شریف‌زاده: چرا مخالفان دولت و اصلاح‌طلبان تایید شده‌اند؛ اما حامیان دولت نه؟

دنیای اقتصاد- این بار کاندیداهای منتسب به دولت در اعتراض به رد صلاحیتشان دست به شکایت زدند و البته این شکایت‌ها را هم رسانه‌ای کردند. عباس امیری فر و بهمن شریف‌زاده معتقدند که در مقابل رد صلاحیت داوطلبان منتسب به دولت در هیات‌های نظارت (وابسته به شورای نگهبان)؛ مخالفان دولت و اصلاح‌طلبان تایید صلاحیت شده اند. اشاره آنها احتمالا باید به تایید شدن صلاحیت برخی اصولگرایان منتقد دولت نظیر علی مطهری و کاتوزیان و عباسپور و نیز برخی از اعضای فراکسیون اقلیت مجلس باشد. این اعتراض‌ها در قالب گفت‌وگوهایی با خبرگزاری ایرنا نمود پیدا کرده است. پیشتر علی مطهری هم در نامه‌ای بلند بالا به وزارت کشور ناکافی بودن دلایل هیات‌های اجرایی را توضیح داده بود. پس از این اعتراض‌ها البته صلاحیت وی به همراه کاتوزیان و عباسپور در هیات‌های نظارت تایید شد. این در حالی است که عباس امیری‌فر امام جماعت مسجد نهاد ریاست جمهوری در مرحله بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی تایید شده بود که البته به دلیل سابقه قضایی وی (بازداشت به علت دست داشتن در تهیه سی دی «ظهور نزدیک است») تعجب همگان را برانگیخته بود. او که توسط هیات‌های نظارت یعنی در دومین مرحله بررسی صلاحیت‌ها رد شده است به همراه بهمن شریف‌زاده هم شکایت کرده است و هم نامه‌ای ۲۰ صفحه‌ای به شورای نگهبان نوشته است.

عباس امیری فر و بهمن شریف‌زاده که هر دو معمم بوده و البته از داوطلبان متبوع دولت هم به شمار می‌روند، در گفت‌وگوهایی با خبرگزاری رسمی‌دولت (ایرنا) نسبت به دلایل رد صلاحیتشان در هیات‌های نظارت استانی شورای نگهبان اعتراض کرده‌اند. هیات‌های نظارت این دو را به دلیل عدم التزام و اعتقاد به اسلام و ولایت فقیه رد صلاحیت کرده اند. این در حالی است که پیشتر رسانه‌های وابسته به دولت از جمله روزنامه ایران در گزارش‌هایی که از بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی منتشر کرده بود، دلیل رد صلاحیت کاندیداهای دولت را باز هم همین موضوع؛ یعنی عدم التزام به اسلام و ولایت فقیه عنوان کرده بود.

از سوی دیگر جانشین رییس ستاد انتخابات باز هم تاکید کرده است که در بررسی صلاحیت‌ها طبق قانون عمل کرده است.

امیری فر: سه مرجع بزرگ تقلید من را تایید کرده اند

امیری فر در گفت وگو با ایرنا در خصوص رد صلاحیتش در هیات نظارت استانی شورای نگهبان گفت : هیات نظارت استانی مرا به استناد بند یک ماده ۲۸ قانون انتخابات که مربوط به اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی‌ایران است، رد صلاحیت کرده است.

وی افزود: من همواره حمایت از دولت را در دستور کار خود قرار داده‌ام ؛ زیرا رهبر معظم انقلاب تاکید کرده اند که در صد سال اخیر و بعد از مشروطه چنین دولتی نداشته‌ایم.

امیری فر به سوابق خود اشاره و تصریح کرد:بنده ۲۲ سال شاگرد رهبر معظم انقلاب در درس خارج فقه بوده‌ام و ۱۹ ماه در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشته‌ام.

این داوطلب نمایندگی مجلس نهم که توسط هیات اجرایی انتخابات این مجلس تایید صلاحیت شده است، خاطرنشان کرد: سه مرجع بزرگ تقلید آیت‌الله فاضل لنکرانی، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی و آیت‌الله نوری همدانی ضمن اینکه دروس حوزوی خارج فقه و اصول بنده را مورد تایید قرار داده‌اند ؛ اعلام کرده‌اند که بنده از جهت تعهد اسلامی‌و شایستگی اخلاقی مورد تایید هستم.

وی گفت: با توجه به همین ادله شکایت خود را در ۲۰ صفحه به شورای نگهبان تقدیم کردم.

