تعطیلات و تشکلها
تعطیلی روزهای پایانی هفته گذشته در کنار ضرر و زیانهای قابل محاسبه در کوتاهمدت و بلندمدت- چه بهدلیل افزایش روزهای تعطیل سال و چه به لحاظ یکباره اعلام شدن آن- برای برخی تشکلها، فرآیند تشکلگرایی و نهادهایی که در روزهای منتهی به این تعطیلی درگیر انتخابات صنفی بوده و هستند، همچون نظام پرستاری یا کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران آسیبهایی چند به همراه داشت که بارزترین آنها رامیتوان از دست رفتن فرصت اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به جامعه رای دهنده دانست. فرصتی که بیگمان از دست رفتن آن تاثیر عمدهای بر انتخابات یادشده خواهد گذاشت.
براساس قانون کار جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۶۹ کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی به عنوان بالاترین نهاد کارفرمایی کشور وظیفه خطیر تعیین نمایندگان کارفرمایان در مجامع مهمی همچون، شورای عالی کار، شورای عالی تامیناجتماعی و شورای عالی حفاظت فنی را عهدهدار است. ازاینرو توجه به دو نکته در خصوص انتخابات آن حایز اهمیت است:
اول این که استقبال از انتخابات کانون عالی انجمنهای صنفی به دلیل اهمیت این تشکل فراگیر در روزهای اخیر حکایت از درک نقش و جایگاه تشکلها و نهادهای غیردولتی در فرآیند تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور است. با این حال و براساس اخبار منتشر شده در هفته گذشته اعمال برخی از مقررات بر سر راه ثبتنام یا تعیین حق عضویت بیگمان تاثیر قابل ملاحظهای بر مشارکت اعضا در انتخابات یاد شده خواهد گذاشت.
با توجه به این که افزایش انگیزه برای تاثیرگذاری در مولفههای زندگی اجتماعی - اقتصادی فعالان عرصه کسبوکار را میتوان جوهر تشکلگرایی و حضور در نهادهای صنفی عنوان کرد، اعمال چنین محدودیتهایی را میتوان خلاف روح چنین حرکتهایی برشمرد.
افزون بر این و همان طور که پیشتر اشاره شد از بین رفتن فرصت اطلاعرسانی و آگاهی بخشی در رسانههای گروهی و حتی ارتباطات رودررو به دلیل تعطیلی روزهای پایانی هفته گذشته در عمل به حداقل ممکن رسیده است.
به نظر میآید که میتوان با تاخیر زمان برگزاری انتخابات یاد شده ضمن فراهم آوردن فرصت اطلاعرسانی برای علاقهمندان به مشارکت در انتخابات، امکانی را برای تجدیدنظر در برخی مقررات حضور در هیاتمدیره فراهم ساخت، در این صورت میتوان افزایش مشارکت و پیامد بلافصل آن یعنی افزایش اقتدار این تشکل فراگیر را در انتظار نشست.
گروه تشکلها
ارسال نظر