پورمحمدی خطاب به دولت: مجموعه مستندات خود را ارائه دهید تا مردم بدانند
سوالات سازمان بازرسی درباره طرح انتقال آب خزر
دنیای اقتصاد- رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به طرح انتقال آب خزر به دشت مرکزی ایران از دولت درخواست کرد که مطالعات، پیشبینی، راهکار و اولویتبندیهای این طرح را برای سازمان بازرسی کل کشور ارسال کند؛ چرا که سازمان بازرسی میخواهد بداند که «این طرح کجا مطالعه شده و چه مسیری برای اجرای آن انتخاب شده است؟ از کجا قرار است برداشت شود و به کدام دشت آب برسد؟ قرار است آب صنعتی ارائه شود یا کشاورزی؟ قرار است با چه قیمتی این آب تحویل داده شود؟ چقدر از قیمت این آب توسط دولت ارائه میشود و چقدر توسط مردم؟ قرار است چقدر از بودجه ملی هزینه شود؟ مجوز قانونی و مصوبه مجلس این طرح کجاست؟! مصوبه نهادهای تصمیمگیری دولت کجاست؟» رییس سازمان بازرسی کل کشور همچنین تاکید کرد: طبق برآوردهای انجام شده تکمیل برخی از طرحهای وزارت نیرو ۲۸ الی ۲۹ سال به طول میانجامد. قرار است این پروژهها به کدام نسل برسد؟!
تکمیل برخی از طرحهای وزارت نیرو ۲۸ سال به طول میانجامد؛ قرار است این پروژهها به کدام نسل برسد؟
دنیای اقتصاد- رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به طرح انتقال آب خزر به دشت مرکزی ایران از دولت درخواست کرد که مطالعات، پیشبینی، راهکار و اولویتبندیهای این طرح را برای سازمان بازرسی کل کشور ارسال کند؛ چرا که سازمان بازرسی میخواهد بداند که «این طرح کجا مطالعه شده و چه مسیری برای اجرای آن انتخاب شده است؟ از کجا قرار است برداشت شود و به کدام دشت آب برسد؟ قرار است آب صنعتی ارائه شود یا کشاورزی؟ قرار است با چه قیمتی این آب تحویل داده شود؟ چقدر از قیمت این آب توسط دولت ارائه میشود و چقدر توسط مردم؟ قرار است چقدر از بودجه ملی هزینه شود؟ مجوز قانونی و مصوبه مجلس این طرح کجاست؟! مصوبه نهادهای تصمیمگیری دولت کجاست؟» رییس سازمان بازرسی کل کشور همچنین تاکید کرد: طبق برآوردهای انجام شده تکمیل برخی از طرحهای وزارت نیرو ۲۸ الی ۲۹ سال به طول میانجامد. قرار است این پروژهها به کدام نسل برسد؟! اجرای طرح شیرین سازی و انتقال آب دریای خزر به دشت مرکزی ایران اواخر فروردین ماه با فرمان رییسجمهور توسط قرارگاه خاتم الانبیا آغاز شد. به گفته معاون وزیر نیرو طرح شیرینسازی و انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی از دو سال پیش در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته و با پیگیریهای رییسجمهور این کار سرعت بیشتری یافته است. به گفته عطارزاده، این طرح تنها برای آب شرب، صنعت و کشاورزی صنعتی استفاده میشود و برای کشاورزی صرف، کاربردی ندارد. هزینه آب استحصالی بین ۱۵ هزار تا ۲۵ هزار ریال در هر مترمکعب است. دولت پیشبینی کرده است که بخش نخست طرح در مدت ۲۴ ماه به بهرهبرداری برسد.
رییسجمهور نیز در مراسم آغاز اجرای طرح انتقال آب از دریای خزر به دشت مرکزی ایران با تاکید بر ضرورت کنترل کویرزایی با انتقال آب اعلام کرده بود که انتقال آب دریای خزر ۶ الی ۷ استان را در فلات مرکزی کشور زنده خواهد کرد. به گفته او امروز بخشهای زیادی از مناطق مرکزی و شرقی ایران به دلیل کمبود آب و خشکسالی در حال خالی شدن از جمعیت است و در این صورت هیچ جمعیتی و امنیتی در آن مناطق باقی نخواهد ماند.
اما آنگونه که روابط عمومی سازمان بازرسی گزارش داده است، حجتالاسلام پورمحمدی در هجدهمین گردهمایی مدیران بخش آب وزارت نیرو با اشاره به کاهش میانگین آب و بارش کشور تصریح کرد: این روند خطرناک است و نمیتوان به صورت ساده از کنار آن گذشت. تمام انرژیها جایگزین دارند اما در حوزه آب نمیتوان جایگزینی پیدا کرد. حتی گفته شده یکی از مهمترین بسترهای درگیریهای آینده، آب است.
