سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه هواپیمای‌ آمریکایی که اخیرا به دست آورده‌ایم، چندان فاصله‌ای با فناوری‌های ما در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین ندارد، گفت: همین اندازه که ما به این پرنده دست یافته‌ایم آمریکا را در زمینه خلع سلاح اطلاعاتی خود به یک بازنگری استراتژیک وادار می‌کند. به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سلامی یکشنبه شب در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو در خصوص دستاورد اخیر نیروهای مسلح کشورمان در کنترل هواپیمای بدون سرنشین آمریکا گفت: اگر باور به زمین نشاندن و به کنترل درآوردن هواپیمای آمریکایی توسط ایران یک باور سخت و خارج از تصور افکار عادی است، باور اینکه این هواپیما با تنوع فناوری‌های از کنترل خارج شده و سالم روی زمین نشسته سخت‌تر از باور اول است.

وی افزود: این پرنده از سیستم‌های هدایت متنوع و چندگانه برخوردار است و هر سیستم دارای هدایت دوگانه است. اولین سیستم خط دید مستقیم زمینی براساس دید پرنده است. بعد از آنکه پرنده از خط دید خارج می‌شود ماهواره‌های ویژه و پیشرفته که دوره تناوب آنها با دوره تناوب زمین یکسان است و نسبت به یک ناظر زمینی همیشه در موضع ثابتی قرار می‌گیرند، موضوع رله امواج برای هدایت این وسیله را برعهده می‌گیرند.

جانشین فرمانده کل سپاه تاکید کرد: این پرنده همزمان با این سیستم هدایت از طریق سه سیستم هدایتی و کنترلی دیگر به نام‌های دیسمک، ترکام و آی‌ان‌اس هدایت می‌شود.

سلامی اظهار کرد: همه این وسایل هدایت و کنترل در این پرنده از دقت‌های فوق‌العاده بالایی برخوردارند و اگر یکی از آنها عمل نکند، سیستم پشتیبان دیگری آن را هدایت می‌کند تا پروازش را از روی مسیرهای از پیش تعیین شده هدایت کند و اگر همه این سیستم‌ها به دلیلی از کار بیفتد که امری غیرممکن است و جسم پرنده از محدوده مورد نظر خارج شود، این وسیله به صورت خودکار منفجر می‌شود تا قطعات آن در اختیار کشور هدف قرار نگیرد.

وی با بیان اینکه این پرنده تا ارتفاع ۴۵ هزار پا می‌تواند اوج بگیرد، تاکید کرد: با توجه به این شرایط و اینکه این پرنده از فناوری‌های مخفی‌سازی استفاده می‌کند و رادارها نمی‌توانند آن را کشف کنند چطور ممکن است از کنترل خارج شود و سالم به روی زمین بنشیند؟ پذیرش این موضوع امکانپذیر نیست که بدون غلبه فناورانه این امر صورت گرفته باشد.

این پرنده توسط سیستم ثانوی در کنترل قرار گرفته و این معمایی است که آمریکایی‌ها و دیگران باید راجع به آن فکر کنند.

سردار سلامی با اشاره به جایگاه ایران در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین گفت: ما در خصوص فناوری پرنده‌های بدون سرنشین درشمار چند کشور معدود برتر جهان هستیم و مدرن‌ترین پرنده‌های بدون سرنشین و هدایت و کنترل و اسکن و کاوشگر آنها را داریم. ما پرنده‌هایی داریم که کاملا رادارگریز هستند. جانشین فرمانده کل سپاه افزود: ما دومین کشور دارای فناوری‌ پرنده‌های بدون سرنشین در جهان هستیم و دارای پرنده‌ای هستیم که از فناوری کامل استیلز بهره‌مند است و توسط دقیق‌ترین رادارها تست شده است. وی ادامه داد: این پرنده و پرنده‌های دیگر ما می‌توانند ده‌ها ساعت به‌صورت مداوم پرواز کنند و سیستم‌های هدایت و کنترل دقیقی دارند. ما دارای انواعی متنوع از پرنده‌های بدون سرنشین از جثه کوچک دست‌پرتاب گرفته تا پرنده‌های دوربرد و رادارگریز دارای سیستم جمع‌آوری و کشف اطلاعات پیشرفته هستیم.

فاصله زیادی نداریم

سلامی با بیان اینکه ما به لبه‌های جدید و نوین فناوری‌های پرنده‌های بدون سرنشین و هدایت و کنترل و کشف شناسایی آنها دست یافته‌ایم، گفت: این پرنده‌ آمریکایی که اخیرا به دست آورده‌ایم خیلی فاصله زیادی با فناوری‌های ما در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین ندارد. البته این پرنده جامع جمیع دستاوردها و پیشرفت‌های اطلاعاتی، هوانوردی، هدایت و کنترل است و می‌تواند دستاوردهای فناورانه‌ای برای ما داشته باشد. اما باید ابتدا در معرض تحلیل و آنالیز اطلاعاتی و فناورانه ما قرار بگیرد تا ببینیم چقدر می‌تواند باعث افزایش اطلاعاتی و فناوری ما باشد.

جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه این عملیات یک پیروزی برای ما و نیروهای مسلح بود، گفت: علاوه بر آن، این یک شکست اطلاعاتی برای دشمنان ما خواهد بود و آنها مطمئن هستند که آزادی عمل‌شان در توسعه فناوری علیه ما به نقاط خطرناک و آسیب‌پذیری رسیده است.

موضوعی عادی

وی با بیان اینکه با گذشت زمان مشخص خواهد شد فناوری‌های به کار رفته در این سیستم چه کمکی به ما می‌کند، تصریح کرد: ‌فاصله ما با آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگر کشورها اینقدر نیست که دستیابی به این پرنده یک آرزو برای ما بوده باشد. البته این یک پیروزی و موضوعی عادی برای ما به حساب می‌آید.

ابزار جاسوسی را پس نمی‌دهیم

جانشین فرمانده کل سپاه در خصوص بعضی از اخبار مبنی بر اینکه این هواپیما از سوی ایساف در افغانستان به پرواز درآمده و متعلق به آنهاست، گفت: فرقی نمی‌کند که این پرنده از چه مبدا و توسط چه گروه و کشوری به فضای کشور ما نفوذ کرده باشد، این یک تجاوز و عمل خصمانه تلقی می‌شود و هیچ‌کس از یک پرنده جاسوسی در کشورش استقبال نمی‌کند و آن نماد جاسوسی و اطلاعاتش را به متجاوز پس نمی‌دهد. آمریکا باید بداند کسانی که می‌توانند پیچیدگی‌های این تکنولوژی را در دست بگیرند و آن را کنترل کنند آنقدر ساده نیستند که با این نامه‌ها گناه آمریکایی‌ها را نادیده بگیرند.