بخش یکم: دورنمای جهان

فصل ۱: بزرگ‌ترین چالش ما

این فصل با تاریخ آلومینیوم و ایده فناوری به عنوان سازوکار آزادسازی منابع شروع می‌شود که ما را از تهدید کمیابی رهایی می‌بخشد. از «مصدر» یا شهر انرژی آینده در ابوظبی دیدن می‌کنیم. درباره محدودیت‌های رشد می‌آموزیم که نگاهی بدبینانه به آینده داشت و انتظارات خاصی به چندین نسل داد و تلاش‌ها را به سمت کنترل رشد جمعیت هدایت کرد. فصل را با ترسیم امکانات فراوانی و تشریح چهار نیروی برانگیزاننده دگرگونی کره خاکی پایان می‌دهیم. فصل ۲: ساختن هرم

فراوانی چه معنایی دارد؟ می‌خواهیم هرم فراوانی را خوب بفهمیم که منحصرا بر مبنای «سلسله مراتب نیازهای انسانی» مازلو است. مفهوم کاتالاکسی را یاد می‌گیریم، ارزشی که کار‌شناسان تخصص‌های خود را مبادله می‌کنند. سرانجام نگاهی ابتدایی به فراوانی در قلمرو آب، غذا، تندرستی، تحصیلات و آزادی خواهیم کرد و جدول زمانی ترسیم می‌کنیم که بیشتر ما را شوکه خواهد کرد.

فصل ۳: دیدن جنگل از لابه‌لای درختان

به دیدن دانیل کاهنمن برنده جایزه نوبل اقتصاد و پژوهش وی در سوگیری‌های‌شناختی می‌رویم و تاثیر مستقیم این سوگیری را بر توانایی ما در درک جهان فراوانی می‌بینیم. درباره نقش مغز در فیلتر کردن اطلاعات می‌آموزیم و چگونه رسانه‌ها از این جنبه بهره‌برداری کرده و توجه ما را به سمت خود جلب می‌کنند. سرانجام کار روان‌شناس رابین دونبار و محدودیت مغز در ادراک و طبقه‌بندی را کشف می‌کنیم و اینکه چگونه این طرز کار‌ها با همدیگر باعث می‌شود تا ما به این باور برسیم که جهان به نحو چشمگیری بد‌تر از آنی است که واقعا است.

فصل ۴: نه آنقدر بد که شما فکر می‌کنید.

با مت ریدلی که دانشمند، نویسنده و خوش‌بین است ملاقات کرده و داده‌های سخت را یاد می‌گیریم که تبیین می‌کنند جهان چگونه با نرخی هرچه بیشتر، بهتر می‌شود. بعد زمان صرفه‌جویی شده را به عنوان یک معیار پیشرفت بررسی می‌کنیم و تاثیری که تخصص و مبادله بر رونق و رفاه داشتند روشن کرده و می‌بینیم چرا فناوری اطلاعات باعث می‌شود تا تجارت و مبادله منافع غیرصفر داشته باشند. سرانجام ما با هانس روسلینگ ملاقات می‌کنیم که پروفسور تندرستی بین‌المللی در موسسه کارولینسکی سوئد است و متوجه می‌شویم شکاف تصوری بین ثروتمندان جهان و فقرای جهان بسیار کوچک‌تر از آنی است که بسیاری گمان می‌کنند.

بخش دوم: فناوری‌های نمایی

فصل ۵: رای کورزویل و دگمه سریع برو

با رای کورزویل که مخترع زنجیره‌ای و پیش‌بینی‌کننده روندهای فناوری است آشنا می‌شویم که مورد تقدیر ریاست جمهوری قرار گرفت و مردی که رشد ‌نمایی در همه فناوری‌های اطلاعات را پیدا کرده است. منشأ قانون مور را می‌آموزیم و اینکه چگونه دیدگاه مور بر برنامه‌ریزی راهبردی تولیدکنندگان تراشه به مدت چند دهه حاکم بود. همچنین چرا رشدهای تصاعدی بسیار منقطع هستند، چرا دانشگاه یکه به تازگی ایجاد شد و چگونه لپ تاپ ۱۰۰۰ دلاری به زودی از مغز انسان جلو خواهد زد؟

