دبیر ستاد هدفمندی «جایگزینی کارت انرژی» را تکذیب کرد
تغییر چهره «یارانه نقدی» منتفی است
دنیایاقتصاد- دبیر ستاد هدفمندی یارانهها جایگزین شدن کارت انرژی به جای یارانه نقدی را تکذیب کرد و گفت: «در حال حاضر دولت برنامهای برای تبدیل یارانه نقدی خانوار به کارت انرژی در دستور کار ندارد» محمدرضا فرزین این طرح را تنها یک پیشنهاد از سوی کمیسیون انرژی مجلس معرفی کرد و آن را مربوط به شش ماه قبل دانست، اما تاکید کرد که دولت تصمیمی برای اجرای آن ندارد. البته دبیر ستاد هدفمندی یارانهها تایید کرده که این طرح قبل از آغاز اجرای هدفمندی در دولت نیز مطرح بوده، اما هیچ گاه به مرحله اجرایی نرسیده است. سخنان فرزین در حالی بیان میشود که به دنبال اظهارات عماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس مبنی بر جایگزینی یارانه نقدی با کارت انرژی از پایان ماه رمضان، شائبه قطع یارانه نقدی از شهریور ماه بالا گرفته بود. اما دولتمردان زمزمههای مطرح شده درباره حذف یا کاهش یارانه نقدی را رد کردند. آنگونه که محمدحسین فرهنگی، عضو کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس گفته است، مردان اقتصادی دولت در جلسه اخیر این کمیسیون تاکید کردهاند که نظر دولت ادامه «روال فعلی» در هدفمندی یارانهها است و امسال تغییری در قیمت حاملهای انرژی اعمال نمیشود و اجرای فاز دوم هدفمندی در سال ۹۰ نیز منتفی است. دبیر ستاد هدفمندی «جایگزینی کارت انرژی» را تکذیب کرد
تغییر چهره یارانه نقدی منتفی شد
عضو کمیسیون ویژه مجلس: فاز دوم هدفمندی یارانهها در سال ۹۰ اجرا نمیشود
دنیای اقتصاد - زهرا واعظ: دبیر ستاد هدفمندکردن یارانهها در تازهترین واکنش به شایعه تبدیل «یارانه نقدی» به «کارت انرژی» این پیشنهاد را مربوط به شش ماه قبل دانسته و در عین حال گفته است «در حال حاضر» دولت برنامهای برای تبدیل یارانه نقدی خانوار به کارت انرژی در دستور کار ندارد.
همزمان یک عضو کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس نیز از منتفی شدن اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانهها در سال ۹۰ خبر داد و اعلام کرده است: نظر دولت ادامه «روال فعلی» در هدفمندی یارانهها است و امسال تغییری در قیمت حاملهای انرژی اعمال نمیشود. محمدرضا فرزین در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار کرده «قبل از اجرای طرح هدفمندی یارانهها موضوع طراحی «کارت انرژی» در دولت نیز مطرح بود، اما اجرایی نشد و در حال حاضر نیز در برنامه دولت نیست.»ماجرای تبدیل یارانه نقدی به کارت انرژی اگرچه پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانهها مطرح بود، اما پس از آن زمانی بر سر زبانها افتاد که به نقل از عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گزارش شد که یارانه نقدی مردادماه، آخرین یارانهای خواهد بود که مردم به صورت نقدی از دولت دریافت خواهند کرد و پس از آن، به جای پول نقد، «کارت انرژی» به شهروندان داده خواهد شد که اعتبارش تنها برای پرداخت قبوض و خرید بنزین قابل استفاده است.هرچند خود او بعدا این اظهارات را تکذیب کرد و گفت که اشتباه رسانهها باعث این برداشت از صحبتهای او شده است، طرح این اظهارات به شایعه «حذف یارانههای نقدی» دامن زد بهخصوص آنکه چندی قبل نیز محمد رضا فرزین از بررسی حذف خانوارهای پردرآمد از دریافت یارانه نقدی خبر داده بود . اما وزیر اقتصاد و معاون پارلمانی رییس جمهور در واکنش به این اظهارات «شایعه توقف پرداخت یارانه نقدی» را رد کرده و تاکید کردند که دولت هیچ برنامهای برای «حذف یا کاهش یارانهها» ندارد و پرداخت بر اساس خوشهبندی در این مرحله ملاک عمل نیست.
