باهنر: دو سال طول کشید تا دولت را قانع کردیم که مدیریت کشور نیاز به تئوری دارد و تنها با کار مهندسی نمی‌توان کشور را اداره کرد.
امروز همه پذیرفته‌اند که تورم وجود دارد ولی تا دو سه ماه پیش عده‌ای می‌گفتند تورم کار عده‌ای خاص است و چند بنگاه معاملاتی قیمت‌ها را بالا بردند یا مثلا بانک‌های خصوصی موجب تورم شدند

انتقاد شدید باهنر از عملکرد دولت نهم
۲ سال طول کشید تا دولت را قانع کنیم که اقتصاد کشور نیاز به تئوری دارد
محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس هفتم گفت: دو سال طول کشید تا دولت را قانع کنیم که اقتصاد کشور نیاز به تئوری دارد و صرفا با دیدگاه مهندسی نمی‌شود کشور را اداره کرد. باهنر که شنبه‌شب در نشست اعضای جامعه اسلامی مهندسین سخن می‌گفت، افزود: از نظر مهندسی عبور رشته کوه البرز از سوراخ سوزن ممکن است، یعنی باید کوه را پودر کرد و این پودر را از سوراخ عبور داد؛ اما بحث این است که آیا این کار توجیه اقتصادی دارد و اصولا مفید است یا نه؟
وی گفت: در ارتباط با تورم بحث ما این بود که بالاخره باید یک تئوری اقتصادی را پذیرفت، اما مقامات اجرایی می‌گفتند این تئوری‌ها فقط کار را کند می‌کند و می‌توان بدون آن‌ها هم کار کرد.
پول نفت و وضع بد اقتصادی
به گزارش خبرگزاری مهر باهنر تصریح کرد: بدون تئوری اقتصادی پول نفت داشتن خیلی بدتر از نداشتن پول نفت است.
دبیر کل جامعه اسلامی‌مهندسین با بیان اینکه توجیه وضعیت بد اقتصادی با وجود افزایش قیمت نفت دشوار است، گفت: قیمت نفت بالاتر می‌رود، ولی وضع مردم بدتر می‌شود. البته خوشبختانه امروز همه قبول کرده‌اند که تورم وجود دارد. تا دو سه ماه قبل می‌گفتند تورم کار فلان بانک خصوصی و چند بنگاه معاملاتی است، ولی امروز دیگر این حرف‌ها خریداری ندارد.
باهنر با اشاره به‌اینکه نباید سهم تورم جهانی را در اقتصاد نادیده گرفت، گفت: کار مبرم مجلس هشتم، مهار تورم است.
گلایه‌های رییس‌جمهور از مجلس
دبیر کل جامعه اسلامی‌مهندسین همچنین در پاسخ به سوالی در مورد تعامل و ارتباط دولت با مجلس هفتم گفت: رییس جمهور از مجلس هفتم گلایه دارد که مانع عملکرد و اقدامات دولت بود.
به گفته باهنر، مجلس هفتم به اندازه توان خود هم استقلالش را حفظ کرد و هم همراهی و همدلی با دولت نشان داد.
باهنر ابراز امیدواری کرد: در مجلس هشتم اصولگرایان کمترین اختلاف را با هم داشته باشند.
یکی از حضار در مورد احتمال کاندیداتوری غلامعلی حداد عادل برای ریاست جمهوری سوال کرد که باهنر پاسخ داد: هنوز بحثی در این مورد نداشته‌ایم، البته این بحث‌ها تا سه- چهار ماه دیگر آغاز می‌شود.
وی گفت‌: زود‌رس بودن بحث انتخابات ریاست جمهوری آفت‌هایی دارد.
