اختلاف نظر شورای نگهبان و وزارت کشور بر سر انتخابات رایانه‌ای

دنیای اقتصاد- حامد صالح‌آبادی: سخنگوی شورای نگهبان در آخرین نشست خبری خود قبل از برگزاری انتخابات اعلام کرد که در ۱۴ حوزه از ۲۰۷ حوزه انتخابیه، رای‌گیری به صورت رایانه‌ای و آزمایشی خواهد بود و در کنار انتخابات رایانه‌ای روش‌های متعارف دستی هم وجود خواهد داشت. این در حالی است که پیش‌تر وزیر کشور گفته بود که هماهنگی‌های لازم با شورای نگهبان انجام شده است و در ۱۰ درصد شعب، انتخابات را کاملا به صورت رایانه‌ای برگزار می‌کنیم. همچنین رییس کمیته فناوری و اطلاعات ستاد انتخابات کشور نیز با تاکید بر اینکه ملاک شمارش آرای رایانه‌ای در انتخابات الکترونیکی، روش سنتی و دستی نخواهد بود، گفت: صددرصد فرآیند انتخابات در ۱۴ حوزه معین شده رایانه‌ای است و ملاک شمارش هم رایانه‌ای خواهد بود.

در حالی که سخنگوی شورای نگهبان که مرجع تایید کننده نتایج انتخابات است هنوز بر رایانه‌ای بودن شمارش آرا در ۱۰ درصد حوزه‌ها مهر تایید نزده است و همچنان بر روش گذشته تاکید دارد، مجریان انتخابات بر برگزاری رایانه‌ای انتخابات در این حوزه‌ها اصرار دارند و سخنان سخنگوی شورای نگهبان را رد می‌کنند. این اظهارات دو طرف نشان می‌دهد که همچنان اختلاف مابین شورای نگهبان و وزارت کشور بر سر برگزاری انتخابات رایانه‌ای وجود دارد .

عباسعلی کدخدایی در یک نشست خبری که پنج‌شنبه در هتل لاله برگزار شد، در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» درباره برگزاری انتخابات رایانه‌ای گفت: انتخابات رایانه‌ای به صورت آزمایشی در ۱۴ حوزه از ۲۰۷ حوزه انتخابیه انجام می‌شود و چون آزمایشی است، روش‌های متعارف و جاری هم در کنار آن وجود دارد که اگر مشکلی ایجاد شد از این طریق بتوان عمل کرد و ملاک ما روش‌های جاری و متعارف است. بنابراین انتخابات الکترونیکی به صورت آزمایشی خواهد بود. کدخدایی ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال نتایج حوزه‌های انتخابیه‌ای که به مرحله دوم نرسیده باشد، اعلام شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به خبرنگاری از یک رسانه اسپانیایی که پرسید تعداد نماینده‌های رد صلاحیت شده که با پرونده فساد ۳۰۰۰ میلیارد تومانی ارتباط دارند، چند نفر است و آیا نمایندگانی که رد صلاحیت شده‌اند امکان کار در مجلس فعلی را دارند؟ گفت: تعداد نمایندگانی که در مجلس هشتم حضور دارند و صلاحیتشان تایید نشده ۳۰ نفرند که برخی از آنها با پرونده فساد معروف ارتباط داشتند و تعدادشان ۲ تا ۳ نفر است و باقی هم صلاحیت‌های لازم را برای ورود به مجلس نهم نداشتند.

نظارت خارجی توهین به شعور مردم است

وی در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار المنار، مبنی بر اینکه «عده‌ای معتقدند ناظران خارجی باید در انتخابات حضور داشته باشند؛ نظر شما در این رابطه چیست؟» گفت: بحث نظارت خارجی برای مناطق و سرزمین‌هایی است که سرنوشت آنها در اختیار خودشان نیست. اما ملت غیور ایران بیش از سی و چند سال قبل با حضور در انقلاب اسلامی سرنوشت خود را رقم زده‌اند و اجازه دخالت به دیگر نهادها و کشورهای خارجی را نمی‌دهند. کدخدایی بیان اینگونه مطالب را توهین به شعور مردم ایران دانست و گفت: شورای نگهبان آماده است در هر جای دیگر جهان که احساس نیاز کرده‌اند تجربه‌های خود را در اختیار سازمان‌های بین‌المللی قرار دهند.