مطهری، کاتوزیان و عباسپور در «هیاتهای نظارت» تایید صلاحیت شدند
تغییر مسیر در خوان دوم بررسی صلاحیتها
دنیای اقتصاد- در دومین خوان بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس نهم، اگرچه برخی اخبار از تایید شدن صلاحیت برخی ردشدگان مرحله اول حکایت دارد، اما خبرگزاری رسمیدولت به نقل از منابع آگاه نوشته است که صلاحیت بیش از ۵۰ تن از نمایندگان فعلی مجلس احراز نشده است؛ این در حالی است که در مرحله نخست بررسی صلاحیتها در هیاتهای اجرایی گفته شد که صلاحیت حدود ۳۰ تن از نمایندگان فعلی مجلس رد شده است.
ایرنا از عدم احراز صلاحیت ۵۵ نماینده کنونی مجلس برای انتخابات خبر داد
دنیای اقتصاد- در دومین خوان بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس نهم، اگرچه برخی اخبار از تایید شدن صلاحیت برخی ردشدگان مرحله اول حکایت دارد، اما خبرگزاری رسمیدولت به نقل از منابع آگاه نوشته است که صلاحیت بیش از ۵۰ تن از نمایندگان فعلی مجلس احراز نشده است؛ این در حالی است که در مرحله نخست بررسی صلاحیتها در هیاتهای اجرایی گفته شد که صلاحیت حدود ۳۰ تن از نمایندگان فعلی مجلس رد شده است. این منبع آگاه که خواسته به نامش اشاره نشود در گفتوگو با ایرنا اعلام کرد که از میان ۲۶۱ نماینده مجلس هشتم که در انتخابات مجلس نهم ثبت نام کردهاند؛ ۲۰۶ تن توسط هیاتهای نظارت استانی (که به شورای نگهبان وابستهاند) تایید صلاحیت شدهاند. وی افزود: هیاتهای نظارت در سطح استانهای کشور همچنین ۴۴ نماینده فعلی مجلس را رد صلاحیت کرده و درباره ۱۱ نماینده نیز اعلام نظر نکردهاند.
این مرحله از بررسی صلاحیتها بر عهده هیاتهای نظارت استانی بود که وابسته به شورای نگهبان هستند و علاوه بر بررسی مجدد صلاحیت داوطلبان، به شکایت آن تعداد از کاندیداها که صلاحیتشان در مرحله بررسی هیاتهای اجرایی (وابسته به دولت) رد شده بود نیز رسیدگی میکردند. در این مرحله البته صلاحیت برخی از اعضای فراکسیون اقلیت مجلس که در مرحله قبل رد شده بودند، تایید شد. علاوه بر این برخی نام آشنایان اصولگرا و منتقد دولت همچون علی مطهری، حمیدرضا کاتوزیان و نیز علی عباسپور تهرانی فرد پس از اعتراض به رد شدن، صلاحیتشان مورد تایید هیاتهای نظارت قرار گرفت.
در این میان، اما همچنان به نظر میرسد دولت ناراضی است. سایت خبری «شبکه ایران» وابسته به روزنامه ایران که ارگان مطبوعاتی دولت به شمار میرود با انتشار فهرستی از اسامیداوطلبانی که صلاحیتشان در این مرحله رد شده است آنها را حامیان گفتمان ولایت و احمدینژاد نامیده است. این در حالی است که رییس ستاد انتخابات کشور تاکیده کرده است که گرایشهای سیاسی و کلید واژههای سیاسی نظیر جریان انحرافی هیچ تاثیری در بررسی صلاحیتها نداشته است.
رد شدن صلاحیت بیش از ۵۰ نماینده فعلی مجلس و آنچه رسانه وابسته به دولت مدعی آن است، در مرحله دوم بررسی صلاحیتها در شرایطی صورت میگیرد که مرحله اول رد صلاحیتها موج گستردهای از اعتراضات را در مجلس و البته رسانههای متبوع دولت به راهانداخته بود. به ویژه آنکه نام برخی از اصولگرایان شناخته شده چون علیمطهری هم در میان آنها به چشم میخورد. همین موضوع البته اعتراض برخی نمایندگان چون احمد توکلی و حتی رییس مجلس را در پی داشت. علی لاریجانی پس از آن دستور داد تا کمیتهای از مجلس با وزارت کشور برای بررسی آنچه رخ داده وارد گفتوگو شود. کمیتهای که رییس ستاد انتخابات کشور از آن اظهار بی اطلاعی کرد. با این حال چه رایزنی صورت گرفته باشد و چه نباشد باز هم نام بیش از ۵۰ تن از نمایندگان فعلی مجلس در لیست رد شدههاست و دولت هم در این میانه کم مدعی نیست. سایت روزنامه ایران که در چند گزارش بیآنکه نامی از کاندیداهای متبوع خود ببرد از رد صلاحیت شدن آنها به دلیل عدم التزام به اسلام و پایبندی به ولایت فقیه ابراز گلایه کرده بود ،این بار اما فهرستی از کاندیداها را منتشر کرده و گفته است که در این مرحله باز هم صلاحیت این کاندیداها رد شده است. به ویژه آنکه افرادی همچون عباس امیری فر (امام جماعت مسجد نهاد ریاست جمهوری و از دستاندرکاران سی دی جنجالی «ظهور نزدیک است») که صلاحیتشان در مرحله نخست تایید شده بود، در این مرحله رد شدهاند.
