مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در گردهمایی تشکلهای کارگری و کارفرمایی:
نمیتوان از سازمان تامین اجتماعی انتظار خدمات حمایتی داشت
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ریشه اصلاحات در این سازمان را در فرهنگسازی دانست و گفت: برای تداوم و ماندگاری فعالیتهای تامین اجتماعی، اصلاحات ساختاری و سیستماتیک و تغییر در نگرش و روشهای اجرایی آغاز شده است. به گزارش ایسنا، داوود مددی، در گردهمایی فعالان تشکلهای کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی با بیان این که متاسفانه بسیاری از روشهای اجرایی سازمان تامین اجتماعی از ابتدا تا کنون بر اساس دیدگاه اعتماد نکردن به مردم بنا شده است، گفت: این نگاه تا کنون منجر به آن شده که هزاران مترمربع از فضاهای ساختمانهای سازمان تامین اجتماعی به بایگانی مدارک هویتی بیمهشدگان اختصاص یابد.
وی با بیان این که برای حل مشکلات تامین اجتماعی باید در ابتدا به تغییر نگرش، رفتار و ذهنیتها توجه کرد، افزود: برای اصلاح نگرش و دیدگاهها نیازمند فرهنگسازی هستیم و این امر نیز مستلزم زمان، کمک و راهنمایی تشکلهای کارگری و کارفرمایی به تامین اجتماعی و شرکای اجتماعی این سازمان است. مددی ادامه داد: در حال حاضر تمام تلاش ما آن است که ساز و کارهای تامین اجتماعی را به مسیر بیمهای آن سوق داده و این واقعیت را به افکار عمومی و تصمیمگیران بقبولانیم که از یک سازمان بیمهای نمیتوان انتظار عملکردهای حمایتی داشت.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی این سازمان را یک صندوق انفرادی دانست و بیان کرد: در حال حاضر ما در صدد کنترل نسبت بیمهپردازان به مستمریبگیران هستیم، این در حالی است که نسبت بیمهپردازان ما در گذشته ۲۴ بیمهپرداز به یک نفر مستمریبگیر بوده که در حال حاضر این نسبت به ۶ به یک تبدیل شده است، به عبارت دیگر ۶ نفر بیمه پرداخت میکنند و یک نفر بازنشسته میشود. وی با بیان این که در تهران، هر دو دقیقه یک نفر بازنشسته میشود با طرح این سوال که آیا در هر دو دقیقه ۶ نفر مشغول به کار میشوند؟ اظهار کرد: برای تداوم فعالیت این سازمان ما اصلاحات را آغاز کردهایم که در این راه نیازمند کمک و راهنمایی کارفرمایان و کارگران هستیم.
در ادامه گردهمایی، منوچهر ملکیانیفرد، نماینده کارفرمایان در شورایعالی تامین اجتماعی نیز با بیان این که منابع این سازمان توسط سه گروه کارگر، کارفرما و دولت تامین شده و از این رو مقرر شد این سازمان به صورت سه جانبه اداره شود ادامه داد: اگر دولت بدهیهای خود را به این سازمان پرداخت کند، این سازمان میتواند با افزایش خدمات، کارآیی خود را افزایش دهد، بنابراین چرا در برخی محافل عنوان میشود که تقسیم و تجزیه سازمان تامین اجتماعی کارآیی آن را افزایش میدهد. همچنین، دهقان کیا، نماینده کارگران در شورایعالی تامین اجتماعی نیز با بیان این که در جلسه شورایعالی تامین اجتماعی پیام مخالفت جدی جامعه کارگری با طرح تجزیه سازمان تامین اجتماعی را به سرپرست وزارت رفاه و تامین اجتماعی رساندهایم، گفت: جامعه کارگری از طریق انتشار بیانیهای، مخالفت شدید خود را با طرح مطرح شده در مجلس اعلام کرد و از طریق نمایندگان خود این مخالفت را به سمع نمایندگان مجلس رساند.
وی افزود: از نظر ما معنای استقلال سازمان تامین اجتماعی این نیست که دولت هیچ نقشی در سازوکار تامین اجتماعی نداشته باشد، بلکه ما حضور دولت را به عنوان رییس شورایعالی قبول داریم و از سوی دیگر از نمایندگان دولت در شورایعالی تامین اجتماعی انتظار داریم در رابطه با دریافت مطالبات سازمان با توجیه هیات دولت زمینه پرداخت این مطالبات را فراهم کنند، زیرا این مطالبات متعلق به افرادی است که به صندوق تامین اجتماعی پول پرداخت میکنند.
ارسال نظر