اما در توضیح بیشتر این مطلب، عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد که پیشنهاد تبدیل یارانه نقدی به کارت انرژی که از سوی کمیسیون انرژی به دولت پیشنهاد شد در پی آن صورت گرفت که دولت به دنبال راهکارهایی برای جایگزینی یارانه نقدی بود. وی افزود که متاسفانه رسانهها از سخنان وی برداشت نادرست کرده اند. در حالی که منظور وی از کارت انرژی ، حذف یارانه نقدی نبود، بلکه «هدفمندکردن پرداخت» یارانهها بود .چرا که به عقیده حسینی پرداخت یارانه نقدی در آینده دولت را با چالش مواجه کرده و بازگشتپذیری قبوض برای دولت، مشکل خواهد بود. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس همچنین درباره منتفی شدن اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در سال ۹۰ تصریح کرد که با توجه به افزایش قیمت برخی از حاملها تا ۵۰ درصد، مجلس از دولت خواست که در سال جاری اضافه قیمتی نداشته باشد و دولت هم پذیرفت.
برنامهای برای ارائه کارت انرژی نداریم
در همین زمینه حسین امیری خامکانی دیگر عضو کمیسیون انرژی به ایرنا گفت: در ابتدای اجرای هدفمند کردن یارانهها، بررسیهایی برای پرداخت یارانه نقدی یا کارت اعتباری مطرح شده بود. هرچند مسوولان ستاد هدفمند کردن یارانهها در ابتدا از کارت انرژی استقبال کردند، اما در عمل یارانه به صورت نقدی پرداخت شد. وی افزود: با وجودی که مباحثی در ماههای گذشته برای ارائه کارت انرژی به جای یارانه نقدی مطرح شده بود، اما هم اکنون برنامهای در دولت و مجلس برای ارائه کارت انرژی نیست.
بر اساس این گزارش، پیشنهاددهندگان جایگزینی کارت انرژی به جای یارانه نقدی، هدف از اجرای این طرح را جلوگیری از افزایش تورم و در عین حال رفع مشکل مردم در پرداخت قبوض آب، برق، گاز خانگی و پمپهای بنزین دانستهاند. اگرچه سال گذشته مدیران شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، عملیاتی شدن استفاده از کارت انرژی را از ابتدای سال ۹۰ اعلام کرده بودند، اما اینک دبیر ستاد هدفمند کردن یارانهها میگوید که دولت در حال حاضر برنامهای برای تبدیل یارانه نقدی خانوار به کارت انرژی در دستور کار ندارد.
افزایش قیمتها امسال منتفی است
از سوی دیگر در حالی که رییس جمهور پیشتر از احتمال اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانهها در سال جاری خبر داده بود، محمد حسین فرهنگی عضو کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس خبر از موافقت دولت با عدم تغییر قیمتها در سال جاری داده و میگوید: در نشست عصر روز دوشنبه این کمیسیون با وزیر اقتصاد و دبیر ستاد هدفمندی یارانهها، نمایندگان مجلس ابهاماتی در زمینه اجرای هدفمندی یارانهها مطرح کردند که وزیر اقتصاد نیز در مقابل توضیحاتی ارائه داد. طبق گزارش وزیر اقتصاد، نظر دولت ادامه روال فعلی در هدفمندی یارانهها است و امسال تغییری در قیمت حاملهای انرژی اعمال نمیشود.
عضو کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی در گفتوگو با خبرگزاری فارس افزود: میزان پرداخت یارانهها و روش اجرا مانند روال گذشته در سال جاری ادامه پیدا میکند و تا آخر سال روال جاری در هدفمندی یارانهها تغییر نمی کند.
فرهنگی در مورد مهمترین ابهام نمایندگان گفت: در زمینه اجرای هدفمندی یارانهها مباحثی مطرح شد و نمایندگان دولت توضیحاتی ارائه کردند، اما نمایندگان مجلس از روشهای به کار گرفته شده در اجرای هدفمندی یارانهها راضی نشدند. وی گفت: در زمینه میزان تنخواه برای هدفمندی یارانهها ابهاماتی وجود داشت که نمایندگان مطرح کردند و وزیر اقتصاد توضیحاتی ارائه کرد، اما نماینده سوالکننده از این توضیحات قانع نشد. فرهنگی تاکید کرد: سوالهای نمایندگان در مورد نحوه اجرای هدفمندی یارانهها ارائه شد، اما قرار شد جداول عملکرد ماههای اخیر به کمیسیون ویژه طرح تحول ارائه شود. وی افزود: دولت مشکل خاصی در اجرای هدفمندی یارانهها ندارد و در جمعبندی جلسه عمده مشکل هدفمندی یارانهها سهم ۳۰ درصد تولید از یارانه نقدی است که اگر دولت به درستی هدایت و مدیریت کند، اجرای هدفمندی در سایر زمینهها قابل توجه است، اما در حوزه تولید عملکرد دولت مناسب نبوده است.
ارسال نظر