دنیای اقتصاد- نمایندگان مجلس با یک فوریت طرح جامع رسانه‌های همگانی مخالفت کردند و بر این اساس طرح مذکور به صورت عادی در دستورکار مجلس قرار می‌گیرد.

در حالی که حمید رسایی طراح این طرح یک فوریتی معتقد بود قانون فعلی مطبوعات به خوبی نمی‌تواند بر مطبوعات نظارت کند یا از حقوق مطبوعات حمایت کند، بنابراین لازم است این طرح به صورت یک فوریتی در مجلس بررسی شود. از سوی دیگر اما جمشید انصاری نماینده زنجان معتقد بود نه تنها این طرح هیچ فوریتی ندارد، بلکه رسانه‌ها را محدود می‌کند. در نهایت نمایندگان با ۶۵ رای موافق، ۵۴ رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع از ۲۱۴ نماینده حاضر با یک فوریت طرح جامع رسانه‌های همگانی مخالفت کردند.

این طرح که به امضای ۲۵ نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود، شامل یک مقدمه توجیهی و ۸ فصل و ۷۲ ماده است که موادی را درباره رسالت رسانه‌ها، تاسیس رسانه‌، حقوق و تکالیف رسانه‌ها، هیات‌های نظارت بر رسانه‌ها، تخلفات، جرایم و مجازات و هیات‌منصفه مطبوعات مطرح کرده است.

رسایی: نظارت کم است

حمید رسایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و طراح این طرح در جلسه دیروز مجلس گفت: قانون فعلی مطبوعات نه به خوبی می‌تواند از حقوق مطبوعات حمایت کند و نه کار نظارتی خودش را انجام دهد.

وی اظهار کرد: رسانه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار هستند؛ اما با توجه به رشدی که رسانه‌ها طی چندین سال اخیر داشته‌اند، متاسفانه قانون فعلی که مصوب ۱۳۶۴ است، به خوبی نمی‌تواند از حقوق مطبوعات حمایت کند. وی افزود: امروز رسانه‌های دیجیتال حتی از مطبوعات نیز فراتر رفتند و توسعه یافتند و در واقع تبدیل به ارکان اصلی شدند. امروز حتی پیامک به عنوان یک رسانه جدی در حال فعالیت و تاثیر‌گذاری است‌ از این‌رو قوانین فعلی اساسا کشش و تحمل حمل چنین باری را ندارد و به خوبی نمی‌تواند از حقوق مطبوعات حمایت کند و نمی‌تواند کار نظارتی خودش را به خوبی انجام دهد تا رسانه‌ها بتوانند به رسالت خودشان عمل کنند.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد نماینده مردم ساری نیز در موافقت با یک‌فوریت این طرح گفت: تدوین قوانین جامع درباره رسانه‌ها ضروری است.

‌وی تاکید کرد: به منظور بازنگری در قوانین مطبوعات و رسانه‌ها با ظرفیت عظیمی که امروز رسانه‌ها در جامعه به دست آوردند و به منظور تعجیل در اخذ مجوز، بهتر است به فوریت این طرح رای دهیم تا ان‌شاءالله در مجلس هشتم به تصویب نهایی برسد و البته نظرات و دیدگاه‌ها و پیشنهادهای نمایندگان می‌تواند در کمیسیون و در خصوص جزئیات این طرح مورد بحث واقع شود.

انصاری: رسانه‌ها را محدود نکنیم

از سوی دیگر، جمشید انصاری عضو فراکسیون اقلیت مجلس به عنوان مخالف این طرح گفت: در شرایط حساس کنونی کشور تصویب طرح جامع رسانه‌های گروهی موجب دامن زدن به مسائلی مانند ایجاد محدودیت در رسانه‌ها می‌شود و فضای کنونی را ملتهب می‌کند.

وی با بیان اینکه دلیل مشخصی برای علت فوریت این طرح عنوان نشده است، افزود: طبق آیین‌نامه داخلی مجلس دلیل فوریت باید متضمن ضرر و زیان یا تاخیر به دلیل احتمال فوت منفعتی باشد. وی همچنین گفت: هم‌اکنون قوانین ثابتی در این زمینه وجود دارد که یکسری رویه‌های قانونی چه در عرصه صدور مجوز و چه در عرصه نظارت و فعالیت رسانه‌ها را ایجاد کرده است.