مجموعه مستندات خود را ارائه دهید تا مردم بدانند
وی با اشاره به طرح دولت برای انتقال آب خزر گفت: این را که دشتهای ما به آب نیاز دارند قبول داریم. اما خواهش میکنم مطالعات، پیشبینی، راهکار و اولویتبندیهای این طرح برای سازمان بازرسی کل کشور ارسال شود. سازمان بازرسی کل کشور میخواهد بداند که این طرح کجا مطالعه شده و چه مسیری برای اجرای آن انتخاب شده است. از کجا برداشت شود و قرار است به کدام دشت آب برسد؟ قرار است آب صنعتی ارائه شود یا کشاورزی؟ قرار است با چه قیمتی این آب تحویل داده شود؟ چقدر از قیمت این آب توسط دولت ارائه میشود و چقدر توسط مردم؟ قرار است چقدر از بودجه ملی هزینه شود؟ مجوز قانونی و مصوبه مجلس شما کجا است؟! مصوبه نهادهای تصمیمگیریتان کجا است؟ خواهش میکنم مجموعه مستندات خود را ارائه دهید تا مردم بدانند.
رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: این کارها خوب است و باید بشود. ولی به هر حال حوزه آب نیاز به دقت ویژه دارد. صدها سد، کانال دسترسی و طرحهای تکمیلی ناتمام داریم. اگر پول زیاد دارید طرحهای نیمه تمام تان را زودتر تکمیل کنید. برخی از این طرحها خسارت میخورد. طبق برآوردهای انجام شده برخی از طرحهای وزارت نیرو ۲۸ الی ۲۹ سال به طول میانجامد تا تکمیل شود. قرار است این پروژهها به کدام نسل برسد؟! سازمان بازرسی کل کشور میخواهد به شما کمک کند. باید وضع روشن باشد و بدانیم اولویتهای ما کجا است.
انتقاد از برخورد سیاسی با مقوله آب
وی با انتقاد از برخورد سیاسی، منطقهای و جزیرهای با مقوله آب تاکید کرد: کاملا مشخص است که مقوله آب تحت تاثیر این کش و قوسها قرار میگیرد. اینکه شما میگویید نصف دشتهای کشور، منطقه ممنوعه برداشت آب است یعنی زنگ خطر زندگی. آیا کسی پیشبینی میکند که در این حوزه چه اتفاقی میافتد؟! چه کسی درباره نگاههای غیرکارشناسانه در حوزه آب به نسل آینده پاسخگو است؟! چه تصویری از ما در ذهن نسل آینده شکل خواهد گرفت؟! باید در این حوزه، کار کارشناسی دقیق و عمیق صورت بگیرد. بر اساس چه مبنایی مسوول و نماینده ما خواستار حفر چاه در حوزه انتخابیه خود میشود؟!
رییس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس باید نگاه خود را ملی قرار دهند گفت: گاهی اوقات شاهدیم به خاطر یک رای نگاهها، منطقهای میشود. آیا مصلحت است که به خاطر این یک رای خودکشی و دیگر کشی شود و جان انسانها را به خطر بیندازیم؟!
وی با بیان اینکه در مطالعاتی که در کشورهایی که با مشکل آب مواجه نیستند برآوردهای توسعه اشتغال غیرکشاورزی است، گفت: آب حوزه اشتغال دارد ولی این طور نیست که به راحتی به منابع آب دست اندازی شود. مثلا گفته شود چون میخواهیم اشتغال ایجاد کنیم بگوییم صد شغل در جنگل مهیا کنیم تا درختها را قطع کنند. این چه جای اشتغال است؟! کار تولید شود تا انسانها کشته شوند؟!
رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه سازمان به جد مدافع تئوری برنامهریزی، مدیریت، اجرای واحد در حوزه آب کشور است، گفت: غیر از این رویکرد، زندگی آینده کشور با مخاطره روبهرو میشود. ما از انگیزه دولت برای طرح فدک که ایجاد اشتغال است حمایت میکنیم. اینکه دولت برای ایجاد اشتغال تلاش میکند قابل تقدیر است ولی باید مطالعه و محاسبه شده و پیامدهای آن دیده و طرح عملی و قابل اجرا باشد.
وی ادامه داد: ما در کشور به سمت یکپارچهسازی تصمیمگیری و سیاستها و پیوستگی مطالعه، مدیریت و اجرا میرویم، اما شاهدیم دوباره طرحهایی مطرح میشوند که یک گسست فاحش در این حوزه ایجاد میکند. گاهی تصمیمگیری درباره حفر چاه به مدیر سیاسی واگذار میشود، حتی اگر مدیر فنی بگوید اینجا نباید چاه حفر شود. این مساله غیرقانونی است. اگر شما نمیتوانید جلوی آن مدیر سیاسی بایستید باید به ما گزارش دهید. سازمان بازرسی کل کشور از یک امر غیرقانونی تمکین نخواهد کرد و اگر شما به ما گزارش ندهید مسوولیت آن بر عهده شما است.
ارسال نظر