شهرداری تهران به خاطر خشک شدن ۳۰۰ درخت باغ قلهک از سفارت انگلیس شکایت میکند
ورود قالیباف به پرونده باغ قلهک
دنیای اقتصاد- شهردار تهران روز گذشته در جمع تعدادی از مدیران شهرداری تهران دستور داد پرونده تخلفات سفارت انگلیس در باغ قلهک از شهرداری به قوهقضائیه ارسال شود. محمدباقر قالیباف در توضیح این اقدامش با اشاره به خشک شدن بیش از ۳۰۰ درخت قدیمی در فاصله زمانی کوتاه در باغ قلهک گفت: به همکارانم در شهرداری تهران ابلاغ میکنم در کوتاهترین زمان ممکن پرونده تخلفات سفارت انگلیس در باغ قلهک را به قوهقضائیه ارجاع دهند و مطمئنم دستگاه قضایی نیز با دقت، سرعت و قاطعیت نسبت به اعاده حقوق شهروندان اقدام خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، باغ قلهک در خیابان شریعتی تهران واقع شده و ۲۰ هکتار وسعت دارد و در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار، در قرن نوزدهم، وی این باغ را برای اقامت سفیر انگلیس به صورت قرارداد موقت به او داد.
با فوت طرفین آن قرارداد، به نظر میرسید عقد باطل شده، اما انگلستان در زمان رضاشاه اقدام به تهیه سندی کرد که صحت آن طی بررسیهای حقوقی مورد خدشه قرار گرفته است. هماکنون بخشی از این باغ در اختیار دفتر شورای فرهنگی انگلیس (بریتیش کانسیل) است و بخش دیگر این باغ نیز اقامتگاه کارکنان سفارت بریتانیا در تهران است. شهردار تهران هم در سخنان روز گذشته خود با اشاره به سوابق استعماری انگلیس افزود: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی هم نقش دولت انگلیس در تلاش برای ضربه زدن به وحدت ملی، تمامیت ارضی و فتنه گریهای گوناگون بر کسی پوشیده نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، قالیباف تصریح کرد: یکی از نمونههای این رفتارهای بدخواهانه دولت انگلیس را میتوان در ماجرای باغ قلهک و وقایعی که این روزها در این باغ در جریان است، دید.
قالیباف افزود: در ایام اخیر بر اساس گزارشهای موثق عوامل سفارت انگلیس مبادرت به خشک کردن، قطع کردن و آتش زدن درختان باغ قلهک کردهاند.
قالیباف افزود: واقعا جای تاسف است، دولت انگلیس که ژست حمایت از محیط زیست و توجه به ارزشهای انسانی به خود میگیرد در اقدامی اینچنین، بدیهیترین حقوق ملی و شهروندی مردم کشوری دیگر را نادیده میانگارد.
تلاش های رسمی و غیررسمی برای باغ قلهک
در بهمن ماه ۸۵، با اقدام سردار باقرزاده رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هفتم اسناد و مدارک ارائه شده از سوی مسوولان پیگیری پرونده را مورد بررسی قرار داده و بالاتفاق بر آنها صحه گذاشته و تاکید کردند سند عادی مورد ادعای انگلیس برای تملک باغ مذکور مخدوش است. در دی ماه ۸۷ که همزمان با یورش رژیم صهیونیستی به مردم غزه بود، جمعی از دانشجویان مقابل باغ قلهک سفارت انگلستان در تهران تجمع کردند، اما پس از مدت زمانی از شروع تجمع، عدهای وارد این باغ شده و ضمن آتش زدن پرچمهای آمریکا و انگلستان، پرچم فلسطین را در باغ انگلیسیها به اهتزاز درآوردند. تشکیل «کمیته آزادسازی باغ قلهک» نیز از جمله فعالیتهای ایران برای بازپسگیری این باغ بوده است. رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه نیز در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قوهقضائیه در خصوص استرداد باغ قلهک حکم عادلانهای صادر کرده است، بیان کرده بود، «حتما حکم عادلانه صادر خواهد شد، ولی مسیر پروندههای مختلف ممکن است وقتگیر باشند و به محض اینکه به نتیجه برسد، اعلام خواهیم کرد».
ارسال نظر