دنیای‌اقتصاد- نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز گذشته همزمان در تهران و سراسر کشور با حضور پرشور مردم برگزار شد. به گفته مسوولان برگزاری انتخابات، ۴۶ هزار و ۹۲۴ شعبه اخذ رای برای انتخابات مجلس نهم در نظر گرفته شده بود که از این تعداد، ۲۶ هزار و ۲۳۴ شعبه شهری و ۲۰ هزار و ۶۹۰ شعبه روستایی بوده است. رییس اداره نظارت بر انتخابات شورای نگهبان قانون اساسی هم اعلام کرد که در هر شعبه اخذ رای ۳ تا ۶ نفر از ناظران این شورا حضور داشته و بر فرآیند انتخابات نظارت کردند. سیدجواد مغیث در گفت‌وگو با ایرنا خاطرنشان کرد که در این راستا در مجموع حدود ۲۵۰ هزار ناظر در شبکه نظارت شورای نگهبان سازماندهی شده و نظارت بر انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی را برعهده داشتند. در انتخابات دیروز ۴۸میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۹۹ نفر واجد شرایط رای دادن بودند. در تهران مقام معظم رهبری در اولین دقایق آغاز رای‌گیری انتخابات با حضور در محل صندوق سیار مستقر در حسینیه امام خمینی(ره)، رای خود را به صندوق انداختند. همچنین علاوه بر مسوولان اجرایی کشور برخی از چهره‌های سیاسی از جمله روسای قوا نیز در کنار مراجع عظام تقلید رای خود را به صندوق‌های رای ریختند. آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، آیت‌الله مهدوی کنی، علی لاریجانی و سید حسن خمینی از جمله چهره‌های سرشناسی بودند که پای صندوق‌های رای رفتند. رییس‌جمهور هم همراه با محمدرضا رحیمی معاون اول خود در شعبه اخذ رای شماره ۱۳۷۷ در مسجد «مظهری» واقع در محدوده خیابان قزوین در تهران حضور یافت و رای خود را به صندوق انداخت.

در کنار حضور این چهره‌ها مسوولان اجرایی انتخابات از جمله وزیر کشور، رییس ستاد انتخابات و استاندار تهران از همان دقایق اولیه شروع انتخابات، حضور مردم را گسترده و زایدالوصف توصیف کردند؛ به طوری که عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که حضور مردم تا ساعت ۱۱ صبح دیروز نسبت به انتخابات مجلس هشتم افزایشی ۹ درصدی داشته است. صولت مرتضوی، رییس ستاد انتخابات کشور نیز اظهار کرد: با توجه به نظام جامع انتخابات، حضور مردم گسترده و زاید‌الوصف است و مردم ما در عرصه بین‌المللی رکورد جدیدی را ثبت می‌کنند. رییس ستاد انتخابات گفت: امیدواریم از اولین ساعات امروز(شنبه) بتوانیم به مرور زمان نتایج نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را اعلام کنیم. وی همچنین گفت که در حوزه‌های کوچک ظرف ۴۸ ساعت و در حوزه‌های بزرگ ظرف ۷۲ ساعت پس از پایان رای‌گیری، نتایج اعلام می‌شود.

به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان هم در جمع خبرنگاران تصریح کرد: در برخی حوزه‌ها گزارش شده که مردم از ساعات ابتدایی دیروز؛ در شعب اخذ رای حضور یافته‌اند. وی اظهار کرد که از امروز(شنبه) به تدریج آمار نفرات انتخاب شده اعلام می‌شود و ما به سمت بررسی شکایات و اعتراضات خواهیم رفت و ان‌شاء‌الله نتیجه پایانی را به مردم اعلام می‌کنیم.

مصطفی محمدنجار وزیر کشور هم در همان دقایق اولیه آغاز انتخابات تاکید کرد: همه گزارش‌ها حاکی از این است که بحمدالله از ساعتی که زنگ آغاز انتخابات بزرگ به صدا درآمده است، حضور مردم در پای صندوق‌های رای پررنگ بوده و حتی در برخی از استان‌ها قبل از ساعت ۸ صبح مردم پشت در شعبه‌ها صف بسته‌اند، چنانچه وقتی من با استانداران صحبت می‌کردم به من گفتند مثلا در استان فارس در شاهچراغ مردم صفی طولانی برای رای دادن تشکیل داده‌اند.

اما در کنار گزارش‌های مسوولان برگزاری انتخابات از حضور مردم در پای صندوق‌های رای، هر یک از مسوولان و چهره‌های سیاسی که رای خود را در صندوق انداختند توصیه‌هایی را خطاب به مردم و کاندیداها داشتند. از آن جمله رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که پس از انداختن رای خود در صندوق ابراز امیدواری کرد که با شرکت موثر مردم در انتخابات، مجلس تبدیل به مرکزی شود که در شرایط خاص کشور تاثیرگذار باشد، مشکلات کشور را حل کند و آینده انقلاب را تضمین کند. به گزارش ایسنا وی اظهارکرد: ان‌شاءالله نتیجه انتخابات همانی که مردم می‌خواهند و رایی که مردم به صندوق می‌اندازند باشد و اگر همان باشد، ان‌شاء الله مجلس خوبی خواهیم داشت.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اهمیت انتخاب مردم را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای من مهم همراهی و همدلی ملت و مسوولان است و جریانات سیاسی هم می‌توانند با نقادی و مطالب درست و راهگشا به بهتر شدن وضع کشور کمک کند. هاشمی رفسنجانی همچنین گفت: خداوند به همه ما توفیق دهد که راه انقلاب را در نظر داشته باشیم و حفظ کنیم و نگذاریم زحمات فراوان نیروهای مجاهد انقلاب و فداکاری‌های خانواده‌های شهدا، جانبازان، آزادگان و مفقودین از دست برود.

علی لاریجانی، رییس مجلس هم پس از انداختن رای خود در صندوق شماره یک مستقر در حرم مطهر حضرت معصومه (س) در جمع خبرنگاران گفت: بعد از اعلام نتایج انتخابات، همه افرادی که برای خدمت به این نظام کاندیدا شده‌اند باید به اعتماد و رای مردم احترام بگذارند و اگر فردی رای نیاورد، باید ضمن رعایت آداب انتخابات، به کسی که رای آورده در خدمت‌رسانی به مردم کمک کند.