تصمیمات جدید برای تولید
شدت گرفتن مشکلات بخش تولید از یک سو و افزایش قیمت کالای اساسی از سوی دیگر موجب شد تا رییسجمهور در جلسه کارگروه حمایت از تولید و تنظیم بازار در ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور یابد و ضمن دریافت گزارشی از مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، این جلسه را با حضور اعضای آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل دهد. با حضور رییسجمهور در وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی شد
جزئیات مصوبات کارگروه حمایت از تولید
گروه صنعت و معدن - شدت گرفتن مشکلات بخش تولید از یک سو و افزایش قیمت کالای اساسی از سوی دیگر موجب شد تا رییسجمهور در جلسه کارگروه حمایت از تولید و تنظیم بازار در ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور یابد و ضمن دریافت گزارشی از مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، این جلسه را با حضور اعضای آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل دهد.
شدت گرفتن مشکلات بخش تولید از یک سو و افزایش قیمت کالای اساسی از سوی دیگر موجب شد تا رییسجمهور در جلسه کارگروه حمایت از تولید و تنظیم بازار در ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور یابد و ضمن دریافت گزارشی از مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، این جلسه را با حضور اعضای آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل دهد. با حضور رییسجمهور در وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی شد
جزئیات مصوبات کارگروه حمایت از تولید
گروه صنعت و معدن - شدت گرفتن مشکلات بخش تولید از یک سو و افزایش قیمت کالای اساسی از سوی دیگر موجب شد تا رییسجمهور در جلسه کارگروه حمایت از تولید و تنظیم بازار در ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور یابد و ضمن دریافت گزارشی از مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، این جلسه را با حضور اعضای آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل دهد.
در این جلسه که به منظور بررسی وضعیت، تولید و اتخاذ راهکارهای برونرفت از آنها تشکیل شده بود، گزارشی از روند فعالیتها در بخش تولید و جایگاه تولیدات کشور در بازارهای جهانی، ارزش تولیدات محصولات صنعتی، روند تولید سالانه محصولات مهم، میزان واردات کالاهای سرمایهای و واسطهای، چگونگی اعطای تسهیلات و روند تکمیل طرحهای سرمایهگذاری کشور ارائه شد.
همچنین در این جلسه پیشنهادهایی در خصوص اصلاح مصوبه و تخصیص مابقی منابع صیانت از تولید، تسهیل در باز پرداخت تسهیلات حساب ذخیره ارزی، تامین ارز مورد نیاز مواد اولیه و واسطهای واحدهای بزرگ تولیدی از طریق بانک مرکزی، تخصیص کامل طرحهای تملک سرمایهای وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور تامین کمکهای فنی اعتباری، توسعه صنعتی و تامین فناوریهای مورد نیاز صنایع، تامین منابع صندوق حمایت از تولیدات صنعتی و یکپارچهسازی و تبادل اطلاعات بین تمام دستگاههای اقتصادی کشور از طریق شناسه کسب و کار ارائه و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در این جلسه علاوه بر مسائل تنظیم بازار شب عید، قیمت کالاهای اساسی و مهم موردنیاز و قیمت خودرو نیز بورسی شد.
جلسه روز گذشته رییسجمهور تصویب هفت مصوبه را در بر داشت. محمود احمدینژاد رییسجمهور در این جلسه با تاکید بر لزوم اتخاذ تصمیمات مناسب با هدف ایجاد شرایط مطلوب و رونق بخشهای مختلف تولید اظهار کرد: باید به گونهای برنامهریزی و تصمیمگیری شود که تولید کشور روی پای خود بایستد و تسهیلات و یارانه اعطایی به این بخش نیز، امتیازی برای تقویت و رونق هرچه بیشتر تولید و در نتیجه تامین نیازهای جامعه باشد. ضرورت رفع ریشهای تمام موانع و مشکلات عرصه تولید دیگر موردی است که از سوی رییسجمهور مورد تاکید قرار گرفت. به گفته وی، مسوولیت امروز ما این است که با اتخاذ راهکارهای مناسب و راهگشا اجازه ندهیم که تولید کشور با مشکل مواجه شود.
رییسجمهور گفت: کارگروه حمایت از تولید باید با تشویق و ترغیب بنگاهها و واحدهای تولیدی در جهت تسهیل شرایط برای فعالیت مطلوب تولیدکنندگان تلاش کند. وی تصریح کرد: باید فرآیند واردات کالاهای واسطهای و سرمایهای تسهیل گردد تا به این وسیله بخش تولید از رونق بیشتری برخوردار شود. احمدینژاد اظهار کرد: به فضل الهی ملت ایران با تلاش مسوولان و همکاری ومشارکت تولیدکنندگان از شرایط کنونی عبور کرده و قویتر و پرتوانتر از گذشته به فعالیتهای خود ادامه خواهند داد. رییسجمهور در این جلسه همچنین بر تسهیل در تامین تسهیلات و ارز مورد نیاز تولیدکنندگان تاکید کرد.
جزئیات جلسه حمایت از تولید
مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در حاشیه این نشست در تشریح مهمترین مصوبات کارگروه تولید ملی و صنعت که به ریاست رییسجمهور و با حضور تیم اقتصادی دولت تشکیل جلسه داد، گفت: حمایت همهجانبه از تولید و همچنین اعطای تسهیلات به خودروسازان برای افزایش تولید و کاهش قیمتها از مهمترین تصمیمهای این جلسه بود. غضنفری تصویب پرداخت ۱۰۰ میلیارد تومان در قالب طرح صیانت از تولید را یکی از مصوبات این کارگروه دانست و افزود: این مصوبه علاوه بر تسهیلات قبلی طرح صیانت از تولید بود و هدف از آن استمرار تولید و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است.
