بازگشت«جیغ» به موزه

تابلوی «جیغ» ادوارد مونش، که در سال ۲۰۰۴ توسط سارقان مسلح ربوده شده و آسیب دیده بود، بار دیگر در موزه‌ای به‌نام هنرمند در نروژ به‌نمایش درآمد. به گزارش ایسنا، پس از آن که در ماه اوت ۲۰۰۶ پلیس موفق شد این نقاشی را که از شاهکارهای مکتب اکسپرسیونیسم به‌ شمار می‌رود، از چنگ سارقان درآورد، متخصصان آسیب‌های وارد شده بر آن را ترمیم کردند. هر چند گفته می‌شود هنوز لکه‌ای از رطوبت در سمت چپ پایین تابلو به‌چشم می‌خورد.

تابلوی «جیغ» یا همان «فریاد» همراه با نقاشی دیگری از مونش به نام «مدونا» به‌سرقت رفته بود. حالا پس از مرمت، این تابلو برای بار دوم پس از سرقت به‌موزه مونش در اسلو بازگردانده شده است.

مسوولان موزه مونش اعلام کرده‌اند که برای حفظ این دو نقاشی معروف، تدابیر امنیتی شدیدی به‌کار گرفته‌اند. موزه مونش در اسلو سال ۲۰۰۶، دو اثر «جیغ» و «مدونا»ی ادوارد مونش را که از ماه اوت ۲۰۰۴ به‌سرقت رفته یک‌بار به‌صورت موقت به‌نمایش گذاشت.یونایتدپرس نوشته است: در طول فرآیند ترمیم «جیغ» مشخص شده است که این نقاشی در سال ۱۹۱۰ کشیده شده و نه آن گونه که پیشتر تصور می‌شد، در سال ۱۸۹۳. شبکه خبری بی‌بی‌سی هم گزارش داده است: سارقان به‌گمان آن که شاید در قاب نقاشی ابزاری برای ردیابی نصب شده باشد، آن را از قابش جدا کردند. گفته می‌شود که تابلوی «مدونا» بیش از «فریاد» آسیب دیده و حتی بوم آن هم پاره شده بود. قرار است هر دو نقاشی بعد از اتمام نمایشگاه - اواخر ماه سپتامبر، بار دیگر به متخصصان ترمیم آثار هنری سپرده شوند. اثر «جیغ» حدود ۸۱‌میلیون دلار و «مدونا»‌ یک‌صد میلیون دلار ارزش‌گذاری شده بودند. مونش (۱۹۴۴-۱۸۶۳) معمولا چندین نسخه از یک اثر را تهیه می‌کرد. تابلوی جیغ که از سوی بسیاری به‌عنوان مهم‌ترین اثر مونش شناخته می‌شود، یک تابلو‌ی نیمه اکسپرسیونیست است. ادوارد مونش (مونک) یکی از تاثیرگذارترین هنرمندان معاصر بر جنبش اکسپرسیونیسم بوده و در آثار نمادین خود به تجسم مفاهیمی انتزاعی چون ترس، اضطراب، نومیدی و عشق پرداخته است. این هنرمند در سال ۱۹۴۴ در ۸۰ سالگی درگذشت.