مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس مطرح کردند
ضرورت مدارای متقابل مجلس و دولت
عکس: Leader،ir رهبر معظم انقلاب: فصلالخطاب قانون است
ضرورت مدارای متقابل مجلس و دولت
اگر با غفلت از کارهای اصلی به مسائل حاشیهای سرگرم شویم یا مغرورانه، دشمن را کوچک و بیچاره فرض کنیم شکست در مقابل دشمن، خطری واقعی است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح دیروز در دیدار رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با تشریح سناریوی سلطه گران برای «تضعیف اقتصادایران،ایجاد اختلاف میان مسوولان و کمرنگ کردن اعتقادات و احساسات اسلامی» بر ضرورت هم افزایی و مدارای متقابل مجلس و دولت و فصل الخطاب بودن قانون تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامیبا تشکر صمیمانه از مواضع صریح، قاطع و افتخارآمیز مجلس در قبال زیاده خواهی آمریکا و سلطه گران، فهم دقیق و روشن ملت بزرگوارایران را درباره جناحبندیهای جهانی و اهداف نظام سلطه، از تفضلات الهی دانستند و خاطرنشان کردند: هدف اصلی تبلیغات همه جانبه نظام استبداد بینالملل، غبارآلود کردن فضا و مانع تراشی در روند آگاهی و بصیرت ملتها است، اما ملتایران هر روز بر فهم و بصیرت خود افزوده است.
حضرت آیتالله خامنهای، استمرار مواضع مستحکم مجلس و دولت را در مقابل دشمنان اسلام و ایران ضروری خواندند و افزودند: چالش میان انقلاب اسلامیو استکبار، تا هنگام ناامید شدن مستکبران از ضربه زدن به انقلاب ادامه خواهد داشت که البته به حول و قوهالهی و در پرتوایستادگی ملت و نظام، موقعیت جمهوری اسلامیدراین رویارویی در طول زمان، تقویت و موقعیت دشمن ضعیفتر شده است.
ایشان، پیشبینی و خواندن سناریوی سلطهگران و برنامهریزی و اقدام صحیح در قبال آن را، موجب شکست حتمیدشمنان دانستند و در تشریح اهداف سناریوی کنونی استکبار افزودند: دشمن آشکارا، بر مسائل اقتصادی تمرکز کرده تا پایه اقتصادی ایران را فلج و مردم را نومید کند واین جهتگیری علنی دشمن، به مجلس، دولت و همه مسوولان در بخشهای مختلف گوشزد میکند که در سالی که به همین علت سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده، باید در کدام عرصه تمرکز و تلاش کنند.
حضرت آیتالله خامنهای ایجاد اختلاف میان دستگاههای مدیریتکننده کشور را دومین هدف واضح نظام سلطه دانستند و تاکید کردند: آحاد مسوولان باید بیدار باشند و نگذارند اختلاف نظر و تفاوت سلیقه، به چالش و درگیری منجر شود.
رهبر انقلاب اسلامیدر همین زمینه به فتنه سال ۸۸ اشاره کردند و افزودند: حتی اگر با نگاه خوشبینانه به آن ماجرا نگاه کنیم، گناه بزرگ و غیرقابل اغماض فتنهگران این است که شبهه و خدشه ذهنی خود را به چالشی در مقابل نظام تبدیل کردند و به نظام و کشور ضربه زدند. حضرت آیتالله خامنهای پرهیز از اختلاف را «وظیفهای ملی در دفاع از اسلام و انقلاب وایران» دانستند و خاطرنشان کردند: جناحهای مختلف مجلس، فراتر از گرایشها و سلایق خود، سهم خود را در مقابله با هدف بسیار زشت دشمن برایایجاد اختلاف در کشور ادا کنند.
رهبر انقلاب اسلامی، کمرنگ کردن اعتقادات و احساسات اسلامیو رسوخ دادن تفکرات الحادی و شبهه الحادی در میان ملتایران و ملتهای مسلمان را سومین هدف سناریوی دشمنان اسلام در شرایط کنونی برشمردند.
ایشان در همین زمینه به تبلیغات بسیار گسترده نظام رسانهای غرب برای تاثیرگذاری در افکار جوانان مصر و تونس و دیگر کشورهای منطقه اشاره کردند و افزودند: ترویج انواع فساد و ایجاد تردید در عقاید دینی، هدف مشخص سناریوی جامع نظام سلطه در قبال ایران و حرکت بیداری اسلامیدر منطقه است.
