جهرمی خواستار هماهنگی سیاست‌های پولی و مالی شد

وزیر کار و امور اجتماعی خواستار هماهنگی سیاست‌های پولی و مالی و همچنین سیاست‌های اقتصادی به ویژه در بازار کالا و واردات و صادرات شد و گفت: کشور توانایی داشتن تراز بازرگانی مثبت بدون صادرات نفت را دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، جهرمی در حاشیه مراسم نشست با گروه‌های کار و کارگران نمونه در جمع خبرنگاران گفت: به دلیل وجود تحریم‌های خارجی، بوروکراسی اداری، عدم توانایی بعضی کارمندان و نارسایی‌های ساختاری، کشور با مشکلات بسیاری مواجه است.

وزیر کار و امور اجتماعی اختراعات، ابتکارات و تحقیقات را از شاخص‌های کشورهای پیشرفته اعلام و اظهار کرد: معرفی کارگران خلاق و نوآور توسط کارگاه‌ها در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۵، ۶۹‌درصد رشد را نشان می‌دهد و انتخاب تعداد کارگران نمونه سال ۸۶ نیز نسبت به سال ۸۰، ۵ برابر شده است.

وی از معرفی سازمان‌ها و بنگاه‌های برتر اقتصادی در سال جاری خبر داد و افزود: رویکرد وزارت کار حفظ و توسعه کار، حل مشکلات کارگر و کارفرما، رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری و صیانت از نیروی کار است.

جهرمی رویکرد پیشگیرانه را در کاهش شکایات کارگری و افزایش تعامل بین کارگر و کارفرما موثر دانست و بیان داشت: توانمند سازی بخش خصوصی باید از اهداف دولت‌ها باشد.

وزیر کار و امور اجتماعی تحقق سند چشم‌انداز بیست ساله کشور را نیازمند ۴هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دانست و گفت: این در حالی است که با واگذاری تمام شرکت‌های مشمول واگذاری فقط ۱۵۰هزار میلیارد تومان به دست می‌آید که شاید یک دهم رقم مورد نیاز نیز نباشد.

وی بر لزوم هماهنگی سیاست‌های پولی و مالی و سیاست‌های اقتصادی به ویژه در بازار کالا و واردات و صادرات تاکید کرد و ادامه داد: کشور توانایی داشتن تراز بازرگانی مثبت بدون صادرات نفت را دارد.

تنظیم طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس مهارت

جهرمی در ادامه در مورد برنامه‌های مدنظر برای رفع مشکل‌های کارگران اظهار کرد: بزرگ‌ترین دغدغه کارگران مساله امنیت شغلی و امنیت معیشت آنها است که برای همین تلاش ما بر حفظ و توسعه کار و ایجاد فرصت‌های شغلی و تعادل بخشیدن به بازار کار است که خوشبختانه به نتیجه هم رسیدیم.

وی اذعان کرد: در مورد معیشت کارگران نیز سعی بر این داریم که همه کارگران اعم از قرارداد موقت و دائم از یک بیمه و پوشش بیمه‌بیکاری بهره‌مند شوند. وزیر کار و امور اجتماعی در مورد موضوع دستمزد نیز عنوان کرد: در این مورد تکیه ما بر این است که اگر حداقل مزد را اعلام می‌کنیم باید با بهره‌وری و کار و تلاش و ارتقای سطح آموزش بیشتر، دستمزدها افزایش یابند.

وی اضافه کرد: تکیه ما بر این است که طرح طبقه‌بندی مشاغل را براساس مهارت و ارتقای مهارت و دانش کار تنظیم کنیم.

جهرمی در ادامه با اشاره به موضوع مسکن کارگری متذکر شد: در سال گذشته کارگران بدون مسکن شناسایی شدند و حدود دو هزار هکتار به تعاونی‌هایی که برای این کار در نظر گرفته شده بود، تحویل داده شد و امید است که امسال نیز به‌همین میزان یا بیشتر از آن را نیز تحویل بدهیم و حتی برای ساخت آن نیز قدم‌هایی را برداریم تا بتوانیم مشکل مسکن کارگران را رفع کنیم.

وی در مورد بیمه کارگران پیمانی تصریح کرد: کسی که کار پیمانی می‌گیرد خودش باید خود را بیمه کند ولی کسی که کارفرمای چند نیرو است حتما باید کارگران خود را بیمه کند.