فصل ۶: یکتابودن نزدیک‌تر شده است

با کرایگ ونتر ملاقات می‌کنیم کسی که توالی کامل اطلاعات وراثتی انسان را تعیین و نخستین قالب زندگی مصنوعی را ایجاد کرد و با وینت سرف مردی که بیشترین شایستگی را برای دریافت لقب «پدر اینترنت» دارد و طرح‌های وی برای نسل بعدی پروتکل اینترنت آشنا می‌شویم. بر خودرویی خودکار سوار می‌شویم و می‌فهمیم چگونه هوش مصنوعی، علم روباتیک، چاپ سه بعدی، فناوری نانو و پزشکی به سمت جهان فراوانی پیش می‌روند. سرانجام آنچه را لری پیج مدیر عامل گوگل به عنوان یک چالش در بنیانگذاری دانشگاه یکه برمی‌شمارد، می‌شنویم.

بخش سوم: ساختن پایه هرم

فصل ۷: ابزارهای همکاری

می‌آموزیم چگونه همکاری یک نیروی تکاملی است و بر زیست‌شناسی، فناوری و فرهنگ تاثیر می‌گذارد. می‌خواهیم «ابزارهای همکاری» را به عنوان بستر پیشرفت فناوری درک کنیم. با راب مک‌اون دیدار می‌کنیم و می‌آموزیم چگونه وی با استفاده از برون‌سپاری کار‌ها به انبوهی از مردم، توانست آدم خیلی ثروتمندی بشود. سرانجام فصل را با گسترش تصاعدی فناوری تلفن هوشمند پایان می‌دهیم؛ بزرگ‌ترین ابزار همکاری که جهان تاکنون دیده است.

فصل ۸: آب

تصویری از چالش‌های جهانی آب به دست می‌آوریم و می‌بینیم چگونه کارآفرینان اجتماعی شروع به تاثیرگذاری بر این چالش‌ها کرده‌اند. با مخترع غیرعادی دین کامن آشنا می‌شویم و می‌بینیم چگونه اختراع وی Slingshot توانست آب آشامیدنی سالم برای ده‌ها میلیون نفر فراهم کند، در حالی که همزمان انفجار جمعیت جاری ما را مهار می‌کند. اکتشافات حیرت‌آور در فناوری نانو، زیست‌فناوری، نمک‌زدایی و شبکه هوشمند برای آب که توانست راه را برای سیاره‌ای با آب فراوان هموار کند.

فصل ۹: تغذیه نه میلیارد نفر

در جهان امروز ۹۲۵ میلیون نفر گرسنه وجود دارد- در این فصل چگونگی تغذیه کردن آنها آمده است. درباره شکست‌های کشاورزی صنعتی و توانش واقعی برای زیست‌فناوری می‌آموزیم. دیکسون دسپومیر را ملاقات می‌کنیم و می‌بینیم چگونه محصولاتی که در یک کشتزار عمودی ۳۰ طبقه رشد می‌کند می‌تواند ۵۰ هزار نفر را با هزینه حمل و نقل صفر و بدون اثرات زیست محیطی تغذیه کند. مسائل پروتئینی ما با راه‌حل‌های بدیع آب کشاورزی و گوشتی که با کشت باکتری پرورش داده شده است- به این معنا که یک تکه گوشت از سلول‌های بنیادی رشد کرده است- حل می‌شود و می‌بینیم چگونه ابزارهای کشاورزی-اکولوژی بهبود باورنکردنی در کشاورزی جهان در حال توسعه ایجاد می‌کند.

