نمایشگاه کتاب۲۱دو روز اول نمایشگاه کتاب
حواشی و اصل موضوع
نگاه سوم- هنوز دو روز از بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نگذشته که حواشی این نمایشگاه از اصل موضوع پیشی گرفته است. به عوض اینکه به مخاطبان بالقوه صنعت نشر و کتاب آثار خوب معرفی شود و رونق بازار کتاب با افزایش تیراژ یا همان شمارگان محاسبه شود، در سخنان افراد مختلف به خصوص مسوولان مرتبط با مساله کتاب، به تمامی شاهدیم که نگاه آنها از این موضوع به شدت فاصله میگیرد و تنها روی آمارهایی مثل تعداد بازدیدکنندگان، بن کتاب یا مسائل اجرایی نمایشگاه متمرکز میشود. در این زمینه تنها به چند حاشیه قابل ذکر از دو روز ابتدایی این نمایشگاه بسنده میکنیم.
وزیر در یک برنامه تلویزیونی
پنجشنبه شب در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، محمد حسین صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح اهداف نمایشگاه کتاب پرداخت که البته در این میان بحثهای جالبی پیرامون ممیزی و محدودیت دادن مجوز از سوی وزارت ارشاد به وجود آمد. صفار هرندی در این باره گفت: با طیف مختلفی از پاسخگویی با ناشران مختلف روبهرو هستیم، ولی آنچه برای ما اهمیت دارد، جنس کتابها هستند. ناشری داریم که طی ده سال هر کتابی که برای بررسی آورده بدون هیچ مشکلی مجوز گرفته و کلمه قبیحی لابهلای صفحات کتابش نیاورده. طبیعی است این ناشر مورد اطمینان ماست.
صفار هرندی جنس و موضوع کتابها را عامل طولانی شدن ممیزی دانست و گفت: کتابهایی هستند که به لحاظ کارشناسی میطلبد که زمان بیشتری صرف بررسی آنها شود. برای مثال کتابهایی هستند که میخواهند نسبت ناروا به خدا و پیغمبر بدهند. ما نشستهایم که کسی به خدا و پیغمبر نسبت ناورا ندهد. اصلا کار ما همین است.
به گفته صفار از میان ۵۴هزار عنوان کتاب که سال گذشته منتشر شد، ده درصد کتابها مشکل حاد داشتند که رقم زیادی است. با یک حساب سرانگشتی؛ یعنی ۵۴۰۰عنوان کتاب که اگر کتابهای پرآموزشی و تحصیلی و دانشگاهی و ... را از این میان خارج کنیم، این درصد افزایش خواهد یافت.
مشکلات غرفههای نمایشگاه
به گزارش فارس، تقسیمبندی غرفهها به صورت نظم غیر الفبایی روز گذشته برخی از بازدیدکنندگان را در شبستان سردرگم کرد.
در راهروی شانزدهم انتشارات طرح نو در بین ناشران جا داده شده که حروف ابتدایی آنها با عین و ف شروع میشود. در راهروی نوزدهم بین غرفههای مروارید و موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ناشرانی به چشم می خورند که حروف آنها با لام شروع میشود. این در حالی است که در راهروی نوزدهم ناشران با حرف میم غرفه دارند. به نظر میرسد شبستان مصلی به علت معماری خاص خود غرفهبندی ناشران را براساس حروف الفبا دشوار میکند. در بیست و یکمین دوره از نمایشگاه کتاب تهران ۷۷۰ ناشر خارجی از ۷۷ کشور و ۱۸۹۷ ناشر داخلی شرکت کردهاند.
بن کتاب به درد نخورد!
در اولین روز از برپایی بیست و یکمین نمایشگاه کتاب تهران دستگاههای کارتخوان بن الکترونیکی کتاب به علت ازدحام خطوط تلفن بیاستفاده ماندند.
وزارت ارشاد طی چند روز گذشته از طریق وزارت علوم حدود ۵۰۰هزار قطعه بن الکترونیکی کتاب در اختیار دانشجویان و طلاب علوم دینی قرار داده بود. مسوولان غرفهها علت این مساله را ازدحام خطوط تلفن اعلام کردند. به گفته این غرفهداران در شبستان تنها دو خط تلفن برای برقراری ارتباط با بانک عامل تعبیه شده است.
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران پیش از این به فارس گفته بود، وزارت ارشاد هر کارت را با مبلغ ۲۰هزار تومان شارژ کرده است.
دو روز اول، یک میلیون نفر بازدید کننده
با گذشت تنها دو روز از افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه کتاب تهران یک میلیون نفر از بازدید کنندگان با استفاده از وسایل حملونقل عمومی از جمله مترو، اتوبوس و تاکسی به دیدار نمایشگاه کتاب رفتند و بسیاری از بازدید کنندگان نیز کتابهای خریداری شده خود را جهت تحویل در محل به پیک بادپا سپردند.
روابط عمومی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر وجود ترافیک سنگین در اطراف مصلی و خیابان های منتهی به آن در ساعات فعالیت نمایشگاه و نیز کمبود پارکینگ و فضای پارک خودرو در معابر پیرامون نمایشگاه کتاب از عموم شهروندان درخواست کرد به منظور دیدار از نمایشگاه به جای استفاده از وسایل نقلیه شخصی، وسایل نقلیه عمومی به ویژه مترو را مورد استفاده قرار دهند.
ارسال نظر