وی درباره سیاست کلی نظام و بحث‌های بودجه، با اشاره به صحبت‌های وزیر بازرگانی و سخنگوی دولت درباره احتمال بروز تورم 70 درصدی گفت: این حرف یک ادعا است و اگر ما مجلس و دولت نداشتیم و اگر هیچ کس نبود، شاید این اتفاق می‌افتاد: ولی قرار نیست اینگونه باشد و هر کسی یک سری وظایف و اختیاراتی دارد. ما معتقدیم اگر مجلس و دولت با هم بهتر کار می‌کردند شاهد این نرخ تورم 22 درصدی نبودیم و در حد 13 درصد قابل کنترل بود.
سه-چهار سال برای جبران تورم
دبیر کل جامعه اسلامی‌مهندسین گفت: اگر همه ما سر خط بیاییم و حرف‌های علمی ‌همدیگر را قبول کنیم، این تورم را می‌شود ظرف سه تا چهار ماه مهار کرد؛ البته جبران آن سه چهارسالی طول می‌کشد.
نماینده منتخب مردم تهران در مجلس هشتم ‌با بیان اینکه با تزریق‌های غیر طبیعی نمی‌توان اشتغال ایجاد و آن را حفظ کرد، گفت: ما در چند سال گذشته در مورد سند چشم‌انداز حرکت جامع و متعادلی نیز نداشتیم و حتی می‌توانم بگویم چشم انداز مغفول واقع شده بود.
سیاست خارجی بهتر مدیریت شود
باهنر با تاکید بر اینکه سیاست خارجی کشور هم باید بهتر مدیریت شود، گفت: مهم ترین موضوع سیاست خارجی ما در طول سه - چهار سال اخیر موضوع هسته‌ای بوده است. ما در رابطه با سیاست هسته‌ای با خارجی‌ها دو جمله بیشتر نداریم. دسترسی به فناوری هسته‌ای حق مسلم ما است و ما این فناوری را برای اهداف نظامی‌نمی‌خواهیم.
وی افزود: مردم پذیرفته‌اند برای احقاق حق هسته‌ای باید هزینه بدهند؛ البته‌ این هزینه را نباید با ندانم کاری‌های خود افزایش بدهیم. اشتباه است اگر کسی فکر می‌کند با افزایش هزینه موفقیت هم بیشتر می‌شود؛ ماباید حداقل هزینه را بپردازیم.
تغییر مدیریت جهان
دبیرکل جامعه اسلامی‌مهندسین با مهم خواندن پیروزی اخیر حزب‌ا... در صحنه سیاسی لبنان به سیاست‌های فرهنگی هالیوود در مقابله با اسلام و کشور ایران اشاره کرد و گفت: در یکی از فیلم‌های هالیوودی که یک پیشگوی غربی جنگ‌های اول و دوم جهانی و سپس انقلاب اسلامی‌و ... را پیش‌بینی می‌کند و به قدرت رسیدن یک حاکم جوان، مسلمان، متدین و امام زمانی(عج) را اعلام می‌کند که این حاکم جوان دستور شلیک موشک‌های قاره‌پیما را به کشورهای غربی می‌دهد، خیلی از بچه حزب اللهی‌ها از این فیلم استقبال می‌کردند که هالیوود فیلم خوبی برای تبلیغ جمهوری اسلامی‌ساخته و شعار می‌دادند، اما این فیلم دقیقا همان چیزی که آمریکا می‌خواست را نشان می‌داد، آمریکا در تبلیغاتش می‌خواهد که ما بگوییم ما بردیم و بعد می‌آییم آنجا را می‌گیریم.
باهنر همچنین گفت:‌ شب جشن هسته‌ای در همین اواخر، آقای رییس‌جمهور صحبتی می‌کردند که ما باید در فکر تغییر مدیریت جهان باشیم؛ بنده با تحلیل خودم این حرف‌ را نمی‌پسندم.