رهبر انقلاب اسلامیدر تبیین چگونگی مقابله بااین سناریو تاکید کردند: بدون تردید نظام اسلامیبا مایههای فلسفی و عقیدتی قوی و نیروهای انسانی علاقهمند و کارآمد، کفایت مقابله با این سناریوی چند بعدی را داراست به شرط، اینکه دو نکته را مد نظر داشته باشیم.
حضرت آیتالله خامنهای، پرهیز از غفلت و غرور را دو نکته ضروری برای پیروزی در مقابله هجوم برنامهریزی شده دشمنان خواندند و افزودند: اگر با غفلت از کارهای اصلی به مسائل حاشیهای سرگرم شویم یا مغرورانه، دشمن را کوچک و بیچاره فرض کنیم، شکست در مقابل دشمن، خطری واقعی است.
ایشان،۲۹۰ نماینده مجلس، آحاد مسوولان دولتی و قضایی و همه مردم را به هوشیاری کامل در این عرصه فراخواندند و خاطرنشان کردند: هرکس در هر جا مسوولیتی دارد باید خود را در میدان بزرگ رویارویی ملتایران با دشمنان اسلام و انقلاب ببیند و بااین نگاه وظایف خود را انجام دهد.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین اهمیت هوشیاری در مقابل طرحهای پنهان و آشکار نظام سلطه، افزودند: به تعبیر امام راحل عظیم الشأن، هر کاری که باعث حرکت در چارچوب مورد نظر دشمن بشود و به کشور و ملت ضربه بزند، جزو گناهان بزرگی است که خداوند از آنها نمیگذرد، زیرا توبه از این گونه کارها و جبران ضربهای که اینگونه غفلتها و اقدامات به ملت وارد میکند، عملا امکانپذیر نیست. حضرت آیتالله خامنهای به مسوولان خاطرنشان کردند: پروردگار، بار امانت سنگینی را بر دوش ما گذاشته است که باید آن را مقتدرانه و در اوج امانتداری به مقصد برسانیم.
ایشان کمین دشمن برای ضربه زدن به ملتایران را واقعیتی طبیعی خواندند و افزودند: هرکس در میدان نبرد، درصدد ضربه زدن به حریف است و سلطهگران حتی در پشت سخنان نرم خود، خنجر آختهای پنهان کردهاند و منتظر فرصت مناسب و غفلت ملت و مسوولانایران هستند تا این خنجر را در جگر ملت فرو کنند، بنابراین باید هوشیاری و بیداری موجود را حفظ و تقویت کرد.
رهبر انقلاب اسلامیتقوای جمعی را به موازات تقوای فردی، کاملا ضروری دانستند و افزودند: مجموعهها و جمعها و جریانها، علاوه بر تقوای فردی اعضای خود، باید در نگاه کلان از تقوای جمعی نیز برخوردار باشند، چرا که در غیراین صورت، افراد متقی حاضر دراین جریانها نیز به علت خطای عمومیجمع، به انحراف و خطا میافتند. ایشان با ذکر مثالی دراین زمینه افزودند: جریانی که اوایل انقلاب به جریان چپ مشهور بود و شعارهای خوبی میداد با وجود داشتن آدمهای با تقوا، از مراقبت و تقوای جمعی غافل شد و کار به جایی رسید که «فتنه گران ضد امام حسین(ع) و ضد اسلام و امام»، به آنها تکیه کردند که این واقعیت نشان میدهد غفلت از تقوای جمعی، خطری بسیار بزرگ است.
حضرت آیتالله خامنهای طرح مجلس برای خود نظارتی را از مصادیق تقوای جمعی برشمردند و افزودند: البته در گوشه و کنار کسانی گفتند که این طرح با آزادی نمایندگان مخالف است، اما واقعیت این نیست و فلسفه این طرح نظارت بر کژرفتاری احتمالی برخی نمایندگان است تا این نهاد قانونی و اساسی که امام بر جایگاه رفیع آن تاکید داشتند به علت رفتار برخی نمایندگان، بدنام نشود.
ایشان به نمایندگان مجلس توصیه کردند: طرح خود نظارتی را به گونهای تنظیم کنید که رودربایستی و بده بستان موجب کم اثر شدن آن نشود.
ایشان با اشاره به جریانهای مختلف موجود در مجلس افزودند: هیچ اصراری بر یکی شدن این جریانها نیست؛ چرا که اختلاف فکر و سلیقه سیاسی، امری طبیعی است؛ اما این جریانها باید مراقب باشند که اختلاف سلیقه را به کشمکش و چالش تبدیل نکنند و در میان مباحث خود، آمریکا، اسرائیل و دشمنان اسلام و امام را به فراموشی نسپارند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امسال سال آخر نمایندگی نمایندگان مجلس هشتم است، تاکید کردند: مراقب باشید فعالیت نمایندگان مجلس به خاطر انتخابات اسفند سال جاری دچار رکود و وقفه نشود و تلاش برای ادامه حضور در مجلس بعدی، اجرای وظایف نمایندگان را مورد خدشه قرار ندهد.