بخش چهارم: نیروهای فراوانی

فصل ۱۰: نوآوری کارگر فنی

تاریخ جنبش کارگر فنی شامل راهنمای کامل زمین و باشگاه کامپیوتری خانگی را می‌آموزیم و چگونه این جنبش به حوزه‌هایی مثل زیست‌شناسی گسترش یافته است (جایی که دانشجویان اینک در حال طراحی قالب‌های زندگی هستند که از فرمان آنها پیروی کند.) چگونه بورت روتان با کمتر از ۳۰ نفر یک فضاپیما ساخت و گروه‌های اجتماعی مثل کیوا در هر ۱۷ ثانیه یک وام به مبلغ کل ۱ میلیارد دلار سالانه و نرخ بازپرداخت بیش از ۹۸ درصد می‌دهند.

فصل ۱۱: نیکوکاران فناورانه

مروری بر تاریخ نیکوکاری و معرفی نسل جدید نیکوکاران داریم، گروه جوانان بلندپرواز آرمانگرایی که متعهد به استفاده از ثروت خویش برای بهتر کردن جهان هستند. تاثیر شگفت‌آور و معناداری که مردان و زنانی مثل جف اسکول نخستین رییس eBay، مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس‌بوک و الون ماسک بنیانگذار پای پال در جهان نیکوکاری دارند و خواهیم دید چرا نیکوکاران فناوری امروز یک نیروی چشمگیر برای فراوانی را تشکیل می‌دهند.

فصل ۱۲: یک میلیارد نفر رو به پیشرفت

به سراغ اقتصاددانان توسعه استوارت هارت و سی کی پراهالاد می‌رویم و می‌فهمیم چرا فقیر‌ترین مردم در کره زمین، با بیش از ۱۳ تریلیون دلار دارایی (به برابری قدرت خرید) نیروی بازاری چشمگیری را تشکیل‌می‌دهند. چگونه بانک تلفنی گرامین زندگی را در بنگلادش متحول کرد و چرا کسب و کار پایین هرم در حال متحول کردن جهان است.

تاثیری که شهر‌ها بر نوآوری دارند و چگونه تعدادی از کاربردهای تلفن هوشمند مجازی واقعا برخی کالا‌ها و خدمات گران (مثل دوربین عکاسی یا فیلمبرداری) را بی‌اهمیت ساخته و آنها را به رایگان یا با هزینه اندک در دسترس همه می‌گذارد. سرانجام می‌بینیم چگونه یک میلیارد نفر رو به پیشرفت اکنون نیروی چشمگیری برای ایجاد فراوانی هستند.

بخش پنجم: نوک هرم

فصل ۱۳: انرژی

۵. ۱ میلیارد نفر در جهان بدون برق زندگی می‌کنند و سه میلیارد نفر هنوز متکی به سوخت‌های اولیه مثل چوب یا زغال برای آشپزی و گرمایش هستند. اما زمان تغییر همه آنها فرا رسیده است. نیروی خورشیدی به شکل نمایی رشد

می‌کند.

آمریکا تنها دو دهه تا دستیابی به خودکفایی در انرژی از طریق استفاده از نیروی خورشیدی فاصله دارد. آفریقا توانش خورشیدی کافی برای عرضه بیش از چهل برابر نیاز کنونی انرژی جهان را دارا است. زیست‌شناسی مصنوعی در آستانه جایگزینی بنزین در خودرو‌ها با سوخت زیستی است که از جلبک‌های دریایی به دست می‌آید؛ فناوری ذخیره‌سازی به سرعت در حال تکامل یافتن است و شبکه هوشمند به سمت آنلاین شدن

می‌رود.

فصل ۱۴: تحصیل و آموزش

به دیدن سوگاترا میترا، نیکولاس نگورپونت، جیمز گی و تعدادی از دیگر آینده‌نگرهای عرصه آموزش می‌رویم. می‌بینیم چگونه فناوری اطلاعات و ارتباطات اکنون این امکان را داده است تا هر کسی در روی کره زمین بتواند تحصیلات در لایه‌های بالایی به زبان مادری خویش و به رایگان داشته باشد.

