علی لاریجانی میگوید مراجع تقلید هم نگرانند
نگرانی از ورود جریان خاص به مجلس
رییس مجلس: اصلاحطلبان در انتخابات مشارکت فعال ندارند
یک ماه مانده به انتخابات مجلس نهم، رییس مجلس درباره فعالیت جریانهای خاصی که سعی میکنند طرفداران خود را به مجلس وارد کنند، هشدار داد و از افراد و گروههایی که از انتساب خود به مراکز قدرت و ثروت فخر میکنند، خواست تا به فرمایشهای مقام معظم رهبری توجه کنند.
عکس: خبرگزاری مهر
رییس مجلس: اصلاحطلبان در انتخابات مشارکت فعال ندارند
یک ماه مانده به انتخابات مجلس نهم، رییس مجلس درباره فعالیت جریانهای خاصی که سعی میکنند طرفداران خود را به مجلس وارد کنند، هشدار داد و از افراد و گروههایی که از انتساب خود به مراکز قدرت و ثروت فخر میکنند، خواست تا به فرمایشهای مقام معظم رهبری توجه کنند. علی لاریجانی در گفتوگو با سایت خبری خانه ملت درباره پیشبینی خود از آرایش سیاسی مجلس نهم، آن را وابسته به پارامترهای مختلفی خواند و توضیح داد: افرادی که از فیلترهای نظام رد میشوند، میزان حضور مردم و نسبتهای آنها بر نتیجه انتخابات موثر است؛ با اینحال اگر جریان انتخابات مجلس به طور متعارف پیش برود، ترکیب مجلس بعدی اصولگرا خواهد بود و شاید نسبتهای آن کمیمتفاوت باشد. وی افزود: طیف اصولگرایان شاخههای متعددی دارد که در صورت اظهارنظر و شفافتر شدن موضع گروههای مختلفشان در آینده، رقابتهای پنهان میان آنها آشکارتر خواهد شد؛ کمااینکه اکنون نیز برخی از این دستهبندیها صورت گرفته است.
اصلاح طلبان مشارکت فعال ندارند
رییس مجلس درباره حضور جریانهای مختلف سیاسی همچون اصلاحطلبان در انتخابات بعدی گفت: برخی نمایندگان اصلاحطلب در مجلس، از ثبت نام ۷۰۰ نفر وابسته به این طیف در انتخابات دوره نهم مجلس خبر میدهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این تعداد، «اصلاحطلب بهماهو اصلاحطلب» هستند، توضیح داد: حتما اینگونه است؛ البته نمیتوان گفت اصلاحطلبان در این انتخابات مشارکت فعالی داشتند، زیرا برخی از مشاهیر آنان در بیرون از مجلس یا برخی نمایندگان اصلاحطلب ثبتنام نکردند.
تاثیر انتخابات ۸۸ بر انتخابات ۹۰
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اهمیت انتخابات مجلس بهعنوان اولین انتخابات پیشرو بعد از انتخابات سال ۸۸ تصریح کرد: مردم در میدان انتخابات با حضور خود سرنوشتشان را رقم میزنند، بنابراین باید در اینجا از حق خود به درستی استفاده کرد.وی برخی اعتراضات نسبت به نتیجه انتخابات سال ۸۸ و احتمال تاثیر آن بر کاهش حضور مردم در انتخابات آینده را چنین تحلیل کرد: انتخابات میدان احقاق حق است و حضور چشمگیر و فعال مردم در آن موجب میشود آنها شرایط را از نظر آبادانی، اقتصادی و حقوق سیاسی و فرهنگی مطابق نظر خود رقم بزنند.رییس مجلس هشتم تصریح کرد: انتخابات محلی برای قهر نیست؛ مانند این است که فردی در زندگی شخصی از جایی ناراحتی داشته باشد و از سایر حقوق خود بگذرد.لاریجانی درباره میزان مشارکت مردم گفت: میزان حضور مردم بستگی به چگونگی رفتار مراجع نظارتی، رادیو و تلویزیون، رسانههای مختلف و تشویق مراجع فکری دارد زیرا انتخابات یک موضوع تکعاملی نیست و عوامل و مولفههای مختلف در آن تاثیرگذار هستند.وی در ادامه افزود: اگر عوامل موثر بر انتخابات در یک راستا عمل کنند، مردم متوجه اهمیت شرکت در انتخابات و میدان احقاق حق بودن آن خواهند شد و انشاءالله حضور بسیار خوب و بالایی خواهند داشت.
