دستگیری افراد جدید از جریان انحرافی

محسنی اژه‌ای: اگر «خط قرمز» وجود داشت، این دستگیری‌ها هم نبود

سخنگوی قوه‌قضائیه از دستگیری افرادی جدید از جریان انحرافی خبر داد و «خط قرمز بودن کابینه» را نیز رد کرد و گفت: اگر خط قرمزی وجود داشت، این دستگیری‌ها هم نبود. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای همچنین خبر دستگیری افرادی از موزه ملی ایران و سازمان گردشگری را تایید کرد. به گزارش ایسنا، در نشست خبری دیروز غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، خبرنگاری از او پرسید که آیا ماهیت جریان انحرافی و سردمداران این جریان برای قوه‌قضائیه مشخص شده است؟ که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: قوه‌قضائیه به اتهامات رسیدگی می‌کند و در جهت کشف جرم و تعقیب مجرمان گام بر می‌دارد. تحلیل اینکه ماهیت این قضیه و آبشخور آن کجاست، در بدو امر مورد توجه قاضی نیست. افرادی که در این زمینه دستگیر شدند در کنار مسائل اقتصادی و اخلاقی، دارای مسائل امنیتی نیز هستند، ولی اینکه ثابت شود یا خیر، بحث دیگری است. در پرونده برخی از این افراد مسائل امنیتی نیز مطرح است. دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که آیا افراد دیگری نیز در این زمینه دستگیر شدند؟ گفت: بله، افراد دیگری نیز دستگیر شدند.

خبرنگار دیگری از صحت دستگیری رییس موزه ملی ایران و افرادی در سازمان گردشگری پرسید که محسنی‌اژه‌ای در پاسخ گفت: افرادی از این سازمان دستگیر شدند؛ از موزه ملی هم شخصی دستگیر شده است.خبرنگار دیگری به گفته‌های اخیر یکی از مسوولان دستگاه قضایی مبنی بر اینکه روند دستگیری جریان انحرافی ادامه دارد، اشاره کرد و سوال خود را اینگونه مطرح کرد که آیا اگر نیاز باشد شما به کابینه ورود پیدا می‌کنید و آیا این برداشت نمی‌شود که قرار است چهره‌های برجسته‌تری از این جریان بازداشت شوند؟ که محسنی‌اژه‌ای در پاسخ اظهار کرد: چنین برداشتی نمی‌شود. ان‌شاءالله همه ملتزم به قانون هستیم و اگر تخلفی صورت گیرد برخورد خواهد شد. در این زمینه خط قرمزی وجود ندارد و نباید باشد.

خط قرمز نداریم سیاسی کاری هم نمی کنیم

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با قانونی بودن این گفته رییس‌جمهور که کابینه خط قرمز است، تصریح کرد: این سوال باید در جلسه‌ای که رییس‌جمهور حضور دارد از خود ایشان پرسیده شود، اما اجمالا باید بگویم همه به خصوص مسوولان باید تلاش کنیم قانون را رعایت کنیم. قانون مرزی بین افراد و خط قرمزی قائل نشده است. شما ببینید در چه رده‌هایی از مسوولان عالی تا افراد جزء هم تحت تعقیب واقع شده و هم مجازات شده‌اند و مردم هم در جریان قرار گرفته‌اند. اگر قرار بود خط قرمزی وجود داشته باشد این دستگیری‌ها نبود.

خبرنگاری پرسید رییس‌جمهور اظهار کرده است دستگیری‌های افراد مربوط به دولت سیاسی است. آیا این را قبول دارید و آیا دستگیری‌ها ادامه دارد؟ محسنی‌اژه‌ای در پاسخ گفت: نه، سیاسی نیست؛ عملکرد هم نشان می‌دهد سیاسی نیست. ادامه پیدا کردن دستگیری‌ها هم بستگی به این دارد که مستند و شاکی هم وجود داشته باشد.

