پاسخ احمدینژاد به منتقدان یارانهای
عکس: خبرگزاری فارس، محمد اخلاقی پاسخ احمدینژاد به منتقدان یارانهای
رییس جمهور: بهترین شیوه اجرای قانون یارانهها همین بود؛ این طرح به هر شیوه دیگری اجرا میشد، ضرر میکردیم
دنیای اقتصاد- در حالی که دامنه انتقادات از شیوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها از سوی مجلس و برخی نهادهای نظارتی روز به روز افزایش مییابد، رییسجمهور روز گذشته در قم از شیوه انتخابی دولت برای اجرای این قانون دفاع کرد و گفت: بهترین شیوه اجرای قانون یارانهها همین بود؛ این طرح به هر شیوه دیگری اجرا میشد موفق نمیشد و ضرر میکردیم.
سخنان محمود احمدینژاد تنها یک روز پس از آن مطرح میشود که مجلس علاوه بر تصویب ۲ فوریت طرح استفساریه قانون یارانهها، اعلام کرد که در صورت عدم اختصاص یارانه تولید، پرونده تخلفات دولت در این زمینه را به قوه قضائیه ارجاع میدهد. روز یکشنبه غلامرضا مصباحی مقدم، رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی از «احتمال ارائه پرونده تخلف یارانهای به قوهقضائیه» در صورت امتناع دولت از «اختصاص سهم بخش تولید در فاز دوم هدفمندی» خبر داد و گفت که رییس مجلس نیز در این زمینه با او همداستان است. در این روز همچنین نمایندگان ۲ فوریت طرح استفساریهای را برای اصلاح روش دولت در اجرای ماده ۱۲ قانون هدفمندی یارانهها به تصویب رساندند. چراکه معتقد بودند دولت بدون توجه به ماده مذکور همه درآمدهای هدفمندی یارانهها را برای پرداخت یارانه نقدی به مردم هزینه میکند و اعتبارات شرکتهای خدماتی چون گاز، آب و برق را پرداخت نمیکند و این شرکتها در اجرای تعهدات خود ماندهاند.
انتقاد از تامین منابع یارانههای نقدی از محلهای غیر مجاز و کوتاهی در اختصاص سهم یارانه تولید، همواره دو انتقاد اصلی به شیوه اجرای این قانون توسط دولت بوده است. علاوه بر مجلس، برخی دستگاههای نظارتی همچون دیوان محاسبات نیز در ماههای اخیر به طور فزایندهای به عملکرد دولت در اجرای قانون یارانهها اعتراض کردهاند.رییس جمهور، اما روز گذشته در آیین افتتاح ۵ هزار و ۸۳۰ واحد مسکن مهر و کارخانه سیمان نیزار قم، با اشاره به برخی انتقادها از اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: بهترین روش هدفمندی یارانهها این بود که پول را در اختیار خود مردم قرار دهیم و این طرح به هر شیوه دیگری اجرا میشد موفق نمیشد و ضرر میکردیم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری و ایرنا، محمود احمدینژاد با اشاره به اینکه با اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها به مرور شاهد تغییر شیوههای تولید و به کارگرفتن تکنولوژی و فناوریهای جدید به منظور پایین آوردن هزینه تولید خواهیم بود، خاطرنشان کرد: در شیوه اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها عده زیادی به دولت ایراد گرفتند که چرا مبالغ ناشی از صرفهجویی به مردم برگردانده میشود؛ اما از نظر دولت بهترین روش هدفمندکردن یارانهها این بود که این پولها در اختیار خود مردم قرار بگیرد و اجرای هر نوع روش دیگری قطعا موجب عدم موفقیت طرح میشد.احمدینژاد قانون هدفمندی یارانهها را دارای برکات فراوانی برای کشور ذکر کرد و گفت: نوع نگاه و حسابگری مردم تغییر کرده است و انشاء الله آثار بعدی آن را نیز مشاهده میکنیم.
احمدینژاد، نتایج اولیه اجرای قانون هدفمندی یارانهها را صرفهجویی در مصرف انرژی عنوان کرد و یادآور شد: اگر به شیوه گذشته مصرف ادامه مییافت، امسال باید ۱۵ میلیارد دلار بنزین وارد میکردیم. وی ادامه داد: سود این طرح نصیب کشور شد و موجب بالارفتن بازدهی و برداشتن گامهایی جهت عدالت شد. وی ادامه داد: مردم کار را به خوبی مدیریت کردند؛ مصرف انرژی پایین آمد و تولید بالا رفت.
