با تقدیم لایحه جدید به مجلس
قانون گذرنامه تغییر میکند
لایحه «گذرنامه» که بنا به پیشنهاد وزارت کشور به تصویب هیات وزیران رسیده است برای طی تشریفات قانونی از سوی رییسجمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.
نحوه اختصاص انواع گذرنامههای سیاسی، خدمت و عادی تعیین میشود
لایحه «گذرنامه» که بنا به پیشنهاد وزارت کشور به تصویب هیات وزیران رسیده است برای طی تشریفات قانونی از سوی رییسجمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، لایحه «گذرنامه» که بنا به پیشنهاد وزارت کشور به تصویب هیات وزیران رسیده است برای طی تشریفات قانونی از سوی رییس جمهور تقدیم مجلس شد.در مقدمه توجیهی این لایحه آمده است:با عنایت به تغییر و تحولات بسیار زیاد در موضوع گذرنامه از زمان تصویب قانون اولیه تاکنون (حدودسی و هشت سال) و اصلاحات متعدد آن و ضرورت متناسب آن با شرایط سیاسی روز، لایحه گذرنامه برای سیر مراحل تصویب تقدیم مجلس میشود.
چه کسانی گذرنامه «سیاسی» میگیرند؟
براساس این لایحه، گذرنامه بر سه قسم سیاسی، خدمت و عادی تقسیم وبرای شخصیتهایی نظیر مقام معظم رهبری، روسای سه قوه، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رییس مجلس خبرگان رهبری، اعضای شورای نگهبان، معاونان رییسجمهور و دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای شورای عالی امنیت ملی، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی گذرنامه سیاسی صادر میشود.
همچنین بر اساس این لایحه برای رییس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رییس دفتر مقام معظم رهبری، رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رییس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، رییس ستاد کل نیروهای مسلح و معاونان ستاد مذکور با معرفی رییس ستاد مذکور، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گذرنامه سیاسی صادر میشود.
اعتبار گذرنامه «خدمت» چند سال است؟
بر اساس این لایحه برای اشخاصی که به عنوان همراه با مقام معظم رهبری به خارج از کشور مسافرت میکنند و اشخاصی که به عنوان همراه در ارتباط با ماموریت با رییسجمهور یا معاون اول رییسجمهور به خارج از کشور مسافرت می کنند با معرفی دفتر رییس جمهور و برای کارمندان وزارتخانهها، سازمانها و موسسات وابسته به دولت و ماموران نظامی و انتظامی با معرفی بالاترین مقام دستگاه مربوط و برای ماموران ثابت و موقت رسته اداری وزارت امور خارجه و همسران آنان گذرنامه خدمت صادر میشود.
براین اساس، مدت اعتبار گذرنامه سیاسی و خدمت چهارسال است، مگر در مورد ماموران ثابت دولت در نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که اعتبار گذرنامه تا خاتمه خدمت ماموریت آنان خواهد بود. همچنین، صدور گذرنامه عادی در ایران به عهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و درخارج از ایران با ماموران کنسولی یا ماموران سیاسی عهده دار امور کنسولی خواهد بود.
بر اساس این لایحه، آییننامههای اجرایی این قانون و آییننامههای مربوط به وجوهی که متقاضیان گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه یا برگ گذر بیگانگان بر اساس مقررات باید دریافت شود، پس از تصویب هیات وزیران به مورد اجرا گذارده میشود و تا زمان تصویب آیین نامه مذکور، مقررات فعلی قابل اجرا است.
از تاریخ تصویب و لازم الاجرا شدن این قانون، قانون گذرنامه- مصوب۱۳۵۱ و اصلاحات بعدی آن و قانون مجازات عبوردهندگان اشخاص غیر مجاز از مرزهای کشور (مصوب ۱۳۶۷)لغو میشود.
ارسال نظر