حضرت آیتالله خامنهای در همین زمینه نزدیک شدن به صاحبان قدرت و ثروت را خطری بسیار بزرگ دانستند و افزودند: اگر کسی به خاطر تامین نمایندگی در مجلس بعدی، به صاحبان ثروت و قدرت نزدیک شود، خدا ازاین کار بسیار زشت نمیگذرد و انتقام الهی، حتما بر سرنوشت او اثر خواهد گذاشت؛ ضمن اینکه این گونه کارها بر جامعه هم اثر منفی میگذارد.
همافزایی با قوه مجریه توصیه مشخص دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی، خطاب به نمایندگان مجلس بیان کردند.
رهبر انقلاب اسلامی، در این زمینه قانون را فصل الخطاب دانستند؛ اما افزودند: میتوان با حفظ استقلال کامل مجلس، به گرایشها و روشهای دولت توجه و به گونهای قانونگذاری کرد که اجرای قانون برای دولت آسان و تسهیل شود.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: البته هنگامی که قانون به تصویب رسید دولت هم باید با همه توان و بدون بهانهگیری، براساس آن عمل کند. رهبر انقلاب اسلامیافزودند: شاکله قوهمجریه، خوب و مطلوب است و دولت مشغول کار و تلاش است و مجلس و دولت باید به یکدیگر کمک کنند.
رهبر انقلاب اسلامی سازگاری و مدارا و همراهی متقابل دولت و مجلس را امری پسندیده دانستند و افزودند: سازگاری با دشمن خوب نیست؛ اما رفق و مدارا در درون کشور و در روابط مجلس با دولت، ضروری و لازم است.
ایشان با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس نهم در اسفند سال جاری، انتخابات را شاخص و پرچم نظام خواندند و افزودند: با وجود همه تلاشها و فضاسازیها، همه انتخابات در نظام اسلامی، بدون تاخیر انجام شده که این واقعیت نشان دهنده اهمیت انتخابات برای نظام اسلامیاست.
حضرت آیتالله خامنهای، برگزاری سی انتخابات در سه دهه اخیر را پرچم افتخار نظام و نشانه مردم سالاری جاری در کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: با وجود همه بداخلاقیها و ادعاها، انتخابات در دورههای مختلف، خوب، روشن و شفاف برگزار شده و هیچکس نتوانسته است ادعایی را برخلاف این واقعیت اثبات کند.
رهبر انقلاب اسلامیمسوولان سه قوا را به نگه داشتن احترام انتخابات توصیه موکد کردند و افزودند: هیچ کس نباید به هیچ نحوی در انتخابات دخالت کند تا انتخابات براساس روال قانونی انجام و مجلس بر اساس تشخیص و انتخاب مردم تشکیل شود.
در ابتدایاین دیدار که در سالروز افتتاح اولین دوره مجلس در نظام جمهوری اسلامیبرگزار شد، آقای لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد مجلس هشتم در سه سال اخیر ۲۳۸ قانون تصویب و ۴۲ گزارش نظارتی درباره عملکرد دستگاهها و مسائل مهم کشور تهیه کرده است.
رییس مجلس با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای تحقق سیستماتیک بعد نظارتی مجلس افزود: بیش از ۴۸۰۰ شکایت به کمیسیون اصل نود واصل شده که بررسی شده یا در حال بررسی است.آقای لاریجانی افزود: مجلس در جهت صیانت از حقوق ملت بر اجرای صحیح قوانین مصر است.
رییس مجلس با اشاره به تشکیل کمیسیونهای خاص درباره اصل ۴۴، طرح تحول اقتصادی و جهاد اقتصادی گفت: نمایندگان مجلس تلاش میکنند با پرهیز از حاشیههای سیاسی، تلاشهای خود را بر نیازهای اساسی کشور متمرکز کنند و با تعامل منطقی و قانونی با دیگر قوا، وظایف خود را تحت رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به انجام برسانند.
رییس مجلس با اشاره به فضای باز اظهار نظر نمایندگان درباره همه مسائل کشور تاکید کرد: نمایندگان ملت با موضعگیری قاطع در مقابل نظام سلطه بهویژه زیاده خواهیهای آمریکا، از اسلام و انقلاب دفاع میکنند.
ارسال نظر