استفاده از پیشرفت‌های جدید در لیزر‌های اصلاح‌کننده عیوب انکساری چشم در ایران آغاز شد.

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، نایب رییس انجمن چشم‌پزشکان ایران از به کارگیری دستگاه هوشمند لیزر در مرکز چشم‌پزشکی نور خبر داد و گفت: این سیستم پراستفاده‌ترین دستگاه‌های لیزری نصب شده در دنیا است و می‌توان گفت که ۸۰درصد از لیزر‌هایی که در آمریکا در این زمینه کار می‌کنند، از این نسل هستند. دکتر حسن هاشمی با اشاره به بهای تمام‌شده دستگاه اکسایمر لیزر به مبلغ ۵۰۰هزار دلار تصریح کرد: با توجه به اینکه اکثر مراکز تمایل دارند برای ارائه خدمات بهتر به بیماران خود از این دستگاه بهره گیرند،‌ بازگشت سرمایه به مجموعه سرمایه‌گذار معقول و منطقی است و از نظر اقتصادی این طرح قابل توجیه است.

وی در مورد تمایز این دستگاه با دستگاه‌های قبلی خاطرنشان کرد: افزایش سرعت و دقت نسبت به آنچه پیش از این وجود داشته، همچنین نصب سیستم ایمنی در دستگاه اکسایمر لیزر از موارد ویژه‌ای است که در سیستم جدید دیده شده است.

دکتر هاشمی گفت: انتخاب بیمار و ماشینی که عمل را انجام می‌دهد، ۹۰درصد موفقیت عمل جراحی را به خود اختصاص می‌دهد، این در حالی است که ۱۰درصد دیگر به جراح و تکنیکی که در عمل به کار می‌برد، مربوط می‌شود.

وی افزود: در گذشته پرتو‌های نورانی که به چشم اصابت می‌کرد،‌ به صورت دسته‌ای یا لوله‌ای بودند، در حالی که در نسل جدید دستگاه‌های لیزر این پرتوها به صورت نقطه‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرند، علاوه بر این،‌ هوشمند بودن این دستگاه‌ها مزیت تعقیب محل مورد جراحی را با حرکت چشم دارا هستند.

نایب رییس انجمن چشم‌پزشکان ایران در مورد مدت زمان عمل اظهار کرد: زمان عمل‌های جراحی به وسیله جبهه موج، بسته به نوع عمل متفاوت است، اما در مقایسه با گذشته به دو تا چهار دقیقه زمان عمل کاهش یافته است.

وی با اشاره به این مطلب که قبل از عمل بیمار می‌تواند به صورت مصنوعی نتیجه عمل را تجربه کند، خاطرنشان کرد: این عمل همانند سایر عمل‌های جراحی، عوارضی را به همراه دارد که مهم‌ترین آنها ناشی از انتخاب نادرست بیمار و ماشین‌هایی است که از آنها استفاده می‌شود.

از این رو بیمار قبل از عمل جراحی با استفاده از عینکی که شیشه‌ عدسی خاصی بر آن قرار داده می‌شود، نتیجه عمل خود را با استفاده از این روش که به Prevue مشهور است، خواهد دید.

دکتر هاشمی هزینه عمل را مبلغ ۳۰۰‌هزار تومان اعلام کرد و گفت: برخی بیمه‌های تکمیلی و نهادها هزینه عمل را به طور کامل به بیمار پرداخت می‌کنند، این در حالی است که اگر دولت در این عرصه سرمایه‌گذاری کند، با مدیریت صحیح می‌‌تواند خدمات درمانی مطلوب‌تری را در اختیار این دسته از بیماران قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۵‌میلیون نفر در ایران به دلیل نزدیک‌بینی به این عمل نیازمند هستند و در کودکان این بیماری بیشتر شیوع دارد، گفت: هزینه‌ای که در این عمل از بیمار گرفته می‌شود در حدود یک هفتم هزینه عمل در اروپا، یک‌چهارم هزینه عمل در کشورهای عربی و یک‌دوم هزینه در پاکستان است.