریشهای اقتصاد کشور است.وی ادامه داد: دولت و مجلس در کنار هم باید الگوی همدلی و وحدت را در برابر چشم جهانیان قرار دهند و باید مراقب باشیم مباحثی که برخی میخواهند بر آن دامن بزنند، گریبانگیرمان نشود. بدخواهان از این طریق به دنبال کشف امید برای خود و ایجاد ناراحتی و یأس برای مردم هستند.
رفع مشکلات اقتصادی
رییس شورای عالی امنیت ملی، رفع مشکلات ساختاری و ریشهای اقتصاد کشور را از دیگر دستور کارهای مشترک سه قوه عنوان کرد و گفت: بهرغم تمام تلاشهای بینظیر بعد از انقلاب که منجر به پیشرفتهای شگرف در عرصههای گوناگون شده است، به اذعان همه وضعیت اقتصادی در تراز ملت ایران و شایستگیهای نظام نیست؛ مردم از تورم، اتلاف منابع، بیانضباطی در اخذ مالیاتها، توزیع ناعادلانه یارانهها، بیانضباطی در توزیع تسهیلات بانکی، ناکارآمدی ساختار برنامه و بودجه، بهرهوری پایین، ناکارآمدی ساختار اداری، مشکلات بیمهای و بانکی و ارزش پایین پول ملی رنج میبرند؛ این دستور کار مشترک است که باید با یک یا حسین (ع) و یا یک یاعلی (ع) با کار کارشناسی، مشکلات را از پیش پای ملت برداریم.
تدوین تئوریهای بومیو اسلامی
رییسجمهور با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت نظریهپردازی ایرانی و اسلامیگفت: باید در جهت شکوفایی استعدادها گام برداریم و به ملت و اسلام اعتماد کنیم و راهکارهای بومی، ملی و اسلامیارائه دهیم و به آنها اعتماد نکنیم. حاصل تئوریهای رایج جهانی وضعیت امروز جهان است که قحطیها، رکود بینظیر اقتصادی و چپاولها نماد و نتیجه آن است.وی با اشاره به ناکارآمدی تئوریهای اقتصادی جهان و به ویژه آمریکا اظهار کرد: تئوریهای اقتصادی در مطرحترین کشور سلطهگر دنیا باعث شده که از ۲۸۰میلیون جمعیت آن ۴۰میلیون نفر در فقر مطلق باشند و باید به دنبال تئوریهای بومیباشیم.
رییسجمهور با بیان اینکه هنوز در کشور، تئوریهای اسلامیو ملی در مرحله اجرا محقق نشده است و عدهای ذهنشان در گرو تئوریهای اقتصادی سرمایهداری است، خاطرنشان کرد: با ظرفیت عظیم مجلس و کار کارشناسی و با بهرهگیری از ظرفیت عظیم دولت میتوانیم تئوریهای ملی و اسلامیرا بر پا کنیم.
رییسجمهور در ادامه سخنان خود دستور کار مشترک دیگر سه قوه را اصلاح ساختار اداری و نظام برنامهریزی و بودجه کشور دانست و گفت: باید ناکارآمدیها در این راستا اصلاح شود؛ البته دولت در این حوزه اقداماتی را آغاز کرده که تکمیل و تحقق کامل آن با پشتوانه، کمک و نظارت مجلس هشتم صورت میگیرد.
رییسجمهور در ادامه تنقیح قوانین را دستور کار مشترک دیگر مجلس هشتم و دولت برشمرد و گفت: شاید به اندازه حجم این سالن قانون داشته باشیم که بعضا ناقض و متضاد هم هستند و شاید کارآمدی چندانی نداشته باشند؛ از این رو دولت و مجلس باید در راستای تنقیح، دستهبندی و اصلاح قوانین حرکت کنند که در این ارتباط باید کارگروه مشترکی بین دولت و مجلس ایجاد شود و دولت و مجلس دست به دست هم دهند.
وی گفت: باید این قانون را در راستای چشمانداز ۲۰ ساله تنظیم کنیم و قانونی بر اساس توسعه ایرانی و اسلامیدر اختیار داشته باشیم.
مبارزه با مفاسد اقتصادی
رییس قوه مجریه در ادامه مبارزه با برخی مفاسد اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: دستور کار مشترک دیگر بین دولت ، مجلس و قوه قضائیه مبارزه با برخی مفاسد اقتصادی است. وقتی در گوشهای فریاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بلند میشود، عدهای تصور میکنند این مساله باعث میشود به حیثیت نظام خدشه وارد شود و سعی میکنند آن را کوچک کنند و از روی دلسوزی میگویند که وجود ندارد.
بعضی دیگر نیز وقتی فریاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بلند میشود، چنین مطرح میکنند که نظام اسلامیمملو از فساد شده است. به نظر ما هر دو گروه تصور اشتباهی دارند و در گمراهی هستند.
ارسال نظر