ایران همکاری‌های بسیار سازنده‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته و به تمامی سوال‌های طرح شده این سازمان پاسخ گفته است. به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمدعلی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: با این وجود عکس‌العمل منفی و غیرمنطقی تعداد معدودی از کشورهای اروپایی قابل تامل است.

وی که به سوالی درباره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ایتالیا درخصوص تحریم ایران از سوی همه کشورهای اروپایی پاسخ می‌گفت، افزود: ابتکار اخیر ایران مبنی بر ارسال بسته پیشنهادی، بیانگر عزم ایران برای رفع سوء‌تفاهمات موجود در مورد موضوع هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان است، از این رو، ما از کشورهای اروپایی به ویژه کشورهای دوست مانند ایتالیا انتظار داریم که در خصوص این اقدامات مثبت از خود واکنش نشان داده و برای کمک به حل مشکل و بازگشت موضوع از شورای امنیت به محل اصلی آن یعنی آژانس تلاش کند.

حسینی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات مداخله‌جویانه و غیرمسوولانه اخیر وزیر امورخارجه کانادا مبنی برنقض حقوق بشر در ایران اظهار کرد: دولت کانادا خود از نقض‌کنندگان واقعی حقوق بشر به شمار می‌رود و پرونده این کشور در تضییع حقوق اتباع خود بسیار سنگین است.

وی افزود: بنا براسناد منتشره از سوی نهادهای نظارتی سازمان ملل متحد سال‌ها است که حقوق بومیان کانادا از سوی دولت حاکم بر این کشور مورد تعدی و تجاوز قرار گرفته و این انسان‌ها در وضعیت نگران‌کننده‌ای به سر می‌برند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: متاسفانه دولت کانادا در برابر قتل عام مردم مظلوم فلسطین که همه روزه در سرزمین‌های اشغالی بدست دژخیمان صهیونیستی صورت می‌گیرد و نقض آشکار حقوق مسلم و غیر قابل انکار فلسطینی‌ها است، سکوت ابهام‌آمیزی اختیار کرده و حتی به‌رغم خواست جامعه بین‌المللی، این کشور به تمامی قطعنامه‌های صادره از سوی مجامع بین‌المللی درخصوص محکومیت رژیم غاصب صهیونیستی به دلیل نقض بارز حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی رای مخالف داده است.

حسینی ادامه داد: ما معتقدیم دولت کانادا باید به جای فرافکنی و متهم کردن سایر کشورها به نقض حقوق بشر و صرف هزینه‌های گزاف برای تصویب قطعنامه‌های علیه آنها ترتیبی اتخاذ کند تا با صرف این هزینه‌ها برای مردم بومی خود مقداری از آلام و دردهای آنان را تسکین بخشد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: در همین رابطه به تازگی وزیر امور خارجه ایران نیز با ارسال نامه‌ای برای بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار رسیدگی سازمان ملل به وضعیت بومیان در کانادا شد.