رویداد - مجمع جهانی اقتصاد گزارش داد
ایران در میان ۲۰ دولت غیرشفاف دنیا
مجمع جهانی اقتصاد با مقایسه عملکرد دولتها در ۱۴۲ کشور جهان رتبه دولت ایران از نظر شفافیت در سیاستگذاریها ۱۲۵، پرداختهای بیقاعده ۶۵ و حیف و میل بودجه دولتی ۶۸ اعلام کرد. به گزارش فارس، مجمع جهانی اقتصاد در بخشی از گزارش خود موسوم به «گزارش رقابت پذیری جهانی» به بررسی عملکرد ۱۴۲ دولت جهان پرداخته است. بر اساس این گزارش، دولت ایران جزو ۲۰ کشور نخست دنیا از نظر عدم رعایت شفافیت در سیاستگذاریهای خود قرار دارد. ایران نمره ۵/۳ از نظر میزان شفافیت سیاستگذاریهای خود را بهدست آورده که بدین ترتیب در رتبه ۱۲۵ جهان از این نظر قرار گرفته است.
سنگاپور با کسب نمره ۳/۶ در راس این رتبهبندی قرار گرفته و به عنوان کشوری شناخته شده است که سیاستگذاریهای دولت آن از بالاترین میزان شفافیت در سطح جهان برخوردار است. کشورهای هنگ کنگ، سوئیس، نیوزیلند، تایوان، فنلاند، سوئد، دانمارک، لوکزامبورگ و بحرین در رتبههای دوم تا دهم از این نظر قرار گرفتهاند. رتبه انگلیس در این رتبهبندی ۱۸، عربستان ۲۷، ترکیه ۴۴ و روسیه ۱۱۵ اعلام شده است.
یمن نیز با کسب نمره ۲/۲ در جایگاه آخر و به عنوان کشوری شناخته شده است که سیاستگذاریهای دولت آن کمترین میزان شفافیت را در سطح جهان دارد. پس از این کشور، هائیتی، رومانی، ونزوئلا، چاد، الجزایر، ماداگاسگار، ایتالیا، بوسنی، تیمور، آرژانتین، بروندی، بلغارستان، سوریه،کره شمالی، بولیوی، نیکاراگوئه، ایران، آنگولا، و لسوتو رتبههای دوم تا بیستم غیرشفافترین دولتهای جهان را در خود جای دادهاند.
بر اساس این گزارش، دولت ایران از نظر پرداختهای بیقاعده و فعالیتهای رشوهخواری رتبه بهتری را بهدست آورده و در جایگاه ۶۵ جهان قرار گرفته است که به این ترتیب دولتهای ۷۷ کشور نسبت به ایران وضعیت بدتری از این نظر دارند. ایران نمره ۴ از این نظر را کسب کرده است. نیوزیلند که به عنوان پاکترین کشور جهان شناخته شده نمره ۷/۶ به دست آورده است. چاد با نمره ۲/۲ در رتبه آخر قرار گرفته است.
بر اساس گزارش فارس، مجمع جهانی اقتصاد همچنین ۱۴۲ دولت جهان را از نظر میزان حیف و میل در هزینههای دولتی مورد مقایسه قرار داده که براساس آن دولت ایران رتبه ۶۸ را به دست آورده است. نمره ایران در این زمینه نیز ۲/۳ اعلام شده است. در راس این ردهبندی کشور سنگاپور با نمره ۱/۶ قرار گرفته است و جمهوری دومنیکن با نمره ۷/۱ در جایگاه آخر قرار گرفته است.
رتبه ۲۹ ایران از نظر حجم GDP
در همین حال به گزارش ایسنا، براساس تازهترین گزارش منتشر شده از سوی مجمع جهانی اقتصاد حجم تولید ناخالص داخلی ایران حدود ۳۵۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده که به این ترتیب ایران از نظر تولید ناخالص داخلی عنوان بیست و نهم جهان را به دست آورده است. ایران در سال گذشته نیز با ۳۳۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار عنوان ۲۹ جهان را از نظر حجم تولید ناخالص داخلی به دست آورده بود. به این ترتیب تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۰ نسبت به سال ۲۰۰۹ بالغ بر هشت درصد افزایش یافته است. در این ردهبندی آمریکا با تولید ناخالص داخلی بیش از ۱۴ هزار و ۶۵۸ میلیارد دلار در صدر قرار گرفته و کشورهای چین و ژاپن به ترتیب با بیش از پنج هزار و ۸۷۸ میلیارد دلار و پنج هزار و ۴۵۶ میلیارد دلار دوم و سوم شدند.
آلمان، فرانسه، بریتانیا، برزیل، ایتالیا، کانادا و هند نیز از نظر حجم تولید ناخالص داخلی ردههای چهارم تا دهم جهان را به خود اختصاص دادند. تنها ۱۵ کشور نخست این ردهبندی دارای تولید ناخالص داخلی بیش از یک هزار میلیارد دلار هستند.
همچنین در قاره آسیا ایران بعد از کشورهای چین، ژاپن، هند، کرهجنوبی، ترکیه، اندونزی، عربستان سعودی و تایوان در رده نهم قرار گرفت. در منطقه خاورمیانه نیز ایران بعد از کشورهای ترکیه و عربستان سعودی رده سوم را به خود اختصاص داد. حجم تولید ناخالص داخلی ایران بیشتر از کشورهایی مانند تایلند، یونان، فنلاند، مالزی، نیجریه، اوکراین و دانمارک اعلام شده است. در ردهبندی مجمع جهانی اقتصاد که ۱۴۲ کشور جهان در آن حضور دارند، کشورهای تیمور شرقی، گامبیا، بلیز، بوروندی و کیپ ورد از نظر حجم تولید ناخالص داخلی در قعر جدول قرار گرفتند.
ارسال نظر