تمام تولیدات اصلی کشور بیش از ۱۰ درصد رشد داشتهاند
رییس دولت دهم تصریح کرد: برخلاف برخی اظهارات در تمام تولیدات اصلی کشور رشد بالای ۱۰ درصد را شاهد بودیم و این نشان میدهد که مردم کار را به خوبی مدیریت کردهاند. به گزارش ایسنا، وی در ادامه خاطرنشان کرد: پول را به مردم دادیم و خود مردم در مورد آن پول تصمیمگیری میکنند؛ چراکه اقتصادی موفق است که تکتک مردم در موجودیت اقتصادی نقشآفرینی کنند و خود را مسوول بدانند. این یارانهها پول خود مردم است و فعلا به صورت مساوی توزیع میشود؛ چراکه به عدالت نزدیکتر است. احمدینژاد افزود: از این به بعد نیز در اجرای گامهای بعدی حداکثر پول را به مردم میدهیم و مقداری از آن را مثلا میتوان در مورد ۵ الی ۶ میلیون نفری که تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند در این ارتباط قرار داد و به آنها کمک کرد که تحت پوشش قرار بگیرند. احمدینژاد افزود: اگر گامهای بعدی طرح نیز بخواهد اجرا شود به دست مردم اجرا خواهد شد. وی در اجرای طرح هدفمندی یارانهها از نمایندگان مجلس نیز قدردانی کرد و گفت: باید این کار را ادامه دهیم. رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری افتتاح دو پروژه عظیم عمرانی و صنعتی در قم و افتتاح کارخانه سیمان نیزار اظهار کرد: اکنون ظرفیت تولید سیمان از ۷۶ میلیون تن گذشت و تا پایان سال به ۸۰ میلیون تن میرسد.
مسکن، با مسکن مهر تمام نمیشود
رییسجمهور همچنین با اشاره بهاینکه از ابتدا مسکن دغدغه و غصه بیپایان مردم بوده است، گفت: مردم یک عمر در آرزوی خانه ۶۰ ، ۷۰ متری بودند که طرح مسکن مهر مطرح شد و امروز در تمام کشور ساخت و ساز این طرح ادامه دارد. احمدینژاد با بیان اینکه در حال رسیدن به نقطهای هستیم که پاسخگویی به نیاز متقاضیان مسکن مهر به روز شود، تصریح کرد: این طرح باید تا نقطهای پیش برود که موضوع مسکن به روز شود؛ به گونهای که هر کس متقاضی مسکن مهر بود کلید خانه را در دست بگیرد. وی از دست اندرکاران اجرای طرح مسکن مهر قدردانی کرد و از آنان خواست که واگذاری آن را به روز کنند. رییس قوه مجریه با بیان اینکه موضوع مسکن، با مسکن مهر تمام نمیشود، گفت: این یک گام سریع و اورژانسی است که در آینده باید به شهرسازی، معماری و مسکن وسیعتر بیندیشیم. احمدینژاد تاکید کرد مسکن مناسبتتر با معماری و شهرسازی وسیعتر گام بعدی است.
تا دو سال دیگر اثری از دیکتاتورها باقی نخواهد ماند
رییسجمهور همچنین با بیان اینکه سلطهگران برخی دولتهای منطقه را برای سرکوب عدهای تجهیز و بسیج کردهاند، گفت: ما به آنها پیغام دادهایم خیلی ندوید؛ چرا که در صف هستید و نوبت شما نیز میرسد. وی با یادآوری ناآگاهی برخی دولتهای منطقه گفت: آنها نمیدانند که نوبت خودشان نیز خواهد رسید. نفت ملتهای مظلوم را میفروشند و متوجه نیستند که در نقشه دشمن بازی میکنند. وی تاکید کرد ما اطلاع داریم که بلافاصله نوبت آنها است و تا دو، سه سال آینده اثری از بسیاری از مفتخورهای دیکتاتور باقی نخواهد ماند.
عکس: خبرگزاری مهر
ارسال نظر