وی همچنین تصویب پرداخت تسهیلات ارزی و ریالی برای اتمام طرحهای با پیشرفت فیزیکی بالا را یکی دیگر از تصمیمهای این جلسه برشمرد و گفت: ۱۸۸ طرح صنعتی مهر ماندگار و بیش از ۴۰۰۰ طرح نیمهتمام بخش صنعت و معدن مشمول این مصوبه میشوند که طبق تصمیم این کارگروه قرار شد ۱۷۰۰ میلیارد تومان به همراه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی و همچنین ۹۰۰ میلیارد تومان به همراه ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به بخش دولتی، تسهیلات داده شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دستور پرداخت ارز مبادلاتی برای تامین مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز تولید صنایع خودروسازی و سایر واحدهای بزرگ صنعتی هم از مصوبات دیگر کارگروه تولید ملی و صنعت بود. غضنفری سرعتبخشی به پرداخت تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی به واحدهای تولیدی معرفی شده و همچنین اجازه طولانیتر کردن بازپرداخت تسهیلات ارزی واحدهای تولیدی که برای سرمایهگذاری خود از منابع حساب ذخیره ارزی استفاده کردهاند (بسته به نوع و رشته صنعتی و میزان سرمایهگذاری) از دیگر مصوبات این کارگروه برشمرد.
وی افزود: یکی دیگر از مصوبات این جلسه دستور تخصیص و پرداخت ۴۰ میلیارد تومان برای تقویت صندوق حمایت از تولیدات صنفی در سال جاری بود و هدف از آن حمایت از صنایع کوچک و متوسط است. غضنفری همچنین با اشاره به اینکه امسال ۳/۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار واردات کالا در هر ماه داشتهایم، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامهریزی کرده است تا ارز مورد نیاز تولید را از محل صادرات نفتی در آینده نزدیک تامین کند که این موضوع حاکی از استقلال ارزی بخش تولید است.
جلسه کارگروه کنترل بازار هم تشکیل شد
پس از کارگروه حمایت از تولید جلسه کارگروه تنظیم بازار نیز تشکیل شد و به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه مقرر شد تا با تمام امکانات و ظرفیتهای موجود از ۱۵ اسفند و به منظور کنترل بازار، نظارت ویژه بر قیمتها انجام شود. غضنفری استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی را برای تامین کالای مورد نیاز مردم در شب عید، یکی از مصوبات این کارگروه اعلام کرد و افزود: در جلسه کارگروه تنظیم بازار مصوب شد برای تامین کالاهای اساسی، ارز کافی اختصاص یابد تا مشکلی برای عرضه و تقاضای کالاهای اساسی وجود نداشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در این جلسه بر استفاده حداکثری از ظرفیت تشکلها و اصناف کشور برای بازرسی و نظارت تاکید شد. وی افزود: اعضای کارگروه تنظیم بازار همچنین از افزایش تولید دام با استفاده از امکانات صندوق توسعه ملی و واردات دامهای مورد نیاز حمایت کردند. غضنفری همچنین استفاده از شبکههای خاص مثل تعاونیهای کارمندی و کارگری را برای توزیع کالاهای مورد نیاز مردم، یکی دیگر از مصوبات این کارگروه برشمرد و گفت: دسترسی همه استفادهکنندگان به کالاهای اساسیای که دولت آنها را تامین میکند، مهمترین هدف از این مصوبه است.
پیشنهاد جدیدی ارائه نشد
حسن رادمرد معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت نیز در خصوص نتایج جلسه کارگروه تنظیم بازار با اعلام اینکه در این جلسه پیشنهاد جدیدی از سوی رییسجمهور مطرح نشد، گفت: احمدینژاد بر تامین کالاهای مورد نیاز مردم و کنترل قیمت تاکید کرد. در مورد مسائلی که در جلسه تنظیم بازار با حضور رییسجمهور مطرح شد اظهار کرد: جلسه تنظیم بازار همانند گذشته برگزار شد ولی در این جلسه رییسجمهور نیز حضور داشت و همان طور که از نام این جلسه مشخص است در مورد تنظیم بازار مسائلی مطرح شد و گزارشی نیز ارائه کردیم.
وی با اشاره به اینکه طی این جلسه قرار شد کالاها در شب عید بنا به نیاز مردم در شبکه توزیع شود، گفت: همه این مسائل همیشه در جلسات تنظیم بازار مطرح میشد، ولی در این جلسه با توجه به اینکه رییسجمهور نیز حضور داشت، تاکید کردند که بنا به نیاز مردم کالاهای مورد نیاز تامین شود. همچنین، رییسجمهور بر مساله کنترل و نظارت بر روی قیمتها نیز تاکید کردند. معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت در پاسخ به این سوال که آیا رییسجمهور پیشنهاد خاصی را در این زمینه ارائه نکردند، گفت: پیشنهاد جدیدی از سوی رییسجمهور ارائه نشد و کلیات جلسه همین مطالبی بود که گفتم و فعلا خبر جدیدی وجود ندارد.
ارسال نظر