وی افزود: در جلسه قبلی فراکسیون اصولگرایان ما رییس جمهور را دعوت کردیم و صحبت‌های خوبی کردند، اما واژه‌ای به‌کار بردند که ما دنبال انهدام مدیریت جهان هستیم، حالا شما این را داشته باشید و از آن طرف فیلم هالیوود را داشته باشید. جالب است ما می‌گوییم حزب‌ا... برده و اسرائیل هم می‌گوید پیروز شده، داستان چی است و این از آن سوالات استراتژیک تبلیغاتی است که باید روی آن فکر کرد.
وی افزود: بعضی از تبلیغات دولت مصرف داخلی دارد و مصرف خارجی ندارد و بالعکس، در تمام دنیا وقتی آژانس انرژی اتمی‌تخلفی از کشورها را می‌بیند آن‌ها می‌گویند ما اصلا سانتریفیوژی نداریم در حالی که در کشور ما اعلام می‌کند ما دو هزار سانتریفیوژ داریم و این خیلی عجیب است و من نمی‌خواهم قضاوت بکنم.
ترمیم، تغییر و تثبیت مدیریت
نایب رییس مجلس هفتم همچنین به لزوم تثبیت مدیریت‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: اگر چه ترمیم و تغییر کابینه حق دولت است، ولی اگر درست انجام نشود می‌تواند تهدید باشد. اینکه همیشه وزرا احساس کنند در حال رفتن هستند، این فرصت برای دولت نیست، بلکه یک تهدید به حساب می‌آید، ایجاد احساس تزلزل خسارت عظیمی‌را وارد می‌کند.
وی گفت: نوع ترمیم ها باید اصلاح شود و الان از یک سال و نیمی‌ که از دوران خدمت آقای احمدی نژاد باقی مانده، ترمیمی‌که قرار است اتفاق بیفتد باید زودتر انجام شود تا مسوولان فعلی دولت‌، وزرا و فرمانداران احساس کنند دیگر تا آخر دولت تغییری ایجاد نمی‌شود.
باهنر با بیان اینکه ترمیم کابینه نباید یک روش باشد، گفت: مقامات باید احساس امنیت شغلی کنند.وی درباره عملکرد مجلس هفتم نیز گفت: سخنان مقام معظم رهبری در مورد مجلس هفتم بهترین ملاک برای شناخت وضعیت و عملکرد این مجلس است.
مدیریت اصولگرایان در مجلس
باهنر با بیان اینکه مدیریت کلان مجلس هشتم به عهده ۲۶ نفری خواهد بود که در قالب هیات رییسه دائمی‌و روسای کمیسیون‌های مجلس تعیین خواهند شد ، گفت: تا قبل از تعطیلات ۱۴ و ۱۵ خرداد تکلیف هیات رییسه دائمی‌مجلس روشن می‌شود.
وی گفت: بیش از 200 نفر از نمایندگانی که انتخاب شده‌اند، اصولگرا هستند و این تعداد تاکنون برای هماهنگی با هم جلسات متعددی داشته‌اند.باهنر در مورد انتخاب رییس مجلس هشتم گفت: عصر یکشنبه رای‌گیری غیر رسمی‌اصولگرایان بین آقایان حداد و لاریجانی انجام می‌شود و رقابت در صحن مجلس نخواهد بود. هر دوی این بزرگواران قبول کرده‌اند که تمایل اکثریت اصولگرایان به هر کس بود، طرف دیگر کنار بکشد.
وی افزود: رقابت درون سازمانی و درون فراکسیونی اشکالی ندارد، اما نباید در صحن علنی رقابت پیش بیاید که مثلا دو اصولگرا با هم دعوا کنند و یک اصلاح طلب رییس شود.
او در مورد دلیل عدم حمایت صریح از نامزدی لاریجانی یا حداد برای ریاست مجلس هشتم گفت: من به شخصه نگران برخی اختلافات در مجلس هشتم هستم و این مساله را با هر دو نامزد محترم مطرح کرده‌ام که موضع رسمی له یا علیه هیچ‌کدام نگیرم.
