صفحه سوخت هسته‌ای؛ یک ماه دیگر در رآکتور تهران

علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران در نشستی خبری در آدیس آبابا در پاسخ به خبرنگاران خارجی با بیان اینکه هیچ‌کس حق ندارد از ما بخواهد که غنی‌سازی را متوقف کنیم، گفت: ظرف یک ماه آینده صفحه سوخت هسته‌ای در رآکتور تهران قرار خواهد گرفت. به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه که برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه آفریقا به اتیوپی سفر کرده است ،عصر روز یکشنبه در مصاحبه‌ای مطبوعاتی در مقر این اتحادیه در آدیس‌آبابا در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در قبال مشوق‌ها غنی‌سازی اورانیوم را تعلیق می‌کنید، گفت: غنی‌سازی حق قانونی ما است و طبق «ان پی تی» آن را انجام می‌دهیم. هیچ‌کس حق ندارد از ما بخواهد که غنی‌سازی را متوقف کنیم. صالحی در پاسخ به این که آیا این نگرانی را ندارید که با انجام تحریم‌ها با ایران هم مثل عراق برخورد شود؟ گفت: ایران کشور قدرتمندی است و با عراق بسیار تفاوت دارد. طرف های مقابل هم این موضوع را می‌دانند. اگر می‌توانستند تا امروز دست به این کار زده بودند. وی در پاسخ به سوالی مبنی براین که «آیا حضور بازرسان آژانس اتمی در ایران پیامی برای غرب دارد؟» گفت: ما در مورد انجام این ملاقات‌ها موافقت‌های کلی داشته‌ایم و این اولین باری نیست که بازرسان آژانس به تهران سفر می‌کنند. بازرسان آژانس پیش از این نیز سفرهایی به تهران داشته‌اند و ایران پیش از این نیز به پرسش‌های آژانس پاسخ داده است.

وزیر خارجه در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه آیا اجازه بازدید از سایت‌های هسته‌ای را به بازرسان آژانس می‌دهید؟ گفت: بله، آنها از سایت‌های هسته‌ای ما بازدید می‌کنند. بستگی به خودشان دارد که کدام سایت را بخواهند بازدید کنند.

تحریم‌های اروپا مشکلی محسوب نمی‌شود

وزیر خارجه همچنین در پاسخ به این که برای جبران تحریم نفتی ایران چه اقدامی انجام خواهید داد، گفت: ایران کشور بزرگی است و صنایع عظیمی در آن وجود دارد. ما مشتریان زیادی برای فروش نفت خود داریم. اقدام اتحادیه اروپا درباره تحریم نفتی ایران برای ما مشکل بزرگی محسوب نمی‌شود. وی افزود: کشورهای غربی به ایران فشار می‌آورند، اما ایران همکاری های خود را با همه شرکت‌ها برای تامین منابع نفتی بر اساس توافق نامه‌ها ادامه می‌دهد. وزیر خارجه همچنین در پاسخ به خبرنگاری که نگاه وی نسبت به مذاکرات ایران با ۱+۵ درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران را پرسید، گفت: ما نسبت به مذاکرات خوش بین هستیم و این خوش‌بینی ما بر اساس اطلاعاتی است که داریم. ما این مسیر را ادامه می‌دهیم. دیوار بدبینی باید کوتاه شود و دو طرف بر اساس اعتماد باید مذاکره کنند.

تنگه هرمز برای ما مهم است

وزیر خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال بستن تنگه هرمز از سوی ایران، گفت: امنیت تنگه هرمز برای ما بسیار مهم است. این موضوع نه فقط برای ایران بلکه برای سایر کشورها نیز باید اهمیت داشته باشد. ایران در مورد امنیت منطقه تنگه هرمز بسیار حساس است و ما برای تامین امنیت این منطقه مهم تلاش می‌کنیم.

وی در عین حال تاکید کرد: تامین امنیت تنگه هرمز دسته جمعی است و همه کشورها باید نسبت به آن حساس باشند، ولی ما موافق نیستیم که کشورهایی خارج از این منطقه بخواهند در امور آن دخالت کنند. نمی‌پذیریم که کشوری خارج از منطقه تعیین کند که کدام کشورها می‌توانند از منابع انرژی منطقه استفاده کنند و کشورهای دیگر حق استفاده از آن را ندارند.