قیمت گوشت مرغ در برخی شهرستانها افزایش یافت
ایرنا- قیمت گوشت مرغ درساوه طی یک هفته گذشته باز هم افزایش یافت و به هرکیلو۱۹هزار و ۳۰۰ریال رسید. این در حالیاست که قیمت مرغ درهفتهگذشته کیلویی۱۸هزار و ۵۰۰ریال بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی ساوه در بیان علل افزایش قیمت مرغ گفت: شایعه وجود آنفلوانزای مرغی وکاهش قیمت مرغ درتابستان سال گذشته باعث شد که برخی از مرغداریها در تابستان امسال فعال نباشند.
حسن شریفی افزود: بااین وضعیت میزان عرضه مرغ نسبت به تقاضا در بازار مصرف کاهش یافت.
رییس سازمان بازرگانی شهرستان ساوه نیز افزایش قیمت دان، دارو و اقلام مصرفی مرغداریها را از دیگر عوامل گرانی مرغ عنوان کرد.
سید نصرتا... موسوی افزود: بازرسان این اداره ضمن نظارت دقیق بر عرضه و توزیع مرغ در فروشگاهها با افزایش خودسرانه قیمتها برخورد قانونی خواهند کرد.
بهگفته وی به طور متوسط در روز ۱۵تن گوشت مرغ به بازار مصرف ساوه عرضه میشود که افزایش و یا کاهش تقاضا در تغییرات قیمت نیز تاثیر دارد.
وی افزود: درصورت اعلام نیاز فروشگاهها، این سازمان آمادگی عرضه مرغ منجمد و بستهبندی شده باقیمت هر کیلوگرم ۱۴هزار و ۶۰۰ریال بدون محدودیت وزنی برای عرضه به مصرفکنندگان و تعدیل قیمتها را دارد.
همچنین کاهش عرضه به دلیل کاهش تولید باعث شده است که قیمت گوشت مرغ باکیفیت بالا در استان مازندران نیز طی هفته جاری از ۱۶هزار ریال در هر کیلوگرم به ۱۸هزار و ۵۰۰ریال افزایش یابد.
این در حالی است که به گفته تولیدکنندگان، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداریها ۱۰هزار و ۵۰۰ تا ۱۱هزار و ۵۰۰ریال است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران ضمن تایید افزایش قیمت مرغ گفت: درحالی شاهد افزایش خرده فروشی مرغ هستیم که قیمت مرغ در واحدهای مرغداری هر کیلوگرم ۱۰هزار و ۵۰۰ریال و مرغهایی با وزن بیش از دو کیلو و ۴۰۰گرم، ۱۱هزار و ۵۰۰ریالاست. عطاا... حسنزاده افزود: مرغها پس از مراحل کشتار و آمادهسازی برای طبخ باید با افزایش ۲۰درصدی قیمت در بازار عرضه شوند.
وی واسطهها را نیز در افزایش قیمت خرده فروشی مرغ موثر دانست و افزود: به نظر میرسد قیمت فعلی مرغ در بازار تحت تاثیر عوامل دیگری نیز افزایش یافته باشد.
وی گرمای شدید را که به توقف رشد مرغ میانجامد، افزایش دستمزد کارگران و دانه مرغ و کاهش در تولید جوجه یکروزه را از دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار دانست.
حسنزاده تصریح کرد: به دلیل عدم نظارت، بیشترین سود را در این وضعیت واسطهها، دلالان و توزیعکنندگان میبرند.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران پیشتر بدون اعلام آمار از کاهش جوجهریزی خبر داده و گفته بود: درصدی از واحدهای مرغداری گوشتی به علت گرمای شدید، گرانی مواد اولیه، کاهش تقاضا وعدم نقدینگی جوجهریزی نکردهاند. به نظر میرسد یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت مرغ، کاهش جوجه کشی و توقف تولید و پرورش ماکیان بومی باشد که خود متاثر از افزایش شایعات مربوط به بروز بیماری آنفلوانزای پرندگان و تصمیم سازمان دامپزشکی در معدوم ساختن انواع ماکیان و پرندگان خانگی است.
ارسال نظر