فصل ۱۵: مراقبت بهداشتی و تندرستی

این فصل بحران مراقبت درمانی جهانی را بررسی می‌کند و اینکه چگونه هوش مصنوعی که برای برنده شدن در یک بازی طراحی شده بود قادر به کمک در درمان بیماری‌ها است. ما مفهوم تشخیص با هزینه صفر را معرفی می‌کنیم نرم افزار ساده، قابل حمل و تقریبا رایگانی که می‌تواند با تجهیزات یک چهارم میلیون دلاری رقابت کند و جراحی رباتیک و پرستاری رباتیک را برای ما به ارمغان آورد. به دیدن رابرت هاریری پیشتاز سلول‌های بنیادی می‌رویم و می‌آموزیم چگونه به زودی اندام‌های قابل جایگزین بدن و چیزهای بیشتری به وجود خواهد آمد.

فصل ۱۶: آزادی

سرانجام جارد کوهن و اریک اشمیت و تفکر آنها را درباره نقشی که فناوری در تعیین آینده روابط بین‌الملل ایفا می‌کند به شما معرفی می‌کنیم. چگونه اسکار مورالس تاریخ کلمبیا را با یک صفحه فیس‌بوک تغییر داد و دیپلماسی-فناوری در سده بیست و یکم را مرور می‌کنیم. می‌بینیم چگونه اینترنت بزرگ‌ترین ابزار برای خودتوانمندسازی تاکنون شده است. در جمع‌بندی فصل با برگشت به دانیل کاهنمن نتیجه‌گیری می‌کنیم این بار با بررسی کار وی در حوزه خوشبختی و امکان واقعی که هر دو فراوانی و خوشبختی خیلی زیاد در دسترس هر کسی بر روی کره زمین باشد.

بخش ششم: هدایت کردن سریع‌تر

فصل ۱۷: به حرکت درآوردن نوآوری و پیشرفت‌ها

جایزه‌های مشوقی و انگیزشی تاریخچه‌ای ۳۰۰ ساله در تحرک‌بخشی به نوآوری دارند. با ریموند اورتیگ دیدار می‌کنیم و می‌بینیم چگونه او جهان فضانوردی را با تنها ۲۵ هزار دلار تغییر داد. می‌آموزیم چگونه جایزه ایکس انصاری (انوشه) از کار ریموند اورتیگ الگو گرفته است و چگونه موفق به راه‌اندازی صنعت پروازهای فضایی شد. می‌بینیم چگونه گروه‌های کوچک اینک می‌توانند آنچه را که زمانی محدوده انحصاری دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ بود انجام دهند، قدرت محدودیت‌ها را در حرکت دادن پیشرفت‌ها کشف می‌کنیم و می‌بینیم چرا جایزه‌های یک میلیارد دلاری برای حل سرطان، ایدز و سایر بیماری‌های همه جاگیر منطقی است.

فصل ۱۸: ریسک و شکست

اگر ‌می‌خواهیم جهان فراوانی ایجاد کنیم باید بیاموزیم که ریسک‌ها را بپذیریم. می‌بینیم چگونه بردباری در برابر شکست می‌تواند محرک پیشرفت‌ها باشد و فرستادن ایده احمقانه به خطی فراتر از پذیرش باعث استقبال جهان از ایده شما می‌شود.

فصل ۱۹: راه بعدی کدام است؟

مسیری که از بین مسیرهای مجاور انتخاب کردیم، ما را به سمت لحظه یکه در زمان هدایت کرده است. ما در جهانی سیر می‌کنیم که ماهیت گسترده فناوری شروع به اتصال با خواسته‌های درونی ما کرده است. برخلاف اعصار پیشین، مجبور نیستیم منتظر بمانیم تا شرکت‌ها علاقه‌مند به راه‌حل‌ها بشوند یا که دولت‌ها سعی در حل مسائل ما بکنند. ما می‌توانیم مسائل‌مان را خودمان حل کنیم. چه نوع دیدگاه و افقی پیش رو خواهیم داشت؟ در آن هنگام به کدام راه خواهیم رفت؟