صندوق بینالمللی پول مطرح کرد
هشدار درباره تبعات شوک نفتی ایران به بازار جهانی انرژی
به گزارش فارس صندوق بینالمللی پول در نخستین گزارش خود در سال ۲۰۱۲ موسوم به چشمانداز اقتصادی جهان پیشبینی خود نسبت به رشد اقتصادی جهان را کاهش داد.
صندوق بینالمللی پول در تازهترین گزارش خود رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۲ را ۳/۳ درصد اعلام و نسبت به اثرات منفی زیاد شوک نفتی ایران بر بازار جهانی هشدار داد.
به گزارش فارس صندوق بینالمللی پول در نخستین گزارش خود در سال ۲۰۱۲ موسوم به چشمانداز اقتصادی جهان پیشبینی خود نسبت به رشد اقتصادی جهان را کاهش داد. صندوق بینالمللی پول در این گزارش پیشبینی نسبت به رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۲ را به کمتر از ۳/۳ درصد کاهش داده است. این رقم در گزارش ماه سپتامبر بیش از چهار درصد اعلام شده بود. بر این اساس رشد اقتصادی جهان سال آینده نیز به ۹/۳ درصد خواهد رسید. این رقم نیز پیش از این ۵/۴ درصد اعلام شده بود. بر این اساس صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه امسال به ۴/۵ درصد خواهد رسید. این رقم در گزارش قبلی ۱/۶ درصد اعلام شده بود. رشد اقتصادی چین نیز امسال به کمتر از ۲/۸ درصد خواهد رسید. این رقم پیش از این ۹ درصد اعلام شده بود. رشد اقتصادی هند نیز امسال به کمتر از ۷ درصد خواهد رسید که ۵/۰ درصد از گزارش قبلی کمتر است. رشد اقتصادی کشورهای صنعتی نیز امسال به ۲/۱ درصد میرسد. رشد اقتصادی ژاپن نیز در این گزارش ۷/۱ درصد اعلام شده است که ۶/۰ درصد کمتر از گزارش قبلی است.
رکود نسبی در منطقه یورو
صندوق بینالمللی پول افزود رشد اقتصادی منطقه یورو نیز امسال به کمتر از ۵/۰ درصد خواهد رسید و کشورهای منطقه یورو با رکود نسبی روبهرو میشوند. رشد اقتصادی آمریکا نیز بدون تغییر نسبت به گزارش قبلی به ۸/۱ درصد خواهد رسید. صندوق بینالمللی پول در این گزارش از کشورهای اروپایی خواسته است تا منابع مالی صندوق نجات اروپا را برای کمک به کشورهای بحران زده افزایش دهند.
اثرات بسیار زیاد شوک نفتی ایران برای بازار جهانی در بخشی از این گزارش به اهمیت نفت ایران برای اقتصاد جهانی اشاره و تاکید شده نگرانیها در مورد مخاطرات ژئوپلتیک عرضه جهانی نفت رو به افزایش است. صندوق بینالمللی پول هشدار داده است شوک عرضه نفت ایران یا توقف کامل صادرات این کشور اثرات بسیار زیادی بر بازار جهانی نفت خواهد داشت؛ چرا که ذخایر نفتی جهان در سطح پایینی قرار داد و ظرفیت مازاد تولید در جهان نیز پایین است.
ارسال نظر