آغاز دوره ششم فعالیت مجمع تشخیص مصلحت
عکس: محمد کاظمپور آغاز دوره ششم مجمع تشخیص مصلحت نظام
احمدینژاد باز هم در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام حاضر نشد
دنیای اقتصاد- حامد صالح آبادی: دوره ششم مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته با ریاست آیتالله هاشمی رفسنجانی کار خود را آغاز کرد. جلسه دیروز، نخستین جلسه این مجمع پس از حکم ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ مقام معظم رهبری برای انتصاب اعضای دوره جدید بود. پیش از ابلاغ این حکم، برخی گمانهزنیها در میان رسانهها در خصوص عدم ابقای آیتالله هاشمی در ریاست مطرح بود که با انتشار حکم اعضای دوره ششم مجمع این شبهات برطرف شد و آیتالله هاشمی رفسنجانی در راس مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی ماند. در حکم رهبر انقلاب برای اعضای جدید مجمع، ۶ تن از اعضای گذشته مجمع کنار گذاشته شدند و ۷ تن نیز به عنوان اعضای جدید به مجمع تشخیص مصلحت نظام پیوستند. رهبر انقلاب در حکم اخیر خود خطاب به اعضای مجمع نکاتی را یادآورشدند و از جمله فرمودند: «اعضای محترم این دوره را به رعایت صلاح و سداد و اتقان و انصاف و جامعیت و رعایت مصلحت نظام به معنای اتم کلمه و حضور فعال در جلسات مجمع و کمیسیونهای مربوط توصیه کرده و توفیق آقایان را در اجرای مسوولیت مهمی که در دوره جدید بر دوش گرفتهاند، مسئلت مینمایم.» موضوعی که در جلسه دیروز مجمع نیز مورد تاکید آیتالله هاشمی رفسنجانی قرار گرفت. به گزارش ایلنا، در آغاز این جلسه، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به تاکید رهبری معظم انقلاب در حکم خود مبنی بر حضور فعال کلیه اعضا در جلسات و کمیسیونهای مختلف مجمع، از اعضای جدید خواست تا با مطالعه شرح وظایف و برنامههای کمیسیونهای مختلف، آمادگی خود را برای عضویت کمیسیونها اعلام کنند.
غایب بزرگ، همچنان غایب
در نخستین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره ششم، اما رییس جمهور باز هم حضور نداشت. محمود احمدینژاد که چند سالی است عملا در مجمع حضور نمییابد، به جز چند بار حضور در جلسات این مجمع در سالهای نخست ریاستجمهوریاش، مدت مدیدی است که به ساختمان این نهاد پای نگذاشته است. هر چند دیروز احمدینژاد اصلا در تهران نبود تا بخواهد در نشست جمع حاضر شود. با این حال، محسن رضایی، دیروز به خبرنگاران گفت که در دیدار اخیر خود با احمدینژاد، او قول داده که در دوره جدید حضور فعالتری در مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته باشد. در همین حال محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس و از اعضای حقیقی مجمع به خبرگزاری فارس گفته است: با توجه به انتظارات مقام معظم رهبری و سایر شخصیتها و عموم مردم از مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با فعالیتهای این مجمع، این توقع از اعضا وجود دارد که حضوری فعال و ثمربخش در جلسات خود داشته باشند و اختلافات شخصی خود را وارد این حوزه نکنند.
تدوین سیاستهای تولید ملی
در پایان نخستین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره ششم، محسن رضایی گفت: دور جدید مجمع با تعیین اولویتهایی که مقام معظم رهبری مدنظر داشتند، شروع شده است. هویت، خانواده، فناوری اطلاعات و ارتباطات، نخبگان، سلامت اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی، محیط زیست، نظام قانونگذاری، انتخابات و همچنین مساله جمعیت ۱۰ اولویت مقام معظم رهبری است که باید در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال جاری قرار بگیرد. به گزارش ایسنا، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در جلسه اخیر آقای هاشمی درخصوص اینکه ما سیاستهای مربوط به تولید ملی را هرچه زودتر تهیه کنیم و بر روی آن بحث انجام شود، مباحثی مطرح کردند و مهمترین دستور ما بعد از مباحث اجتماعی، پرداختن به شعار امسال و بحث تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی خواهد بود.
