گزارشمالکان، اجارهکنندگان و مدیران شناورهای LNG
رقابت برای کسب سهم بازار (۲)
گاز طبیعی (Gas Natural)
قسمت اول این گزارش را دیروز در این صفحه مطالعه فرمودید و اینک قسمت دوم از بزرگترین شرکتهای حمل کننده گاز طبیعی:
گاز طبیعی (Gas Natural) سال گذشته خبر سفارش تعداد زیادی کشتیهای (LNG) توسط شرکت بزرگ گاز طبیعی یکی از خبرهای داغ مطبوعات اسپانیا بود و این در حالی است که تا این لحظه اتفاقی در این زمینه رخ نداده است. وضعیت نامطلوب یاردهای کشتیسازی داخلی و مشکلات سرمایهگذاری گاز طبیعی از جمله دلایل این تاخیرها عنوان شده است. با این وجود سفارشها به سال ۲۰۰۷ میلادی موکول شده است.
شرکت گاز فرانسه (Gaz de Fracnce)
شرکت گاز فرانسه به عنوان مالک کشتی (LNG) «گازدوفرانس انرژی» شناخته میشود که باید در سال ۲۰۰۴ میلادی به ادارهکنندههایش تحویل داده شود. این شرکت همچنین دارای یک یارد کشتیسازی در «سننزیر» است که کشتی (LNG) «پرووالیس» دومین کشتی بزرگ این شرکت در آن در دست ساخت است. همچنین کشتی خواهر آن، «گزلیس» نیز که به طور مشترک به شرکت گاز فرانسه شرکت NYK تعلق دارد، در همین یارد ساخته میشود. هر سه این کشتیها به وسیله «گزاوشن» به کار گرفته خواهند شد. شرکت گاز فرانسه همچنین به طور مشترک با «لویی دریفوس» بخشی از مالکیت «ادوارال دی» را بر عهده دارد.
شرکت گاز اوشن (Gasocean)
«گاز اوشن» شرکت اداره کشتی برای توزیع گاز شرکت بزرگ گاز فرانسه است. این کمپانی علاوه بر کشتیهایی که در مالکیت شرکت گاز فرانسه دارد، ۱۲ فروند کشتی (LNG) متعلق به مسیگاز (Messigaz) را هدایت میکند.
شرکت مدیریت گولار انگلیس (Golar Management UK) گولار که پیش از این «گوتسا لارسن» نامیده میشد، دارای تاریخچهای طولانی است که بخشی از فراز و نشیبهای صنعت (LNG) را منعکس میکند. امروزه این کمپانی ۱۱ فروند کشتی (LNG) را در خدمت دارد و ساخت ۲ فروند را نیز سفارش داده است.
گولار در پایان سال گذشته قرارداد اجاره ۵ سالهای را با «شل» برای ۳ فروند از کشتیهایش با نامهای «گولار وایکینگ»، «گراندیس» و «گرانوسا» به امضا رساند. در میان رخدادهای مهمی که برای این شرکت در دسامبر ۲۰۰۵ میلادی اتفاق افتاد، قراردادی بود که گولار با یارد کشتی سازی «کیپل» به امضا رساند. موضوع این قرارداد تبدیل یک فروند کشتی (LNG) به ذخیرهساز شناور (LNG) بود که انتظار میرود در فصل دوم سال ۲۰۰۷ میلادی انجام شود. گولار همچنین در نخستین فصل سالجاری میلادی موافقتنامهای را با یک تولیدکننده گاز در مدیترانه برای توسعه تجارت (LNG) به امضا رساند. گولار که قراردادهای بسیاری با شرکتهای فعال در زمینه گاز طبیعی مایع دارد، اکنون یکی از بزرگترین سهامداران در (LNG) محسوب میشود.
کشتیرانی هنجین (Hanjin Shiping)
کشتیرانی هنجین پس از آغاز یک قرارداد درازمدت با شرکت گاز کره (KOGAS) در سال ۱۹۹۵ میلادی، ورود خود را به بازار حملونقل (LNG) با کشتی پیونگتیک که بین اندونزی و کرهجنوبی فعالیت میکند، آغاز کرد. در نتیجه هنجین تحویل گاز به کشتیهای (LNG) «هنجین مسقط» در سال ۱۹۹۹ میلادی و «هنجین سور» و «هنجین راس لافان» را در سال ۲۰۰۰میلادی، در زمینه تجارت گاز میان عمان- کرهجنوبی و قطر- کرهجنوبی برعهده گرفت. کشتیرانی هنجین گفته است که تلاش خود را برای توسعه ناوگانش و همچنین ایفای نقش فعالانه در پروژههای آینده جهت تبدیل شدن به یک شرکت پیشرو در عرضه حملونقل (LNG) ادامه خواهد داد.
