3000 مگا وات مصرف برق در 90 ساعت پر مصرف فصل تابستان

قائم مقام شرکت توانیر می‌گوید: ۹۰ ساعت در ۹۰ روز پرمصرف برق که از روز پانزدهم خرداد شروع و به روز پانزدهم شهریور ختم می‌شود برای مدیریت عرضه برق، ساعت پر مشکلی است. به گفته مسعود حجت که حدود سه هزار مگاوات برق در این ۹۰ ساعت مصرف می‌شود و برخی از کشورها برای رفع این بحران ۹۰ ساعت اوج مصرف را به حالت خاموشی از شهروندان خریداری می‌کنند؛ به این صورت که اگر هر مشترک در این ۹۰ ساعت مصرف برق را کاهش دهد، به ازای هر کیلووات یک مقدار معین پول به او داده می‌شود. به گزارش ایسنا حجت در توضیح بیشتر راجع به خاموشی‌های امسال گفت: بسیاری از خاموشی‌ها بر اثر اتفاقات منطقه‌ای مانند برخورد وسایل نقلیه سنگین با تیر چراغ برق و سرقت سیم روی می‌دهد و برخی دیگر نیز به علت کمبود و ضعف نیروگاه‌ها است که در تابستان با افزایش هر یک درجه دمای هوا از مقیاس ۲۵ درجه ۴۰۰ مگاوات مصرف ایجاد می‌شود و حدود ۱۰۰ مگاوات توانایی نیروگاه‌ها کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه حدود ۲۰‌میلیون مشترک برق در کشورمان وجود دارد، گفت: با قطع کردن و یا سرقت هر سیم شبکه توزیع حدود ۲۰۰ خانوار دچار خاموشی می‌شوند. همچنین با برخورد هر اتومبیل به یکی از خطوط ۱۰۰ خانوار بی برق می‌شوند و ما هر شب شاهد این گونه اتفاقات هستیم.

حجت با اشاره به فرسودگی یک دهم خطوط توزیع (از ۶۰۰ هزار کیلومتر طول این خطوط) که متعلق به پیش از انقلاب و در برابر حوادث بسیار آسیب پذیر است، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از تکرار حوادثی همچون خاموشی اخیر غرب تهران، سالانه به ۸۰۰‌میلیارد تومان اعتبارات جهت توسعه و بهینه‌سازی شبکه سراسری برق نیاز داریم. وی افزود: خاموشی‌های مربوط به خطوط انتقال در فصل‌های بهار، پاییز و زمستان بسیار کم است و برای رفع این مشکل در تابستان به سرمایه‌گذاری‌های زیاد احتیاج داریم که با حدود دو هزار و ۷۰۰‌میلیارد تومان درآمد صنعت برق (۱۰۰‌میلیارد تومان از صادرات دو هزار و ۲۲۰‌میلیارد تومان از فروش برق و ۳۴۲‌میلیارد تومان از فروش انشعابات) به دو هزار‌میلیارد تومان دیگر نیز احتیاج داریم که البته آن را در متمم بودجه تقاضا کرده‌ایم.

وی اظهار کرد: اگرچه در سال ۸۴ نسبت به سال ۸۳ تولید برق ۱۱‌درصد رشد داشت و همچنین این رشد در سال‌جاری نسبت به سال گذشته هشت‌درصد است، اما کمبود تولید برق علت عمده خاموشی‌ها است که باید با احداث نیروگاه‌ها جبران شود و ما سعی می‌کنیم این کار را به بخش خصوصی واگذار کنیم. وی از رشد هشت‌درصدی مصرف سالانه برق خبر داد و گفت: امسال در زمان پیک، مصرف برق به ۳۴ هزار و ۱۸۰ مگاوات رسید که در مقایسه با سال‌های ۸۳ (۲۹ هزار و ۱۹۰ مگاوات) و ۸۴ (۳۲ هزار و ۲۱۷ مگاوات) افزایش داشته است؛ اما خوشبختانه میزان خاموشی‌ها تنها ۴۰ مگاوات بود که نسبت به سال ۸۳ (۲۰۲ مگاوات) و ۸۴ (۲۳۳ مگاوات) به شدت کاهش یافت.

حجت در ادامه به صادرات برق در زمان کمبود تولید برق داخلی اشاره کرد و گفت: کشورهای شمالی که در تابستان مازاد تولید دارند و مصرفشان پایین است، برق را به ما صادر می‌کنند که امسال در هفته پیک شبکه سراسری این دریافتی نسبت به سال‌های ۸۳ (۷۰۹ مگاوات) و ۸۴ (۵۳۶ مگاوات) افزایش یافت و به ۷۱۸ مگاوات رسید؛ اما این کشورها که در زمستان به برق بیشتری نیاز دارند واردکننده برق از ایران هستند.

وی ادامه داد: ما در تابستان صادرکننده برق نیستیم، مگر مقداری از آن که براساس قرارداد اجباری است و این میزان ارسالی امسال ۲۷۶ مگاوات و در سال‌های ۸۳ و ۸۴ به ترتیب ۱۷۳ و ۲۸۲ مگاوات بوده است.

قائم مقام توانیر به اجرای مصوبه مجلس در رابطه با شرکت‌های توزیع اشاره کرد و افزود: همچنان در حال پیگیری برای استقرار شرکت‌های توزیع به صورت مستقل از شرکت‌های برق منطقه‌ای هستیم و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک این بررسی‌ها به نتیجه برسد.