علیشیری خبر داد
۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه لازمه رسیدن به اهداف قانون برنامه پنجم
رییس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، جذب سرمایه خارجی را مانند شرکت در المپیک، کار پیچیده ای دانست و گفت: برای رسیدن به اهداف قانون برنامه پنجم توسعه مجموعا به ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که در بهترین حالت تجهیز منابع داخلی، سه چهارم این میزان حاصل میشود. به گزارش واحد مرکزی خبر، بهروز علیشیری نخستین گام برای افزایش سطح سرمایهگذاری خارجی در کشور را تبیین راهبرد توسعه صنعتی و مشخص کردن مزیتها و مشوقهای مرتبط با آن دانست و افزود: گام مهم دیگر در افزایش سطح سرمایهگذاری خارجی درکشور، انجام اصلاحات بنیانی نظیر اصلاح قانون تجارت و کار برای بهبود فضای کسبوکار است و تا انجام اصلاحات اساسی، قوای سهگانه بهویژه قوه قضائیه میتوانند اقدامات حمایتی خود را با هدف بهبود فضای کسبوکار بازنگری کنند.
معاون وزیر اقتصاد در تشریح روشهای افزایش سرمایهگذاری خارجی در کشور گفت: اگر دستگاههای اجرایی طرحهای مشخص را مثلا در بخشهای پتروشیمی، نیرو یا مترو تعریف کنند و به دنبال جذب شریک خارجی باشند به یکباره حجم سرمایهگذاری خارجی در کشور از رقم سه و هفت دهم میلیارد دلار موجود به بیش از ۱۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. وی گفت: جذب سرمایهگذاری خارجی مستلزم یک کار جمعی است و در حال حاضر نیز حرکتهای خوبی در کشور به راه افتاده بطوری که میان استانها رقابت برای جلب سرمایه خارجی ایجاد شده است، اما همچنان با وضع مطلوب فاصله داریم.
علیشیری با تاکید بر عزم جدی مسوولان برای ورود سرمایه خارجی به کشور گفت: برای رسیدن به اهداف قانون برنامه پنجم توسعه مجموعا به ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که در بهترین حالت تجهیز منابع داخلی، سه چهارم این میزان حاصل میشود. وی ادامه داد: بنابراین در برنامه پنجم توسعه به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیاز داریم که پیشبینی میشود ۶۰ تا ۷۰ درصد این میزان از طریق فاینانس تامین شود. وی با اشاره به پایین بودن ریسک اقتصادی و سیاسی ایران برای سرمایهگذاری خارجی گفت: آنچه مشکل است ریسک بالای فضای کسبوکار کشور است.
معاون وزیر اقتصاد جذب سرمایهگذاری خارجی را مانند شرکت در المپیک، کار پیچیدهای دانست و گفت: ما در جذب سرمایه خارجی نوپا هستیم و در کنار بعضی ضعفها مانند ارائه طرحها بهصورت بسته آماده برای مذاکره با سرمایهگذار، مزیتهای فراوانی هم داریم که باید بیشتر به آنها توجه کرد. علیشیری یکی دیگر از ضعفهای اساسی در جذب سرمایه خارجی را آشنا نبودن فعالان اقتصادی با انواع روشهای سرمایهگذاری و تامین مالی خارجی دانست و گفت: تاکنون ۱۶ دوره آموزش مجازی در سراسر کشور برای آموزش این روشها برگزار شده است و این روند همچنان ادامه خواهد یافت.
ارسال نظر