شرکت خدمات کشتیرانی هیپروک (Hyproc Shipping Services) این شرکت عملیاتی الجزایری دارای ۷فروند کشتی گازبر (LNG) در حال ارائه خدمات و یک (LNG) در دست ساخت است.
شرکت کشتیرانی هیپروک تا سال ۲۰۰۳ میلادی با نام SNTM خوانده میشد و بخشی از شرکت سنان- سنتام بود. مرکز هیپروک در «اوران» قرار دارد و با ارائه خدمات به شرکت دولتی گاز الجزایر «سوناتراک»، گاز را از الجزایر به نقاط مختلف جهان انتقال میدهد.
شرکت کشتیرانی هیوندای ۴(HMM)
«شرکت کشتیرانی هیوندای» از زمانی که انتقال (LNG) را در سال ۱۹۹۴ میلادی با استفاده از «هیوندای یوتوپیا»- نخستین کشتی (LNG) کرهجنوبی- آغاز کرد، تاکنون همچنان میان اندونزی و کرهجنوبی فعالیت میکند. این شرکت با برخورداری از ۷فروند کشتی (LNG)، بزرگترین ادارهکننده این بخش از بازار انرژی در کرهجنوبی بوده است. از میان این کشتیهای ( LNG)، ا۶ فروند متعلق به این شرکت و یک فروند اجاره (چارتر) است. ناوگان الانجی HMM در حال حاضر سالانه ۵میلیون تن (LNG) را از ترمینالهای اندونزی، مالزی، قطر و عمان برای شرکت گاز کره (KOGAS) بارگیری میکند.
کشتیرانی K-LINE) Kawasaki Kesen Kaisha)
کاوازاکی کایسن کایشا (کیلاین) به عنوان یکی از ۳شرکت بزرگ کشتیرانی و حملونقل انرژی در ژاپن، فعالیت خود را از سال ۱۹۸۳ میلادی آغاز کرد. این شرکت در سال اول فعالیت خود- یعنی زمانی که کشتی «بیشومارو» را تحویل گرفت- به نخستین دارنده ادارهکننده کشتیهای (LNG) تبدیل شد. از آن زمان در پروژههای بزرگ (LNG) مثل «بداک ۲» و «آرون ۲» در حملونقل (LNG) از اندونزی به ژاپن و همچنین پروژه گاز قطر مشارکت داشتهاند. این شرکت همچنین با ورود در عرصه انتقال (LNG) از خاورمیانه به کرهجنوبی، فعالیتهای فراساحلی را آغاز کرد و پس از آن با پروژههای بزرگ دیگری مثل پترونت (قطر به هند)، اسنوویت (نروژ به اسپانیا و آمریکا)، راس گاز (قطر به اروپا) و... اینگونه فعالیتها را دنبال کرد. کیلاین فعالیتهایش را گسترش داده و دفاتری را در لندن و هیوستون تاسیس کرده است که نظارت بر پروژههای (LNG) را برعهده دارند. کیلاین به همراه چند شرکت دیگر، ۳۰ فروند کشتی (LNG) را اداره میکند. هر چند تنها ۶فروند از این کشتیها به طور کامل به کیلاین تعلق دارد و خرید کشتیهای جدیدی در دستور کار این شرکت است. کیلاین به تازگی کشتی گازی (LNG) را با نام «آرکتیک دیسکاورر» با گنجایش ۱۴۰هزار مترمکعب تحویل گرفت که این امر نشان از ابعاد فعالیتهای آن دارد. کیلاین در معامله دیگر به همراه NYK و MOSK، اداره ۸ کشتی تازهساز ۲۱۰هزار مترمربعی را در پروژه راس گاز ۳ برعهده گرفته است. این کشتیها از سوی کنسرسیومی مرکب از MOSK، NYK، «لینو» و «قطر گاز ترانسپورت» برای حمل (LNG) از «راس لافان» به آمریکا سفارش داده شدهاند.
منبع: ماهنامه پیام دریا
ارسال نظر