سخنگوی دولت با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به جلوگیری از اسراف و مصرف صحیح منابع و ذخایر تاکید کرد: دولت کاهش مصرف و حذف هزینه‌های غیرضروری را از نخستین روزها و گام‌ها، در داخل خود شروع کرده و برای تحقق این اهداف بطور داوطلبانه سخت گیری را بر خود اعمال و اصلاح را از خود آغاز کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، غلامحسین الهام در جمع روسای آموزش و پروش و معلمان استان گیلان که به مناسبت گرامیداشت هفته معلم در همایش تجلیل از فعالان اقامه در بندرانزلی گرد آمده بودند، با بیان این مطلب اظهار کرد: کاهش نسبت بودجه‌های جاری به کل بودجه و افزایش دادن بودجه‌های عمرانی در بودجه‌های سالانه اقدامی‌اساسی در راستای مدیریت صحیح منابع و جلوگیری از اسراف است.

حل مشکلات جهانی

وزیر دادگستری با بیان اینکه امروز عده‌ای ما را ملامت و سرزنش می‌کنند که دولت به جای اندیشیدن به مشکلات جهانی به فکر گوجه‌فرنگی مردم باشد، گفت: این همت کوتاه و ضعف بنیه ،‌حیرت آور است و با فرهنگ علوی غدیری تطابق ندارد.

سخنگوی دولت افزود: آنها با این نوع سخنان به ما می‌گویند مسیر عزت جامعه خود را فراموش کنید؛ در حالی که این حرفی بسیار غلط است؛ زیرا اگر افق‌های روبه‌روی خود را نشکافیم و براساس همت بلند ایرانی و فرهنگ بدون مرز اسلامی‌خود عمل نکنیم، ‌مشکلات داخلی و پیش پا افتاده نیز رفع نخواهد شد.

الهام با بیان اینکه بدترین آدم‌ها در تاریخ کسانی هستند که در اوج ضعف و ناتوانی دشمن، خود را به او فروخته‌اند، افزود: امروز در موقعیت‌ و جایگاهی قرار داریم که دشمنان ما در درون خود دچار مشکلات جدی شده‌‌اند؛ هر چند برای خالی نبودن عریضه، نعره‌هایی هم می‌زنند؛ اما خودشان هم می‌دانند که چقدر در ضعف هستند.

الهام با بیان اینکه دولت موظف است عزت جامعه اسلامی‌ را حفظ کرده و آن را در جایگاه اصلی و شایسته خود حفظ کند، ‌افزود: این امر مهم امروز رخ داده است هر چند که برخی‌ها با تنگ نظری نمی‌خواهند آن‌را ببینند یا باور کنند.

سخنگوی دولت وظیفه دیگر دولت را در فرهنگ علوی، ساختن زندگی مردم و پیشبرد اقتصاد جامعه دانست و خاطر نشان کرد: امروز شاخص‌های اقتصادی‌جمهوری اسلامی‌ایران در ابعاد مختلف در حال رشد و حرکت رو به جلو است و این به مفهوم این است که مسیر صحیح در پیش گرفته شده اقتصادی به سرعت در حال طی شدن است؛ البته این به معنای نبودن مشکل نیست.

اصلاح ساختار بانکی

وی تلاش دیگر دولت در راستای اهداف عدالت‌طلبانه اقتصادی را توزیع صحیح منابع مالی کشور عنوان کرد و افزود: اتفاقا همه دعوای عده‌ای با دولت و شخص رییس‌جمهور بر سر چگونگی توزیع این منابع و به‌خصوص منابع مالی بانکی است.

سخنگوی دولت ادامه داد: وقتی رییس‌جمهور در پی اصلاح ساختار بانکی و ساز‌وکار‌های ناصحیح بر می‌آید، از همه طرف به او حمله می‌شود؛ یکی می‌گوید کارشناسی نیست، دیگری می‌گوید اقتصاد دستوری است، در حالی که حرف اصلی دولت این است که منابع باید عادلانه توزیع شود.

الهام در بخش دیگری از اظهاراتش خاطر نشان کرد: هر چند در حالی که بانکداری در کشور ما در قانون و در ظاهر، اسلامی‌ شده است؛ اما در عمل دقیقا بر مسیر صحیح حرکت نکرده و آنچه در واقعیت رخ داده کاملا بر بانکداری اسلامی‌منطبق نیست.

وی تصریح کرد: وقتی دولت در پی تطبیق اصول اسلامی ‌بر کارکرد‌های بانکی بر می‌آید و می‌خواهد نفوذ بانکی را براساس قانون و فلسفه ذاتی آن اصلاح کند با حملات شدید و مختلف مواجه و روبه‌رو می‌شود که می‌خواهند این کار را متوقف کنند، اما دولت در مسیر صحیح خود ایستاده است.

بیکاری یا تورم

الهام با بیان اینکه عده‌ای به دولت انتقاد می‌کنند که با توجه و تمرکز بر حل مشکل بیکاری موجب تورم شده است و به جای ایجاد اشتغال باید متمرکز بر کنترل تورم شود، گفت: درحالی که دولت تلاش دارد ضمن ایجاد اشتغال بیشتر، ‌تورم را نیز تا حد امکان کنترل کند؛ اما کنترل تورم به معنای جلوگیری از ایجاد اشتغال نیست. سخنگوی دولت همچنین تاکید کرد: حل بیکاری یک اولویت اصلی و جدی برای دولت است.

وزیر دادگستری تصریح کرد: مردم در توزیع منابع از طریق حمایت از توانمندی‌های اقتصادی از جمله بنگاه‌های کوچک باید مشارکت داده شوند و آنها نیز از منابع به‌طور عادلانه برخوردار گردند تا مشکل بیکاری در جامعه حل شود.

سخنگوی دولت توزیع گسترده سهام عدالت را اقدام دیگر دولت در راستای کاهش فاصله‌های طبقاتی و تحقق عدالت اجتماعی عنوان کرد و افزود: دولت حمایت واقعی و غیرشعاری را از بخش‌خصوصی به عنوان بدنه اقتصادی مردم و نه بخش اختصاصی در دستور خود دارد.

وی افزود: رشد اعطای وام تسهیلات به بخش خصوصی در دولت احمدی‌نژاد ،‌۵/۲ برابر افزایش یافته است.

سخنگوی دولت همچنین گفت: در خصوص‌‌سازی و واگذاری‌ها به مردم نیز رشد جهشی با ساز و کار‌های صحیح داشته‌ایم.

الهام با اشاره به آمار‌های مربوط به تحقق شاخص‌های عملکردی برنامه چهارم توسعه کشور از جمله کاهش بیکاری، افزایش صادرات غیرنفتی، ‌تولید مسکن شهری و روستایی تولید برق و اکتشاف نفت و گاز و... که بسیاری از آنها از مدت زمان در نظر گرفته شده در برنامه جلوتر است، گفت: این در حالی است که عده‌ای با بی‌انصافی در پی تخطئه عملکرد دولت هستند و دولت را به بی توجهی و اجرا نکردن برنامه متهم می‌کنند.

سخنگوی دولت به سرعت عمل دولت در حل مشکلاتی که تنها محدود به ایران هم نیست اشاره کرد و ادامه داد: درخصوص خشکسالی که پدیده‌ای منطقه‌ای است و اکثر کشور‌های جهان با تبعات آن درگیر هستند دولت در نخستین جلسات آغاز فروردین خود، راهکار‌های همه جانبه را پیش‌بینی کرده و با تشکیل ستاد ویژه با جدیت در پی کاهش تبعات خشکسالی برای مردم است.