سایت خبری شبکه ایران همچنین نوشت: آخرین اخبار از نتایج بررسیها حاکی است تمام افرادی که به عنوان حامیگفتمان ولایت و احمدینژاد شناخته میشوند، و حتی افرادی که در مرحله اول صلاحیتشان تایید شده بود، رد صلاحیت شدهاند.این اقدام در حالی صورت گرفته که رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود با تاکید بر رعایت قانون خواستار برگزاری انتخابات رقابتی شده بودند.
این سایت در ادامه اسامیبرخی از این افراد را آورده است که این اسامیعبارتند از بهمن شریفزاده، عباس امیریفر، فرید اجلالی، حنیف حسین ستاریان، منوچهر عسگری، شکرالله عطارزاده، عبدالله ساور، اصغر بالسینی، روحالله قهرمانی چابک، اسماعیل محروقی، محمد بدیعزاده، جعفر جمشیدی راد، حسین عادلی، محمد پیران، فضایل تقیلو، رسول خضری، محمدرضا تقوی فر،شمس، فیاضی، آتنا آل یاسین، هومن اسدی کیا، امیر حسین ستاریان، فاطمه آجرلو، حسین سالاری، حسین رییسی و حسن نوعی اقدم.
جریان انحرافی کلید واژهای خنثی
رییس ستاد انتخابات، اما همچنان تاکید دارد که گرایشهای سیاسی در بررسی صلاحیتها بیتاثیر بوده است. سیدصولت مرتضوی در گفتوگو با مهر در این باره گفت: صرف اینکه فردی دارای فلان گرایش است مجوز ورودش نیست و صرف اینکه فردی عضو فلان تشکل است نیز مجوز حذفش نیست. رییس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به اینکه «آیا قرار گرفتن عنوان جریان انحرافی بر برخی داوطلبان نمایندگی انتخابات مجلس نهم در روند بررسی صلاحیتشان موثر بوده است؟» گفت: ما مسوول رسیدگی به صلاحیتها نیستیم. هیاتهای اجرایی نیز از ما فرمان نمیگیرند، بلکه هیاتهای اجرایی مستقل هستند و صلاحیتها را در چارچوب قانون رسیدگی میکنند، اما فکر میکنم در ادبیات رسیدگی به صلاحیتها، کلید واژههای سیاسی موثر نبودهاند. «حسنعلی نوری» جانشین رییس ستاد انتخابات کشور در گفتوگو با ایرنا ابراز عقیده کرده است همه امور در ستاد انتخابات شفاف است و این ستاد از این منظر یک اتاق شیشه ای است.
تایید شدگان در هیاتهای نظارت
از سوی دیگر، اما در بررسی به اعتراضات نمایندگان رد صلاحیت شده، صلاحیت جمعی از نمایندگان اقلیت و اکثریت مجلس که پیش از این در هیاتهای اجرایی نهمین دوره انتخابات مجلس رد شده بود، در هیاتهای نظارت انتخابات تایید شد. به گزارش مهر، انوشیروان محسنی بندپی نماینده نوشهر و چالوس، محمد مهدی شهریاری نماینده بجنورد، مجید نصیرپور نماینده سراب، علیرضا محجوب نماینده تهران و داریوش قنبری نماینده ایلام از جمله نمایندگان اصلاح طلبی هستند که از سوی هیاتهای اجرایی رد صلاحیت شدند، اما با نظر هیاتهای نظارت استانی صلاحیت آنان برای ورود به انتخابات مجلس نهم تایید شد. همچنین علیزنجانی نماینده فعلی نقده و اشنویه، داوود محمدجانی نماینده مردم آباده از تایید صلاحیت خود خبر دادند. هیاتهای نظارت همچنین صلاحیت علی مطهری، علی عباسپور و حمید رضا کاتوزیان سه نماینده فعلی تهران را هم که از سوی هیاتهای اجرایی رد شده بودند، تایید کردند. به گزارش مهر، اما با بررسی مجدد صلاحیت نادر قاضی پور نماینده اصولگرای ارومیه و عبدالجبار کرمینماینده مستقل سنندج، هیات نظارت نیز همچون هیات اجرایی رای به رد صلاحیت آنان داده است.
عدم تایید صلاحیت یک پنجم ثبت نام شدگان
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد که صلاحیت حدود یک پنجم ثبت نام شدگان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی تایید نشده است.
«عباسعلی کدخدایی» روز سهشنبه در گفتوگو با «ایرنا» با بیان اینکه روند تایید صلاحیتها در شورای نگهبان همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: شورای نگهبان از روز چهارشنبه کار رسیدگی به شکایتهای دریافتی را آغاز میکند و احتمال تایید صلاحیت آن دسته از داوطلبانی که صلاحیت آنان تاکنون احراز نشده است، وجود دارد.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: بسیاری از داوطلبانی که صلاحیتشان مورد تایید واقع نشده در روزهای گذشته با مراجعه به آدرس اعلام شده از سوی شورای نگهبان شکایت خود را تسلیم کرده و حتی دیروز که در کشور تعطیل رسمی بود؛ شکایت ها دریافت شده است.
ارسال نظر