به رغم انکارهای مکرر مقام‌های ارشد آمریکا در مورد وجود هر گونه طرح مشخصی برای زدن ضربات نظامی به ایران، گمانه‌زنی‌ها در این زمینه تا حدودی به دلیل برخی اقدامات و اظهارات اخیر مقام‌های آمریکایی ادامه یافته است.همزمان ادعا می‌شود که دولت آمریکا تازه ترین شواهد جمع‌آوری شده دایر بر کمک‌های آموزشی و تسلیحاتی ایران به گروه‌های «ویژه» شبه نظامی شیعه در عراق را تحویل دولت بغداد داده است تا با اتکا به آنها با ایران روبه‌رو شود. ارتش آمریکا روز چهارشنبه بار دیگر گزارش‌هایی را در مورد اینکه در حال تدوین طرح‌هایی برای حمله به ایران است، رد کرد.ژنرال جان ستلر، مدیر نظامی طرح‌های استراتژیک پنتاگون، گفت: هرچند پنتاگون طرح‌هایی از قبل آماده برای مناقشه‌های بالقوه در سراسر جهان دارد؛ اما هیچ دستور خاصی برای تنظیم طرح‌هایی برای حمله به ایران وجود ندارد. این درحالی است که شبکه سی.بی.اس آمریکا روز سه‌شنبه گزارش داد: پنتاگون دستور تهیه گزینه‌های تازه برای حمله به ایران را صادر کرده است و اینکه وزارت خارجه نیز در حال تنظیم پیش‌نویس اولتیماتومی است که به ایران می‌گوید باید دخالت در عراق را متوقف کند. اما جف مورل سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، روز چهارشنبه گفت که از هیچ نوع تشدید یا تجدید نظر در طرح‌های جنگ با ایران خبر ندارد.وی تاکید کرد: سیاست آمریکا در مبارزه با آموزش و تسلیح کردن برخی شبه نظامیان شیعه عراقی توسط ایران «همچنان به داخل مرزهای عراق» محدود است.

جورج بوش به تازگی گفته است که به گزارش‌های خبری در مورد حمله احتمالی به ایران «می‌خندد» و در همین حال، رابرت گیتس وزیر دفاع نیز تا آنجا پیش رفت که گفت: حمله دیگری در خاورمیانه، آخرین چیزی است که لازم داریم و در واقع من بر این باورم که از چند نظر فاجعه بار خواهد بود.

اما ظاهر شدن یک ناو هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس در هفته جاری کمکی به فرونشاندن گمانه‌زنی‌ها نکرده است.نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد حضور دو ناو هواپیمابر به طور همزمان در خلیج فارس، موقتی و بخشی از فرآیند عادی تحویل پست از یکی به دیگری در منطقه است.

هرچند اکنون گزارش می‌شود که ناو اول به نام «یو.اس.اس.هری ترومن» خلیج فارس را ترک کرده؛ اما همچنان در ناحیه عملیات «فرماندهی مرکزی» که خلیج فارس شامل آن است، قرار دارد. به رغم انکارهای مقام‌های غیرنظامی دولت آمریکا، اظهارنظرهای اخیر مقام‌های نظامی آمریکا در مورد ایران تند ارزیابی می‌شود.دریاسالار مایکل مولن، رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، اواسط آوریل ایران را بزرگ‌ترین چالش ایالات متحده در پنج سال آینده دانست. وی همچنین روز جمعه گفت که به طور فزاینده ای نگران رفتار ایران است و صریحا اخطار داد که اشتباه خواهد بود اگر تصور شود که ما توان رویارویی نظامی را نداریم. ایران اتهامات آمریکا دایر بر دخالت در عراق از جمله کمک به شبه نظامیان را رد می‌کند و محمود احمدی نژاد نیز روز چهارشنبه گفت که آمریکا «توان و جرات» حمله به ایران را ندارد. همزمان منابع دفاعی آمریکا که نخواستند از آنها نام برده شود در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های بین‌المللی ادعا کرده‌اند که آمریکا تازه‌ترین شواهد از رساندن تسلیحات و کمک آموزشی از سوی ایران به برخی گروه‌های شبه نظامی شیعه را در اختیار دولت نوری مالکی، نخست وزیر عراق، قرار داده است.

در همین چارچوب یک مقام پنتاگون به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: رهبران عراقی امیدوارند ایران را برای متوقف کردن کمک به شبه نظامیان تحت فشار قرار دهند. بنا به ادعای این مقام طرح‌های مربوط به علنی کردن شواهد تازه از کمک ایران به شبه نظامیان عمدا عقب انداخته شده است تا عراقی‌ها فرصت گفت‌وگوی مستقیم با تهران درباره مساله را داشته باشند. کارتر هام مدیر عملیاتی ستاد مشترک نیروهای نظامی آمریکا نیز در یک کنفرانس خبری گفت: وجود دو ناو هواپیمابر در خلیج‌فارس برای نشان دادن توانایی‌های نظامی آمریکا به منطقه است و پیامی مطلقا برای ایران نیست. این پیامی است مبنی براین‌که آمریکا توانایی و اراده عملیات‌های جهانی را دارد. وی ایران را به حمایت از نیروهای طالبان در افغانستان متهم کرد و گفت: نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر این‌که حمایت ایران از طالبان ادامه دارد. ما فکر نمی‌کنیم این امر هم‌سطح حمایت آن‌ها از شورشیان عراق باشد، اما مدارکی آشکار حاکی از آن وجود دارد.