قالیباف در یک برنامه تلویزیونی عنوان کرد
زیر پا گذاشتن قانون، یعنی به توپ بستن مجلس
محمد باقر قالیباف، شهردار تهران زیرپا گذاشتن قانون را برابر با به توپ بستن مجلس دانست و گفت: شرایط تاریخی و فرهنگی جهان و کشور ما به گونهای نیست که کسی بخواهد مجلس را به توپ ببندد؛ اما همین که قانون زیر پا گذاشته شود؛ یعنی به توپ بستن مجلس. به گزارش ایلنا، قالیباف در خصوص عدم شرکت برخی از افراد در انتخابات و مردد بودن آنها برای رای دادن یا ندادن و اینکه این افراد چه کسانی هستند و دلایل آنها برای عدم حضور در انتخابات چیست، گفت: در همه جای دنیا هیچوقت اینگونه نیست که همه مردم در انتخابات شرکت کنند، حتی در برخی کشورهای پیشرفته هم آمار مشارکت بین ۳۰ و کمتر از آن تا نهایت ۵۰ یا ۶۰ درصد در نوسان است ولی هیچوقت ندیدهایم که در جایی مشارکت مردم در انتخابات به ۸۵ درصد برسد؛ اتفاقی که در انتخابات ریاست جمهوری دو سال قبل در کشور ما رخ داد. نمونه دیگر رفراندوم مشهور ۱۲ فرودین بعد از انقلاب شاهد مشارکت ۹۷ درصدی مردم بودیم.
مردم گله از مسوولان را با امر انتخابات دخیل نکنند
قالیباف تاکید کرد: انتظار از مردم خوب ما این است که هرجا گلهای از مسوولانشان دارند آن را با موضوع مهم انتخابات و مشارکت در آن دخیل نکنند؛ چرا که حضور در انتخابات یک تکلیف شرعی است و نباید کوتاهی افرادی مثل قالیباف به پای نظام و این موضوع مهم نوشته شود. قالیباف با تاکید بر اینکه مردم باید صمیمیت و صداقت را در رفتار مسوولانشان حس کنند، تصریح کرد: درک مردم یک ضرورت است. مردم باید احساس کنند که رفتار ابزاری با آنها نمیشود و حضور و رایشان تاثیرگذار است و باید همه در انتخابات شرکت کنند. وی با تاکید بر اینکه در نظام و انقلاب ما جمهوریت و اسلامیت در کنار همدیگر اهمیت دارد، خاطرنشان ساخت: هیچگاه نباید نقش مردم را در نظام اسلامی نادیده بگیریم. یک بخش عمده در دست ما مسوولان است یک بخشی از آن هم در دست مردم است و مردم ما بزرگوارتر از آن هستند که اشتباهات مسوولانی امثال قالیباف را به پای نظام بگذارند. وی با بیان اینکه وقتی مردم از موضوعی دلخور میشوند، حتما اشکالی برای آن دلخوری وجود دارد، افزود: معتقدم عذرخواهی از مردم و اقرار به اشتباه کردن، هیچ چیزی را از انسان کم نمیکند ما باید این جمله را بفهمیم که حرف مرد دوتاست، حرف مرد یکی نیست. مرد کسی است که وقتی فهمید اشتباه کرده حرفش را دوتا کند و برود در مسیر درستش قرار گیرد. این منش رفتاری حتما انسان را بزرگتر میکند نه کوچکتر. امام با همه بزرگی خود، چندبار به مردم گفتند من در این موضوع اشتباه کردم. این شیوه حتی امام را بزرگتر و عزیزتر هم کرد.
فضای کشور آلوده به دروغ و ریا شده است
وی با اشاره به اینکه فضای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور آلوده به دروغ و ریا شده است، گفت: من باز هم تاکید دارم که مردم ما هیچگاه کوتاهی مسوولانشان را به پای کل نظام نمینویسند و در انتخابات نیز احساس تکلیف میکنند و حضور مییابند؛ اما این سوال هم ممکن است برایشان پیش بیاید که چرا وقتی من به وظیفه خود عمل کردم شما نماینده و مسوول چرا به وعده خود عمل نکردی و سوءاستفاده کرد؟
مجلس در راس امور است
قالیباف در پاسخ به سوال مجری که از وی پرسید تلقی و تصویر شما از مجلس ۴ سال آینده چیست و چه چشماندازی را برای آن متصور هستید، گفت: براساس قانون اساسی مجلس در راس امور است و بدون شک نباید هیچ خدشهای به این اصل وارد شود؛ چراکه بخش مهمی از جمهوریت نظام و مردمسالاری دینی که مقام معظم رهبری مرتبا بر آن اصرار دارند در مجلس تبلور خواهد یافت. در واقع مجلس تبلور حضور مردم در قدرت است. بنابراین نباید کسی به این مهم خدشهای وارد کند و هیچ کس هم نباید اجازه دهد چنین اتفاق بیفتد. وی ادامه داد: نماینده خوب نمایندهای است که محکم و قاطع به مردم وعده دهد که برایشان قانون خوب وضع میکند و بر آن نظارت میکند. مطمئن باشید اگر قانون درست و نظارت کافی داشتیم حتما فساد مالی ۳ هزار میلیارد تومانی اتفاق نمیافتاد.
وی زیرپا گذاشتن قانون را برابر با به توپ بستن مجلس دانست و افزود: شرایط تاریخی و فرهنگی جهان و کشور ما به گونهای نیست که کسی بخواهد مجلس را به توپ ببندد؛ اما همین که قانون زیر پا گذاشته شود، یعنی به توپ بستن مجلس. مجلس باید بتواند قانونی خوب بنویسد و افرادی اینکار را انجام دهند که کارنامه قابل قبولی هم در حوزه کارهای اجرایی و مدیریتی هم در باورهای انقلابی داشته باشند. قالیباف از تندرویها و افراطیگریها انتقاد کرد و اظهار کرد: متاسفانه امروز وقتی تندروی در جایی حاکم میشود عقلانیت و اعتدال و ارزشگرایی در حاشیه قرار میگیرد. هرجا تندروی باشد مطمئن باشید ریشه در منافع فردی و گروهی دارد. اگر کسی به دنبال منافع ملی و آرمانهای انقلاب و حل مشکلات مردم و نظام باشد میفهمد که نباید تندروی کند.
ارسال نظر