تا سال ۲۰۰۷
تماسهای روزانه تلفن همراه از مرز ۳میلیارد عبور میکند
ندا لهردی- بیست سال پیش شاید کسی فکرش را هم نمیکرد گوشی تلفن جدید اختراع شدهای که بدون ارتباط با سیم کار میکرد، بتواند به چنین محبوبیتی در میان مردم سرتاسر جهان برسد. گوشیهای موبایل این روزها در حقیقت یکی از پرطرفدارترین ابزاری هستند که به نفوذ قابل توجهی در میان کاربران رسیدهاند، تا جایی که تحقیقات اخیر نشان میدهد تعداد ارتباطات به وسیله موبایل در دنیا به ۵/۲میلیارد رسیده است.
این در حالی است که این تعداد در سال گذشته همین زمان دو میلیارد تماس بوده است.
براساس آخرین آمار ارائه شده توسط موسسه تحقیقاتی GSM و OVUM، در بیست سال اول ورود گوشیهای موبایل به بازار جهانی، تعداد تماس برقرار شده به وسیله آنها به یکمیلیارد میرسیده است.
این رقم در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ به ۲میلیارد تماس رسیده و کارشناسان پیشبینی میکنند تعداد این تماسها تا دو سال آینده به بیشتر از سهمیلیارد برسند.
«مارتین گارنر» مدیر تیم تحقیقاتی «Wireless Inteligence» در این مورد میگوید: «میزان نفوذ گوشیهای موبایل در جهان این روزها به اندازهای است که در هر ماه بیشتر از ۴۰میلیون تماس به شبکه ارتباطی موبایلها اضافه میشود که این رقم بالاترین میزان رشد بازار صنایع ارتباطی دنیا تا حالا را نشان میدهد. در حقیقت کشورهای در حال توسعه با ضرایب نفوذ پایینتر بیشترین سهم را از این رشد در مقایسه با اروپا و مناطق دیگر دارند.»
این تحقیقات نشان میدهد کشورهای چین، هند، روسیه، ایالات متحده، پاکستان، اوکراین، برزیل، اندونزی، نیجریه و بنگلادش ده کشوری هستند که در یک سال گذشته بیشترین سهم را از این رشد داشته و در واقع بیشتر از نصف این میزان را در بازار جهانی موبایل در اختیار دارند.
تحلیلگران اما اعلام کردهاند یکچهارم میزان این رشد به بازار کشورهای چین و هند منتهی میشود. براساس این گزارش، کاربران چینی در هر ماه بیشتر از ۵میلیون تماس جدید از طریق موبایل برقرار میکنند و هندیها در ۱۸ماه گذشته توانستهاند تا میزان قابلتوجهی تعداد تماسهای خود را به این رقم نزدیک کنند.
در همین حال، در ۱۲ماه گذشته به دنبال افزایش چشمگیر حجم ارتباط از طریق موبایل ۴۸۴میلیون شبکه ارتباطات سیار جدید تاسیس شدهاند. سهم کاربران منطقه آسیای پاسیفیک از این تماسها ۴۱درصد، اروپای شرقی و آمریکای لاتین ۳۰درصد و بالاخره آفریقا ۱۰درصد بوده است.
با این همه، کشورهای خاورمیانه، آمریکای شمالی و اروپای شرقی به عنوان مناطق توسعه یافته در صنعت ارتباطات تنها توانستهاند ۲۰درصد از این تماسها را به خودشان اختصاص دهند.
ارسال نظر