تایید دستگیری در استانداری تهران

خبرنگاری در مورد صحت خبر دستگیری مدیران سابق استانداری تهران سوال کرد و پرسید آیا این پرونده به پرونده بیمه ارتباط دارد که محسنی‌اژه‌ای در پاسخ اظهار کرد: بله، افرادی در ماه‌های اخیر در استانداری دستگیر شده‌اند. بعضی از دلال‌های این قضیه به مسائل بیمه هم مرتبط بوده‌اند. پرونده بیمه به دادگاه رفت. پرونده افرادی که در استانداری بودند و با بیمه ارتباط داشتند هم به دادگاه رفت. در بعضی از پرونده‌ها نقایصی وجود دارد که در حال رسیدگی هستند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با پرونده شش مدیر نفتی و دلایل کندی رسیدگی به این پرونده اظهار کرد: بعضی پرونده‌ها طول می‌کشد و من دنبال این نیستم توجیهی برای طول کشیدن پرونده‌ها بیاورم. ممکن است گاهی وقت‌ها تعللی هم وجود داشته باشد. در مورد این پرونده هم الان مسلط نیستم که بگویم تعلل آن وجه قانونی دارد یا خیر. یک جهت تاخیر، کار کارشناسی است، اما واقعا کارشناسی این همه مدت طول می‌کشد؟

سرنوشت پرونده هدی صابر

سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا دستگاه قضایی به پاسخ سه سوالی که در پرونده فوت هدی صابر مطرح کرده بود، رسیده است؟ اظهار کرد: از تعداد سه سوال، جواب دو سوال را گرفتیم و خلافی در آن نبود. در مورد سوال دیگر نیز پزشک باید پاسخ دهد که هنوز جوابی به ما نرسیده است.

رسیدگی به پرونده‌های خمینی شهر و کاشمر

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص رسیدگی‌های دستگاه قضایی به پرونده‌های دو حادثه خمینی‌شهر و کاشمر نیز اظهار کرد: در خصوص پرونده خمینی‌شهر تعدادی از متهمان در همان ابتدا بازداشت شدند. برخی نیز پس از گذشت چند روز دستگیر شدند و بعضی از متهمان نیز هنوز فراری هستند. در خصوص بخشی از پرونده کیفرخواستی در تاریخ پنجم تیرماه صادر شد و پرونده به دادگاه رفت. در بخش دیگری پرونده در تاریخ ششم تیرماه تکمیل و به دادگاه ارسال شد و پرونده در خصوص افراد متواری مفتوح است.وی در خصوص حادثه کاشمر نیز گفت: در این زمینه دو اتفاق افتاد و موضوع را پیچیده کرد. نخست اینکه بخش زیادی از مسائلی که در ابتدا منتشر شد، درست نبود. فردی، زمانی ضابط بوده و در زمان وقوع حادثه سلب صلاحیت شده بود و حق دخالت نداشت. او مطالب دروغی را به بعضی از رسانه‌ها و مسوولان داده بود که موضوع را پیچیده کرد و این فرد تحت تعقیب قرار گرفته است. نکته دیگر اینکه خبرهای غیرواقعی مطرح شد مبنی بر اینکه تعداد این افراد ۵۰ نفر بود که این موضوع ضمن بدآموزی، برای آن خانواده و برای آن منطقه بسیار بد بود.سخنگوی دستگاه قضایی یادآور شد: کسانی که اخبار دروغ را منتشر کردند حتما تحت تعقیب قرار می‌گیرند و از سوی دیگر با کسانی که این کار قبیح را انجام داده‌اند نیز برخورد می‌شود. سخنگوی قوه‌قضائیه در پاسخ به سوالی در رابطه با پرونده قتل دختر دانشجویی در پل مدیریت نیز اظهار کرد: این پرونده موجب تاثر است. اینطور که نقل کرده‌اند خود این دانشجو هم پشیمان است. در هر صورت این پرونده خارج از نوبت رسیدگی می‌شود و به دادگاه می‌رود و باید توجه داشت در بخشی از پرونده که عمومی است، چه اولیای دم درخواست داشته باشند چه نه، دادستان اقدام می‌کند، اما در بخشی که مربوط به اولیای دم است که الان هم تقاضای قصاص کرده‌اند اگر قبل از صدور حکم گذشت کنند که اصلا حکم صادر نمی‌شود و اگر گذشت بعد از صدور حکم باشد، حکم اجرا نمی‌شود.