جنوب، غرب و شرق کشور تا دو روز آینده درگیر گرد و غبار هستند
ریزگردهای عربی تهران را ترک میکنند
دنیای اقتصاد- اگرچه پدیده گرد و غبار روز گذشته هم هوای تهران و برخی دیگر از نقاط کشور را در آستانه اضطرار قرار داده بود، اما طبق پیشبینیهای هواشناسی، ریزگردهای عربی آسمان تهران را ترک خواهند کرد. این در حالی است که به گفته معاون سازمان محیط زیست، ریزگردهای عربی حالا ۲۰ استان کشور را تحت تاثیر قرار میدهند که مهم ترین دلیل آن یک میلیون هکتار از صحاری کشور عراق است. وی همچنین از جنگلکاری برای تثبیت شنهای روان سخن گفت و البته از مذاکراتی خبر داد که طی آن بتوانند شنهای صحراهای عراق را تثبیت کنند. بهرغم این وعده و وعیدها طبق نقشههای هواشناسی غرب و جنوب غرب کشور، شرق و جنوب کشور دست کم تا دو روز آینده درگیر پدیده گرد و غبار هستند.
در همین باره، عبدالرضا امیدوار شهری در گفتوگو با ایلنا، درباره پیشبینی وضعیت آب و هوا در سه روز آینده، اظهار کرد: از امروز(پنجشنبه) برای مناطق شمال شرق، شرق و دامنههای البرز و ارتفاعات جنوب شرق افزایش ابر همراه با رگبار و رعد و برق همراه با وزش باد پیشبینی میکنیم. وی ادامه داد: در شمال غرب و سواحل شمالی افزایش ابر و رعد و برق همراه با وزش باد از شدت کمتری برخوردار است، همچنین در دو روز آینده در غرب و جنوب غرب کشور گرد و غبار ادامه خواهد داشت.
مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی از پیشبینی گرد و غبار در مرکز و دامنههای البرز خبر داد و تصریح کرد: برای استانهای واقع در شرق و جنوب کشور نیز پدیده باد و گرد و خاک پیشبینی میشود. امیدوار شهری ادامه داد: پیشبینی میکنیم که از شدت گرد و غبار در روز پنجشنبه کاسته شود.
با این حال، مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت: هوای دیروز تهران (چهارشنبه) با قرار گرفتن شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون روی عدد ۱۹۲ با فاصله کمی از شرایط اضطرار در شرایط هشدار قرار گرفته بود.رسول علی اشرفیپور در گفتوگو با مهر افزود: شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون با ۳۵ واحد افزایش نسبت به روز سهشنبه گذشته هوای پایتخت را در شرایط هشدار قرارداده بود و این شاخص با میزان ۱۹۲ PSI تنها ۸ واحد با شرایط اضطرار فاصله داشت. اما مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هم از روند کاهش غلظت آلاینده ذرات معلق در پایتخت خبر داد. دکتر یوسف رشیدی دیروز در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه روز گذشته غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون به ۱۷۹ PSI و غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از ۵/۲ میکرون به ۱۹۹ PSI رسیده بود ، گفت: روز گذشته غلظت آلاینده ذرات معلق رو به کاهش نهاد و غلظت این آلاینده در تمام ایستگاهها رو به کاهش بود.
رسوخ ریزگردها به ۲۰ استان کشور
با درگیر شدن اغلب استان های کشور با گردو غبار، معاون مناطق مرطوب و نیمه مرطوب سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور هم نشستی خبری در همین باره ترتیب داد. اودر این نشست گفت: در حال حاضر مشکل ریزگردها از ۱۷ استان به ۲۰ استان سرایت کرده و کانون آن کشور عراق است.
علی اوسط منتظری در محل جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اعلام این مطلب گفت: کانون این ریزگردها در عراق، عربستان و تا حدودی در اردن و سوریه است، ولی یک میلیون هکتار آن در کشور عراق است که کشور ما را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
وی با بیان اینکه تفاهماتی در این راستا با کشور عراق داشتیم که بتوانیم در خصوص یک میلیون هکتار کمک کرده و این شنهای روان را تثبیت کنیم یادآور شد: در بحث ریزگردها مشکلاتی در حوزه امنیت زیستی و در حوزه مربوط به جنگل و مرتع داشتیم که امیدواریم با طرح ضربتی دیده شده دراین خصوص زودتر اقدام کرده و مشکلات را کاهش دهیم.
وی به نقش جنگل در کنترل آلایندهها اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی که ریزگردها معضلی برای کشور محسوب میشود، با افزایش سطح جنگلها میتوان گام مثبتی در کنترل اثرات این عوامل آلاینده برداشت.
وی از دستور رییسجمهور برای کاشت ۵۰۰ میلیون نهال در یکسال آینده برای تقویت بنیه جنگلی کشور خبر داد و گفت: امنیت زیستی یکی از چالشهای دولتها بوده و با برنامهریزیهای صورت پذیرفته در سطح وزارت جهاد کشاورزی با کاشت سالانه این تعداد نهال در کشور خواهیم توانست در رفع این دغدغه در سطح کشورمان قدم موثری برداریم. منتظری با اشاره به کم سابقه بودن چنین اقدامی افزود: اولویت کاشت نهال با مناطقی است که پوشش کمی دارند و مناطقی که فرسایش و تخریب در آنجا بالا است.
ارسال نظر