قول احمدینژاد برای همکاری بیشتر با مجمع
در ادامه خبرنگاری از دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پرسید با توجه به اینکه گفته شده است اعضای جدید مجمع حضور فعال در جلسات مجمع داشته باشند آیا در مورد حضور فعال رییسجمهور در جلسات مجمع بحثهایی انجام شده است یا خیر؟ که رضایی در پاسخ به این سوال گفت: با توجه به صحبتهایی که بین ما و آقای احمدینژاد شده و همچنین با توجه به شروع دوره جدید مجمع، دولت قول همکاری بیشتر از گذشته را داده و ما فکر میکنیم امسال حضور دولت را در جلسات مجمع پررنگتر از گذشته ببینیم. وی همچنین درخصوص حضور احمدینژاد در جلسات مجمع تشخیص نیز گفت: انتظار داریم امسال همکاریهای دولت با مجمع بیشتر شود و با صحبتهایی که با ایشان شده است این اتفاق خواهد افتاد.
نظارت فعال تر مجمع
خبرنگاری از رضایی پرسید مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبات زیادی داشته و خواهد داشت، اما به نظر میرسد اجرای سیاستهای مجمع در سطح جامعه کمتر پیگیری شده است. آیا در سال جدید ضمانتی در جهت اجرایی شدن این سیاستها خواهید داشت؟ که رضایی در پاسخ به این سوال گفت: این مساله خدمت مقام معظم رهبری گفته شده و قرار شده که ایشان تدابیری داشته باشند تا مساله نظارت را از حالت فعلی بیرون بیاوریم و نظارت فعالتری یا از سوی شخص مقام معظم رهبری یا مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود داشته باشد.
ابقای هاشمی تفسیر خاصی ندارد
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در مورد ارزیابیاش از حکم مقام معظم رهبری برای هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه «ابقای جناب آقای هاشمی تفسیر خاصی ندارد» یادآور شد: نظر مقام معظم رهبری در اداره کشور جذب حداکثری و همراه کردن همه نخبگان بوده است و طبیعی است که چنین حکمی صادر شده است.
حرفهای هاشمی درباره آمریکا خاطره بود
رضایی درباره مصاحبه اخیر هاشمی و اظهاراتش در خصوص رابطه با آمریکا نیز یادآور شد: هماکنون شاهد هستیم که یکی از بزرگان کشور ما خاطرهای از زمان حضرت امام (ره) در رابطه با مذاکره با آمریکا را مطرح میکنند و خودشان هم میگویند که این بحث فقط یک خاطره بوده است، اما این بحث تبدیل به یک مساله بزرگ میشود. خبرنگاری پرسید به نظر شما آیا آقای هاشمی با مطرح کردن آن خاطره از مذاکره با آمریکا هدف خاصی نداشتهاند؟ که رضایی در پاسخ به این سوال اظهار کرد: ایشان گفتند که من فقط یک خاطره گفتم. برداشتهایی که شد برداشتهای جنجالی بوده است.
افزایش نظارت مجمع برای عملی کردن شعار سال
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضرورت عملی کردن عناوین نامگذاری شده امسال را به دور از شعارزدگی مورد تاکید قرار داد و افزایش نظارت بر اجرای سیاستها را لازمه تحقق این امر خواند.
به گزارش ایلنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی در اولین جلسه دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از کلیه دستگاهها و مسوولان نظام، به ویژه قوای مقننه، اجرائیه و قضایی انتظار میرود، برای عملی کردن این شعار، اقدامات جدیتری انجام دهند. وی افزود: از دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز خواسته شده است، مراحل تحقق عملی و علمی این کار در کمیسیون خاص مجمع و در صورت لزوم کمیسیون جدیدی که تشکیل میشود، مورد توجه و عنایت جدی و فوری قرار گیرد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با توجه به تدوین سیاستهای کلی نظام در بخشهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و... و تقدیم آن به رهبری انقلاب که هنوز ابلاغ نشده است، از دبیرخانه مجمع تشخیص خواست، چنانچه در راستای تحقق نامگذاری امسال ضرورتی برای بازنگری در سیاستهای قبلی و یا پیشنهاد عناوین جدید برای اخذ اذن رهبری لازم است، اقدام کنند تا مجمع تشخیص مصلحت نظام در چارچوب وظایف خود، بتواند به تحقق عملی شعار امسال عمل کند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: برای تحقق این مهم لازم است نظارت بر این سیاستها نیز موازی با تدوین آن جدی گرفته شود که این کار مستلزم همکاری فعالتر مجلس و دولت است.
عکس: جامجم آنلاین
ارسال نظر