پس از آنکه محمد عباسپور، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هفتم، اظهارات وزیر کار را با آمار به دست آمده از میزان اشتغالزایی طرح بنگاه‌های زودبازده متناقض دانست، روز گذشته روابط‌عمومی وزارت کار و امور اجتماعی جوابیه‌ای را نسبت به این اظهارات صادر کرد. به گزارش دنیای اقتصاد، در جوابیه وزارت کار و امور اجتماعی آمده است: «طرح بنگاه‌های زودبازده به عنوان یک طرح ملی اشتغالزا، با مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی و همچنین بانک‌ها اجرا می‌شود و وزارت کار و امور اجتماعی به عنوان ناظر عالی و سیاست‌گذار بازار کار، بر روند اجرای آن در کنار سایر مراجع مربوطه نظارت می‌کند. بنابراین وزارت کار در تشریح عملکرد، آمار تمامی طرح‌ها را اعلام می‌کند.

برای آگاهی بیشتر این نماینده محترم که روزهای آخر نمایندگی را سپری می‌کند یادآور می‌شود که طرح بنگاه‌های زودبازده عمدتا توسط بخش‌خصوصی راه‌اندازی می‌شود و دستگاه‌های دولتی، طرح‌ها را از نظر توجیه فنی و اقتصادی بررسی و بر آن نظارت می‌کنند. ادعای این که اشتغال ایجاد شده مربوط به دستگاه‌های دولتی است، بی‌اساس و بی‌پایه است، اما هنر طرح این است که با همکاری تمامی دستگاه‌ها اجرا می‌شود و وزارت کار هیچ گاه ادعای مالکیت بر طرح را ندارد و افتخار اجرای موفقیت‌آمیز آن متعلق به دولت است.

نماینده محترم مجلس بدون ذکر آمار مستند درباره کل عملکرد طرح‌های زودبازده، با ذکر آماری غیرمستند در استان آذربایجان غربی، وزارت کار و امور اجتماعی را به ارائه آمار متناقض متهم کرده‌اند، این در حالی است که ادعای نامبرده در مورد اشتغال ایجاد شده در استان آذربایجان غربی نیز از سوی مدیر محترم تامین اجتماعی استان تایید نمی‌شود.»

در ادامه این جوابیه نوشته شده است: «بهتر بود آقای عباسپور قبل از گفت‌وگو و اظهارات غیرمستند، کمی در زمینه گزارش‌های ارائه شده مطالعه می‌کردند. وزارت کار و امور اجتماعی هیچ گاه درباره اشتغال ایجاد شده در طرح بنگاه‌های زودبازده به آمار سازمان تامین اجتماعی استناد نکرده است؛ بلکه آمارها بر اساس، گزارش‌های نظارتی ارائه می‌شود.

آنچه وزارت کار و امور اجتماعی به استناد آمار بیمه‌شدگان تامین اجتماعی ارائه کرده است، میزان اشتغال ایجاد شده در کل کشور بوده که اشتغال در طرح بنگاه‌های زودبازده بخشی از آن است. قطعا عضو کمیسیون اجتماعی که چهار سال در مسند قانون‌گذاری در حوزه کار، کارگری و بیمه‌ای تکیه زده باید با مفاهیم اولیه بیمه‌ای آشنایی داشته باشند و حداقل تفاوت بین بیمه‌شدگان اجباری و اختیاری را بدانند، جای تاسف این است که ایشان، بدون توجه به این نکات بدیهی و مبنایی به ارزیابی یک طرح ملی می‌نشیند.

وزارت کار و امور اجتماعی برای افزایش اثربخشی تسهیلات اعطایی در اجرای طرح بنگاه‌های زودبازده، فرآیندهای متعدد نظارتی را پیش‌بینی کرده و حتی طرح‌ها پس از بهره‌برداری به مدت ۵ سال، تحت نظارت دستگاه اجرایی مربوطه قرار دارند. برای افزایش آگاهی جناب آقای عباسپور از ایشان می‌خواهیم یک بار گزارش‌های آماری وزارت کار و امور اجتماعی را مطالعه کنند تا به خوبی با فرآیند اجرای طرح آشنا شوند. آمار ارائه شده در زمینه ایجاد ۸۰هزار فرصت شغلی در بنگاه‌های زودبازده استان کاملا مستند و پس از دریافت گزارش‌های متعدد نظارتی از جمله گزارش بانک‌ها اعلام شده است.»