انتقاد شدید توکلی و مصباحی مقدم از بیعملی دولت در تلاطم ارز و طلا
دنیای اقتصاد- دو نماینده شاخص تهران در مجلس، نسبت به تلاطم بازار ارز و طلا در روزهای اخیر به شدت ابراز نگرانی کرده و خواستار اقدام جدی دولت برای کنترل این دو بازار شدند. احمد توکلی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه وضعیت موجود بازار ارز و طلا را زمینه ساز ورشکستگی اقتصاد کشور خواند و غلامرضا مصباحی مقدم، رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس این تحولات را باعث بر باد رفتن حیثیت اقتصادی دولت برشمرد. این وضعیت اقتصاد را به ورشکستگی میکشاند
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر اینکه ادامه وضعیت موجود بازار ارز و طلا اقتصاد را به ورشکستگی میکشاند، از ایفای نقش مجلس در رابطه با عزل مسوولان اقتصادی بیلیاقت یا تعیین تکلیف کل دولت خبر داد.
احمد توکلی در گفتوگو با خبرگزاری مهر درخصوص وضعیت پیش آمده برای بازار سکه و ارز گفت: اگر به سرعت به داد اقتصاد نرسیم وضع موجود بازار ارز و طلا، کشور را به ورشکستگی میکشاند. نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: علت این بیثباتی بازار ارز و طلا چه بیکفایتی باشد چه خیانت، اقتصاد را متوقف میکند.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: در شرایطی که در عرض دو تا سه ماه ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی نصف میشود هیچ سرمایهگذاری وارد بازار نخواهد شد، این مشکل بدان معناست که ما علاوه بر اینکه در کوتاه مدت با مشکلات زیادی مواجه خواهیم بود، در میان مدت نیز با مشکلاتی دست و پنجه نرم خواهیم کرد.رییس مرکز پژوهشهای مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کارشناسان اقتصادی نوسانات بازار سکه و ارز را مساله امنیتی خواندهاند و خواستار دخالت وزارت اطلاعات در این موضوع شدهاند، گفت: من نمیتوانم در این موضوع روشن صحبت کنم؛ به نظر من صرفا مساله بیعملی دولت در کار نیست بلکه اهداف و مقاصد دیگری در کار است.توکلی در پایان با اشاره به اینکه امروز (چهارشنبه) با محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس در رابطه با بررسی وضع موجود دیدار دارد، گفت: در این دیدار در رابطه با وظیفه مجلس برای عزل مسوولان اقتصادی بیلیاقت دولت یا تعیین تکلیف کل دولت مذاکره خواهم کرد.
حیثیت اقتصادی دولت بر باد رفت
رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس نیز با اعلام اینکه ذخایر ارزی بانک مرکزی بالای ۱۰۰ میلیارد دلار است، گفت: منفعت ناشی از افزایش قیمت ارز، سود اندکی در برابر خسارتی است که از این ناحیه به دولت وارد میشود؛ حیثیت دولت رفته است. غلامرضا مصباحیمقدم در گفتوگو با مهر، با اشاره به نوسانات بازار ارز و سکه گفت: کار تولید، واردات و صادرات با این نوسان قیمت ارز متوقف شده است و این آسیب فراوانی به اقتصاد میزند. دولت باید هرچه سریعتر دست به کار شود. وی گفت: در ماجرای اجرای هدفمندی یارانهها شاهد مدیریت قوی و کارآمد از سوی دولت بودیم، نمیدانیم که چه اتفاقی افتاده که دولت در اینجا موضوع را رها کرده است.نماینده تهران در پاسخ به این سوال که تا چه میزان شایعاتی مبنی بر اینکه دولت تعمدی در نوسان و افزایش قیمت ارز و سکه دارد، درست است، گفت: اگر بنا بود درآمد حاصل از قیمت بالای ارز به بانک مرکزی برسد، این حرف درست بود اما درآمد مابهالتفاوت ۱۱۲۵ تومان تا ۱۸۰۰، ۱۹۰۰ تومان به بانک مرکزی نمیرسد، بلکه به جیب دلالان میرسد. پس این حرف درست نیست. وی ادامه داد: حتی اگر واسطهها از ناحیه دولت باشند و این پول دقیقا به جیب دولت برود پاسخ من این است که هیچ مدیر عاقلی منفعت یک درصدی را به خسارت صددرصدی ترجیح نمیدهد، چرا که منفعت ناشی از افزایش قیمت ارز، سود اندکی در برابر خسارتی است که از این ناحیه به دولت وارد میشود. حیثیت دولت رفته است، کدام عاقل چنین معاملهای میکند؟ درآمد کسب شده از این راه نسبت به درآمدهای دولت به میزانی نیست که دردی را دوا کند.وی ادامه داد: معتقدم از این پس باید تمام مطالبات مردم و مسوولان از دولت و شخص رییسجمهور باشد که به میدان بیایند و نگذارند اتفاق بدی که میافتد استمرار پیدا کند.مصباحیمقدم گفت: دولت باید قوی وارد شود و حتما از عهدهاش برمیآید. شبیه این اتفاق در سال ۷۴ رخ داد که قیمت دلار ناگهانی افزایش یافت، اما مدیریت کردند و مشکل حل شد. متاسفانه مسوولان ارزی ما طی یکی دو سال اخیر پله پله از نظر مدیریتی پایین آمدهاند به عبارت دیگر کار را به اهلش نسپردند.
جمعیت ایثارگران: تداوم بیعملی قابل قبول نیست
در همین حال سایت خبری الف، وابسته به احمد توکلی نوشت: کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با صدور بیانیهای درباره سقوط شدید ارزش پول ملی، ضمن انتقاد از سیاستهای اقتصادی سردرگم دولت و سکوت رسانه ملی در برابر شایعات مسموم موجود در بازار، راهکارهایی را برای نجات ارزش پول ملی پیشنهاد داد. به گزارش الف، در این بیانیه آمده است: از دولت محترم انتظار میرفت با اتخاذ سیاستهای پولی مناسب، نقدینگی سرگردان به سوی بانکها و بورس اوراقبهادار را هدایت کند، اما تصمیم دیر هنگام شورای پول و اعتبار نیز برای افزایش نرخ سود بانکی، با اظهارات مشکوک معاون معاون اول رییسجمهور معلق مانده است. کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به تیم اقتصادی دولت هشدار میدهد، تداوم سکوت و بیعملی در برابر سقوط ارزش پول ملی، هرگز قابل تحمل نیست.جمعیت ایثارگران پیشنهاد میکند: بانک مرکزی که قانونا مسوول حفظ ارزش پول ملی است، دخالت مستمر و پردامنه در بازار سکه را رها کند و ترکاندن حباب این بازار را به نیروهای همین بازار بسپارد و به جای آن، بازار ارز و ارزش پول ملی را تحت کنترل در آورد.این بیانیه همچنین پیشنهاد میکند: [دولت] برای دخالت در بازار ارز، به جای استفاده از پلیس؛ از سازوکارهای سیستمی و نرمافزاری استفاده کند نظیر افزایش نرخ سود عقود غیرمشارکتی بانکی و نرخ سود علیالحساب اوراق مشارکت، محدود کردن موقت واردات برخی کالاها، افزایش فوری مالیات برای مسافرتهای تفریحی و غیرضروری به خارج، محدود کردن تزریق نقدینگی جدید به بازار و ...
ارسال نظر