تکلیف بنزین هنوز معلوم نیست
دنیای اقتصاد- قیمت بنزین قرار است در فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها چه قدر شود؟ گرانتر شده و به ۸۰۰ یا ۱۰۰۰ تومان برسد؟ آیا سهمیهبندی حذف خواهد شد؟ اینها سوالاتی است که هنوز پاسخ روشنی برای آن از سوی مسوولان ارائه نشده است. آن هم در شرایطی که رییسجمهور و اعضای اقتصادی دولت خبر از آغاز فاز دوم قانون یارانهها را دادهاند.
رویانیان: گران شدن بنزین گفتمان جامعه است
دنیای اقتصاد- قیمت بنزین قرار است در فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها چه قدر شود؟ گرانتر شده و به ۸۰۰ یا ۱۰۰۰ تومان برسد؟ آیا سهمیهبندی حذف خواهد شد؟ اینها سوالاتی است که هنوز پاسخ روشنی برای آن از سوی مسوولان ارائه نشده است. آن هم در شرایطی که رییسجمهور و اعضای اقتصادی دولت خبر از آغاز فاز دوم قانون یارانهها را دادهاند. تعیین تکلیف برای بنزین اما احتمالا مهمترین بخش سناریوی دولت در فاز دوم خواهد بود و شاید به همین دلیل است که مسوولان مربوطه از جمله رییس ستاد حمل و نقل سوخت اکنون با احتیاط بیشتری در این باره سخن می گویند. محمد رویانیان که چند روز قبل از احتمال حذف سهمیهبندی بنزین همزمان با اجرای فاز دوم یارانهها خبر داده بود، روز گذشته احتمال حذف سهمیهبندی و گرانتر شدن قیمت بنزین را گفتمانی خواند که در سطح جامعه وجود دارد. به گفته وی، در دولت چندین سناریو درباره نرخ بنزین و گازوئیل مشخص شده که لزوما به معنی گران شدن قیمتها نخواهد بود. با این همه و بر اساس قانون هدفمندی یارانهها که مصوب مجلس است، دولت مکلف شده است تا این قانون را ظرف پنج سال و هر سال ۲۰ درصد آن را اجرایی کند تا تغییرات قیمت تدریجی باشد. از همین رو هم دولت در فاز نخست هدفمندی قیمت بنزین سهمیهای را به ۴۰۰ تومان و آزاد را به ۷۰۰ تومان افزایش داد. هرچند که همین موضوع با انتقاد برخی از نمایندگان روبهرو شد؛ چرا که آنها اعتقاد داشتند که این افزایش قیمت «پلکانی» نبوده است. به همین دلیل هم دولت در ابتدای سال جاری از افرایش دوباره قیمت بنزین و گازوئیل خودداری کرد. البته بر اساس قانون بودجه ۹۰ اصلاح قیمتها تا سقف ۲۰ درصد برای دولت مجاز دانسته شده است. چنانچه این اتفاق بیفتد به گفته حمیدرضا کاتوزیان رییس کمیسیون انرژی مجلس، قیمت بنزین آزاد حداکثر میتواند به ۸۵۰ تا ۸۸۰ تومان در هر لیتر افزایش یابد. اما به گفته این نماینده مجلس دولت حق حذف سهمیهبندی را ندارد و استناد وی هم همین قانون اصلاح تدریجی قیمتهاست. با این حال اگرچه رویانیان پیشتر از احتمال حذف سهمیه بندی خبر داده بود، اما از اظهارات روز گذشتهاش چنین بر می آید که هنوز تکلیف دولت در بحث بنزین روشن نشده است. به گزارش ایسنا، سردار محمد رویانیان دیروز در حاشیه دومین همایش ملی دفاتر پیشخوان خدمات دولت که در وزارت کشور برگزار شد، درباره شایعات اخیر در خصوص قیمت یک هزار تومانی بنزین و همچنین آزادسازی نرخ بنزین، گفت: اینکه گفته میشود، قیمت بنزین یک هزار تومان یا ۸۰۰ تومان خواهد شد یا بنزین سهمیهای حذف میشود، گفتمان جامعه است؛ آنچه که میتوانم در حال حاضر بگویم این است که دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها جلسات متعددی را با مسوولان ستاد سوخت برگزار کرده و چندین سناریو درباره نرخ بنزین و گازوئیل مشخص شده است. رویانیان تاکید کرد: این سناریوها باید به ستاد هدفمندسازی یارانهها رفته و پس از بررسی کامل، بهترین سناریو انتخاب و از سوی این ستاد ابلاغ شود. رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور تصریح کرد: اگر این سناریوها را الان اعلام کنم، جایی برای تصمیمگیری در ستاد هدفمندسازی یارانهها باقی نمیماند؛ اما قطعا این سناریوها به معنی گران شدن قیمتها نخواهد بود و میتواند تغییرات دیگری داشته باشد. به گفته وی، مراحل قانونی آزادسازی قیمت حاملهای انرژی دارای مصوبه مجلس بوده و قانونی است.
بنزین سهمیهای: حداکثر ۵۰۰ تومان
اما رییس کمیسیون انرژی مجلس هم، در این ارتباط درباره احتمال افزایش قیمت یا حذف سهمیهبندی بنزین گفت: اگر این اتفاق رخ دهد، خلاف قانون است؛ چرا که دولت امسال تنها میتوانست درحد ۲۰ درصد قیمت بنزین را افزایش دهد. حمیدرضا کاتوزیان درگفتوگو با «ایسنا» اظهار کرد: درحال حاضر قیمت بنزین لیتری ۷۰۰ تومان است که با احتساب ۲۰ درصد امکان افزایش، دولت میتواند حداکثر آن را به ۸۵۰ یا ۸۸۰ تومان افزایش دهد. وی با تاکید به اینکه قیمت بنزین نباید بیش از قیمت مذکور افزایش یابد، گفت: قیمت بنزین سهمیهبندی ۴۰۰ تومانی را نیز دولت میتواند فقط به ۵۰۰ تومان افزایش دهد.وی تاکید کرد که اگر سهمیهبندی حذف شود، مجلس آن را خلاف قانون هدفمندی یارانهها میداند.
ارسال نظر