امیری فر گفت: مسوول امور فرهنگی در واحد تبلیغات و انتشارات سپاه، مسوول نظارت و پیگیری عقیدتی سیاسی کل سپاه، مسوول معاونت امور روحانیون حوزه نمایندگی ولی فقیه درنیروی هوایی سپاه، مسوول عقیدتی سیاسی صنایع موشکی یا مهدی (عج) وزارت دفاع، مسوول نمایندگی ولی‌فقیه در یگان موشکی سپاه، امام جماعت مسجد النبی (ص) بیش از۲۳ سال، دبیرکل جامعه وعاظ ولایی کشور، رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و امام جماعت مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری از جمله سوابق بنده است.

شریف‌زاده: ‌تاکنون سه بار اعتراض کرده‌ام

شریف زاده نیز در گفت وگو با «ایرنا» با اشاره به اعتراض خود به رد صلاحیتش توسط هیات اجرایی و هیات نظارت استانی شورای نگهبان، گفت که اکنون به شورای نگهبان شکایت کرده‌ام.

این داوطلب نمایندگی مجلس نهم افزود:در هیات اجرایی با استناد به بند ۳ ماده ۲۸ قانون انتخابات مبنی بر عدم التزام به ولایت فقیه رد صلاحیت شده‌ام.

وی تصریح کرد: این درحالی است که بنده در ۳۰ سال گذشته مشغول تدریس مبانی فقهی و همچنین ولایت فقیه هستم. این مدرس حوزه علمیه تهران خاطر‌نشان کرد: بعد از رفع اتهام در خصوص عدم التزام به ولایت فقیه به هیات نظارت شکایت بردم، اما آنها به خاطر عدم اعتقاد به اسلام بر اساس بند ۱ ماده ۲۸ قانون انتخابات رد صلاحیتم کردند.

شریف زاده تاکید کرد: در حالی که ۳۰ سال مدرس فقه، اصول و اخلاق در حوزه هستم، ۱۵ سال نیز در مراکز سپاه و بسیج، فعالیت داشتم و هنوز نیز در این مراکز حضور دارم.

این داوطلب نمایندگی مجلس نهم خاطرنشان کرد: تاکنون کتاب‌هایی در زمینه اخلاق الهی نوشته‌ام که نزدیک به ۲۰ بار تجدید چاپ شده، ‌اما اکنون بنده را به کفر متهم کرده‌اند.

وی با بیان اینکه نظر هیات نظارت استان بر این است که من تابع قانون نیستم، اظهار کرد : این بار شکایت خود را به شورای نگهبان ارجاع داده‌ام.

شریف زاده با بیان اینکه در این دوره از انتخابات برخی از حامیان دولت رد صلاحیت شده‌اند، گفت: این در حالی است که مخالفان دولت و اصلاح‌طلبان تایید صلاحیت شده‌اند.

ستاد انتخابات: بر ریل قانون حرکت می‌کنیم

اما جانشین رییس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی از رد صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی صورت گرفته است، پاسخ داد: در برخی از دوره‌ها هیات‌های اجرایی از اختیارات خود استفاده نکردند، اما این دلیل نمی‌شود که در این دوره خود را محروم کنند لذا مبنای تصمیمات هیات‌های اجرایی برای تایید یا رد صلاحیت‌ها، گزارش‌های مراجع چهارگانه ( سازمان ثبت احوال، سوء پیشینه نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و دادستانی کل کشور) بود. حسنعلی نوری تاکید کرد که قطارانتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بر ریل قانون حرکت می‌کند.

حسنعلی نوری در جمع اعضای ستاد خبری ایرنا ویژه انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی‌ البته به نکته جدیدی هم اشاره کرد و آن آموزش داوطلبان تایید صلاحیت شده مجلس توسط وزارت کشور است. موضوعی که تا پیش از این مسبوق به سابقه نبوده است. وی با یادآوری اینکه ۲۶۱ نفر از ثبت‌نامی‌های انتخابات مجلس از بین ۲۹۰ نماینده حاضر در مجلس هستند، گفت: این نمایندگان برآیندی از تفکرات سیاسی گروه‌های مختلف هستند که وارد عرصه رقابت شده‌اند.

نوری با اشاره به اینکه برای داوطلبان نمایندگی نهمین دوره انتخابات مجلس بعد از تایید صلاحیت یک دوره آموزشی توسط وزارت کشور برگزار خواهد شد، گفت: داوطلبانی که در این دوره تایید صلاحیت می‌شوند یکسری مسوولیت‌های قانونی را به آنها آموزش خواهیم داد.