باهنر در پاسخ به سوالی درباره تحلیل خود از تبلیغات لاریجانی برای ریاست مجلس که تقویت دولت را از اهداف خود عنوان کرده است، پاسخ داد: مجلس هفتم با یک عملکرد مشخص متهم به دو مساله کاملا متضاد بود. عده‌ای مجلس را تابع دولت می‌دانستند که هیچ قدرتی از خود نشان نداده است و عده‌ای هم مجلس را عامل کارشکنی درباره طرح‌های دولت می‌دانستند و خود رییس جمهور خیلی از دست اندرکاران مجلس هفتم گلایه دارند. این دو تحلیل هیچ‌کدام درست نیستند و مجلس هفتم یک کارنامه دارد که نشان می‌دهد همراه با دولت بوده یا مقابل دولت و ما فکر می‌کنیم که مجلس هفتم به اندازه توانش هم استقلال خودش را حفظ کرد و هم مساله هماهنگی با دولت را داشت.
باهنر افزود: اینکه جناب لاریجانی در تبلیغات خودش گفته ما تقویت و هماهنگی بیشتر با دولت را در مجلس انجام می‌دهیم که این حرف‌ها معمولا حرف‌های کلی است، این اصطلاحات کیفی قابل اندازه‌گیری نیست و من شخصا به دلیل آنکه نگران اختلافات مجلس هشتم هستم با هر دو برادر بزرگوار کاندیدای ریاست مجلس مساله را اتمام کردم که بنده موضع شخصی در حمایت از هر کدام از این دو نفر نگیرم و البته هر کسی می‌تواند این عدم موضع‌گیری من را تحلیل کند و هر دو بزرگوار قبول کردند که مصلحت نیست بنده موضع رسمی‌در له و علیه کسی داشته باشم.
وی با بیان اینکه ترکیب کمیسیون‌ها هم ظرف یک ماه بعد از آغاز مجلس هشتم مشخص خواهد شد، گفت: ما در رابطه با سیاست‌های کلان مجلس هشتم دو چراغ راهنما داریم که تعیین کننده خواهد بود و این دو عبارتند از: سند چشم انداز ۲۰ ساله که مهمترین سند بالادستی تصویب شده بعد از انقلاب است و سیاست‌های اصل ۴۴ که باید دقت کنیم، دولت آن‌ها را درست اجرا کند.
باهنر درباره بازداشت یکی از نمایندگان مجلس هفتم به خاطر فساد اخلاقی نیز ضمن تایید آن گفت، شخص مورد نظر بنا به مصلحت تبلیغات انتخابات مجلس هشتم، به‌رغم مکاتبه قوه قضائیه با مجلس دیرتر به دادگاه احضار شد؛ ولی در مجلس هشتم نیز رای آورد و چند روز قبل بازداشت شد و ما پیگیر حقوق ایشان هستیم، ولی حق را ناحق نمی‌کنیم؛ ما مکلف به اصولگرایی هستیم و اتهام ایشان هم اتهام مهمی‌است.
وی درباره ارائه نشدن گزارش هیات تحقیق و تفحص از آموزش عالی کشور و دانشگاه آزاد تصریح کرد: این گزارش نهایتا به تصویب کمیسیون آموزش عالی مجلس نرسید و این تحقیق و تفحص برای مجلس آینده ماند و البته اشکالات در دانشگاه آزاد بسیار زیاد است.
وی در خصوص توسعه احزاب و نیاز کشور به آن گفت: حس ششم من می‌گوید، همانطور که تکلیف اصل 44 قانون اساسی با آن همه دعوای سیاسی چپ و راست مشخص شد، ظرف هفت هشت سال آینده تکلیف سیاسی کشور باید روشن شود و مملکت توسط دو یا سه حزب قدرتمند شناسنامه‌دار و پاسخ‌گو به مردم اداره شود.
دیدار فراکسیون اصولگرایان با رییس‌جمهور