هشدار درباره وابستگی به مراکز قدرت و ثروت
لاریجانی درباره تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر وابسته نبودن کاندیداهای نمایندگی به کانونهای قدرت و ثروت گفت: نکتههایی که ایشان درباره ضرورت منتسب نبودن نمایندگان به مراکز قدرت و ثروت، بر آنها تاکید کردند، بهویژه آنجا که بحث بیتالمال به میان میآید، بسیاردقیق و صحیح است و شایسته است همگان به این نکات توجه ویژه کنند، زیرا وامدار شدن نمایندگان از نظر سیاسی به مراکز قدرت موجب میشود آنها نتوانند مطابق سوگند نمایندگیشان، استقلال خود را حفظ کنند و مدافع واقعی حقوق ملت باشند. وی ادامه داد: انتخاب نمایندهای که با کمک و پول وحمایت برخی گروهها و افراد در عرصه انتخابات حضور یابند مشکلاتی ایجاد میکند و در صورت دولتی بودن این مراکز، تاثیرات بدتری به همراه دارد.
برخی به انتساب خود به قدرت فخر میکنند
وی به این سوال که آیا تاکید مقام معظم رهبری اشاره به فعالیت جریان و گروههای خاصی دارد که سعی میکنند طرفداران خود را وارد مجلس کنند، پاسخ داد: فرمایش ایشان روشن بود و گروههایی که به مراکز قدرت انتساب دارند و گاه نیز به این انتساب فخر میکنند، باید به فرمایش ایشان توجه کنند. رییس دستگاه قانونگذاری کشورهمچنین در این مقوله دقت مردم در شناسایی این افراد را خواستار شد و افزود: مردم با توجه به شاخصههای بیان شده در کلام رهبر معظم انقلاب و بزرگان دینی، نمایندگان شایستهای برای حضور در مجلس نهم برخواهند گزید.
نگرانی مراجع از ورود افراد جریان خاص
لاریجانی درباره نقش مراجع تقلید در انتخاب نماینده اصلح گفت: ایشان با ارائه معیارها، راهنماییهای کلی میکنند؛ مصادیق باید به وسیله خود مردم تفحص شود و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند مردم یا خودشان افراد را شناسایی کنند یا از طریق مراجع خبره آنها را بشناسند.وی یادآور شد: در دیدارهای من با مراجع تقلید، برخی از ایشان نسبت به ورود افرادی منتسب به جریانات و گروههای خاص در بحث انتخابات و فعالیت آنها ابراز نگرانی داشتند.
مجلس و دولت اختلاف دارند، اما دشمنی ندارند
لاریجانی درباره اثرات منفی تصویب بودجه چند دوازدهمی نیز گفت: تاخیر در تقدیم لایحه بودجه باعث میشود مجلس مطابق سال گذشته به دستگاهها تنخواه اختصاص دهد؛ بنابراین اگر آنها برنامههای جدیدی داشته باشند که اجرای آن از ابتدای سال نیاز به اختصاص بودجه اضافی داشته باشد، امکانپذیر نخواهد بود.رییس مجلس شورای اسلامیبا رد تاثیر اختلافات میان مجلس و دولت بر تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه یادآور شد: ممکن است در بعضی موضوعهای تخصصی میان مجلس و دولت اختلافنظر وجود داشته باشد، اما دو نهاد با یکدیگر دشمنی ندارند و این کار صرفا تخلف دولت است.رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم درباره صراحت قانون در زمینه استقلال قوا گفت: تاکید قانون اساسی بر استقلال سه قوه، صوری نیست بلکه آنها باید ماهیتا مستقل باشند و با درک درست از مصالح کشور، میثاق بسته شده میان خود و ملت را به اجرا درآورند.وی با بیان اینکه هیچ قوهای نباید وامدار قوه دیگر شود، تصریح کرد: چنین کاری استقلال قوا در قانون اساسی را به تمسخر میگیرد، زیرا قانون تاکید صریح و جدی بر استقلال ماهوی قوا از یکدیگر دارد.لاریجانی تصریح کرد: معنی استقلال قوا، نبودن یکی تحت سیطره دیگری است و نه دعوایشان با یکدیگر. آنها باید در فهم موضوعات مستقل باشند و بر اساس منطق خود و منافع ملی کشور تصمیم بگیرند، از این رو هر گونه تمسک به قدرت و ثروت این استقلال را مخدوش میکند.
هیچ توجیهی برای تاخیر بودجه پذیرفته نیست
رییس مجلس درباره تاخیر دولت در ارائه بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور نیز گفت: از نظر ما تاخیر در ارائه بودجه دلیل قانعکنندهای ندارد و مجری باید با تنظیم برنامه خود در اجرای به موقع قانون تلاش کند. لاریجانی درباره تاخیر سال گذشته دولت در ارائه لایحه بودجه توضیح داد: دلیل تاخیر سال گذشته را تصویب دیرهنگام قانون برنامه پنجم توسعه توجیه کردند؛ اما امسال که قانون برنامهای وجود نداشته و بنابراین توجیهی پذیرفته نیست.وی افزود: این کار خطا باعث تنظیم بودجه به صورت دوماهه میشود که برای پرستیژ کشور خوب نیست و اشکال مستقیم نیز از سوی دولت است.
ارسال نظر